Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έρχεται «καυτό» 10ήμερο με υψηλές θερμοκρασίες, ακόμη και 45 βαθμών Κελσίου!

Έρχεται «καυτό» 10ήμερο με υψηλές θερμοκρασίες, ακόμη και 45 βαθμών Κελσίου!
Από την Πέμπτη 29 Ιουλίου οι πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα επεκταθούν και θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας
Για νέο ισχυρότατο καύσωνα πολυήμερης διάρκειας και με θερμοκρασίες ακόμη και 45 βαθμών Κελσίου, κάνουν λόγο μετεωρολόγοι όπως ο Σάκης Αρναούτογλου και ο Γιάννης Καλλιάνος,
Θα είναι ένας καύσωνας ισχυρός, τόσο ως προς τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας, όσο και ως προς τη διάρκεια του η οποία θα φτάσει τουλάχιστον και τις 9-10 ημέρες.
Από τη δυτική Ελλάδα θα ξεκινήσει η άνοδος της θερμοκρασίας το διήμερο Τρίτη 27/7 και Τετάρτη 28/8 με τις μέγιστες τιμές θερμοκρασίας στα πεδινά και ευπαθή στη ζέστη τμήματα της δυτικής ηπειρωτικής χώρας να αγγίζουν τους 40-41°C την Τρίτη και τους 41-42°C την Τετάρτη.
Τις ίδιες ημέρες, λόγω του μελτεμιού που στο Αιγαίο θα αγγίζει τα 6-7 μποφόρ, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα η θερμοκρασία δεν πρόκειται να ανέβει πάνω από τους 37-38°C και τοπικά 39°C.
Στην Αττική, η θερμοκρασία την Τρίτη θα φτάσει στους 37°C και την Τετάρτη στους 38°C.

Την Πέμπτη αρχίζουν τα δύσκολα

Την Πέμπτη οι πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα επεκταθούν και θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Ενδεικτικά την Πέμπτη 29/7, θα σημειωθούν οι παρακάτω μέγιστες θερμοκρασίες :
Αττική : 40°C
Κεντρική Μακεδονία : 41-42°C
Δυτικά Ηπειρωτικά : 43-44°C
Θεσσαλία : 41-42°C
Ανατολική Πελοπόννησος : 41-42°C
Ιόνιο : 40°C
Κρήτη : 36°C
Κυκλάδες : 35°C
Δωδεκάνησα : 40-41°C (μέγιστες στη Ρόδο)

Δέκα ημέρες... «ψήσιμο»

Ο ισχυρός καύσωνας (συνοδεία Μελτεμιού τις περισσότερες ημέρες) θα επηρεάσει τη χώρα μας έως και τουλάχιστον τις 6-7 ίσως και τις 8 Αυγούστου.
Άρα θα είναι παρατεταμένος με θερμοκρασίες που ενδέχεται να είναι ακόμη λίγο πιο αυξημένες από την ερχόμενη Παρασκευή και στη συνέχεια.
Υπάρχει περίπτωση από την ερχόμενη Παρασκευή και στη συνέχεια (και κατά τη διάρκεια του προσεχούς σαββατοκύριακου), να δούμε θερμοκρασίες που θα πλησιάζουν ακόμη και τους 43-44°C στα ευπαθή στη ζέστη τμήματα και πολύ τοπικά, ίσως και τους 45°C.
Στην Αθήνα από την Παρασκευή και έπειτα ενδέχεται ο υδράργυρος να ξεπερνά και τους 40°C και να φτάνει και τους 41-42°C και τοπικά ακόμη και παραπάνω.
Δύσκολες θα είναι και οι νύχτες στις μεγαλουπόλεις αφού ο υδράργυρος αρκετές βραδιές δεν πρόκειται να πέσει κάτω από τους 30°C.
Μεγάλη προσοχή συνίσταται γιατί υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών, κατά διαστήματα που θα πνέει και δυνατός, καυτός βοριάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης