Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόθεση Novartis: Οι οικονομικοί εισαγγελείς θα αποφασίσουν αν θα αρθεί η προστασία στους προστατευόμενους μάρτυρες

Υπόθεση Novartis: Οι οικονομικοί εισαγγελείς θα αποφασίσουν αν θα αρθεί η προστασία στους προστατευόμενους μάρτυρες
Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός είχε εισηγηθεί οι μάρτυρες να εξεταστούν στον Άρειο Πάγο με το ονοματεπώνυμό τους και όχι με τις κωδικές ονομασίες τους

Το… μπαλάκι στους οικονομικούς εισαγγελείς φαίνεται πως πετά το δικαστικό συμβούλιο του ειδικού δικαστηρίου σχετικά με τον τρόπο εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis.
Σύμφωνα με πληροφορίες το δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε σήμερα 21/7, έκρινε ότι αρμόδιοι είναι οι οικονομικοί εισαγγελείς να αποφασίσουν αν πρέπει να εξεταστούν ως προστατευόμενοι ή όχι οι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται στον Άρειο Πάγο με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Το θέμα της άρσης ή μη της προστασίας των μαρτύρων έφτασε στο αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο μετά την διαφωνία που διατύπωσε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου, η οποία αποχώρησε στο τέλος Ιουνίου από το εισαγγελικό σώμα , λόγω συμπληρώσεως ορίου ηλικίας.
Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός είχε εισηγηθεί οι μάρτυρες να εξεταστούν στον Άρειο Πάγο με το ονοματεπώνυμό τους και όχι με τις κωδικές ονομασίες τους με το σκεπτικό ότι η προστασία τους αφορούσε μόνο στην βασική υπόθεση της Novαrtis και των πρακτικών της εταιρείας για δωροδοκίες και όχι το σκέλος της για τα πολιτικά πρόσωπα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το δικαστικό Συμβούλιο δεν αποφάσισε επί της ουσίας κρίνοντας πως εκείνοι που πρέπει να αποφανθούν για την τύχη των προστατευόμενων μαρτύρων είναι οι εισαγγελείς που έχουν την αρμοδιότητα για τη διαφθορά και το οικονομικό έγκλημα.
Στην πράξη αυτό σημαίνει πως το θέμα που προέκυψε για τον τρόπο της εξέτασης των μαρτύρων καλείται να λύσει η νέα Οικονομική Εισαγγελία, που έχει συσταθεί και λειτουργεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα εφετών Χρήστου Μπαρδάκη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης