Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παπαευαγγέλου: Το 99% των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι

Παπαευαγγέλου: Το 99% των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι
Παπαευαγγέλου: «Η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας συνέπεσε χρονικά με τις μετακινήσεις των νέων»
Σχετικά Άρθρα

«Το 99% των ασθενών που νόσησαν και χρειάστηκε να διασωληνωθούν, αφορούσε άτομα είτε ανεμβολίαστα, είτε μερικώς εμβολιασμένα», τόνισε η Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.
Επίσης, η καθηγήτρια Παιδικής Λοιμωξιολογίας σημείωσε πως «αυτό που χαρακτηρίζει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας την τελευταία εβδομάδα, είναι η μετακίνηση των κρουσμάτων από τους νέους 15 έως 25 ετών σε ανεμβολίαστους μεγαλύτερης ηλικίας».
Έτσι, έστειλε το μήνυμα ανάγκης εμβολιασμού των ανθρώπων που δεν το έχουν κάνει ακόμη.
Παράλληλα, επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την ινδική μετάλλαξη, η οποία «είναι κατά 44 φορές πιο μεταδοτική από τη βρετανική».
Αυτός είναι και ο λόγος που βασική προτεραιότητα των Αρχών είναι «να περιοριστεί η μετάλλαξη Delta».
Όπως υπογράμμισε:
«Η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας συνέπεσε χρονικά με τις μετακινήσεις των νέων, αλλά και την χαλάρωση των μέτρων προστασίας λόγω διακοπών».
Ακόμη, η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι «την εβδομάδα που πέρασε είχαμε αύξηση των εισαγωγών κατά 70%».
Ακόμη, απηύθυνε έκκληση «να μεγαλώσει ο αριθμός των εμβολιασμών», καθώς «η εμβολιαστική κάλυψη 40-60 ετών είναι 65%».
Αυτό σημαίνει ότι «ένας στους τρεις κινδυνεύει να κολλήσει».

Η αύξηση του επιδημικού κύματος στην Ελλάδα συνεχίζεται

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είπε ότι καταγράφεται σημαντική ύφεση της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων που είχε παρατηρηθεί την προηγούμενη εβδομάδα.
Σημαντική είναι, ωστόσο, ότι η αύξηση του επιδημικού κύματος στην Ελλάδα συνεχίζεται, με τη διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων να είναι στα 26 χρόνια.
Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ακόμη ότι εστίες μετάδοσης είναι η νυχτερινή διασκέδαση και το οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον. Είπε, ότι ο μέσος κυλιόμενος όρος του επταημέρου είναι 2.568 κρούσματα, αλλά και πως παρατηρήθηκε αύξηση των εισαγωγών κατά 70%, αλλά δεν συνοδεύεται από αύξηση των διασωληνωμένων.
Για άλλη μια φορά η καθηγήτρια κάλεσε όλους να εμβολιαστούν και ειδικά όλοι όσοι που κινδυνεύουν από σοβαρή λοίμωξη, δηλαδή ηλικίας άνω των 40 ετών. «Ολοι οι ανεμβολίαστοι νέοι να μην εφησυχάζουν από το αρνητικό self test και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για μία εβδομάδα τουλάχιστον», σημείωσε.
Επίσης, αναφερόμενη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε ότι ο αριθμός κρουσμάτων στην Ιαπωνία, όπου χθες ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, ήταν υψηλότερος από την αρχή του χρόνου και ερώτημα παραμένει αν οι διοργανωτές θα ελέγξουν τα κρούσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης