Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φωτιά στη Ρόδο: Εκκενώθηκαν χωριά – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, στη μάχη τα εναέρια μέσα

Φωτιά στη Ρόδο: Εκκενώθηκαν χωριά – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, στη μάχη τα εναέρια μέσα
ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση
Σχετικά Άρθρα

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής μεταξύ των χωριών Σορωνής και Θολού στη Ρόδο παρά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.
Η πυρκαγιά δεν έχει ακόμα ελεγχθεί και μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή των Μαριτσών – Ψίνθου.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά μαίνεται σε τρία πύρινα μέτωπα.

Ενίσχυση δυνάμεων

Ήδη οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν ενισχυθεί, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και τα εναέρια μέσα.
Συνολικά επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 3 Α/Φ με το Beriev-200 και 6 Ε/Π (4 για αεροπυρόσβεση και 2 ως συντονιστικά).
Συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις του στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
Τις επόμενες ώρες οι επίγειες δυνάμεις θα ενισχυθούν με 56 πυροσβέστες και 14 οχήματα που προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά.
Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Περιορίστε τις μετακινήσεις

Σε ανακοίνωση τους η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου και ο δήμος Ρόδου ζητούν από τους πολίτες να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις μετακινήσεις τους.
Σε ανακοίνωση του ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος κάνει λόγο για δύσκολες ώρες για τη Ρόδο, αναφέροντας πως η μάχη δίνεται σε τρία πύρινα μέτωπα.
Παράλληλα ανέφερε πως αποκαθίσταται σταδιακά και η ηλεκτροδότηση του νησιού.

Εκκενώθηκαν χωριά

Στις 23:20 εστάλη το τελευταίο μήνυμα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι κάτοικοι Καλυθιών και Μαριτσών, αν και δεν χρειάστηκε να απομακρυνθούν τελικά από τις εστίες τους.
Σημειώνεται πως το απόγευμα της Κυριακής εκκενώθηκε από επισκέπτες και εργαζόμενους η Κοιλάδα των Πεταλούδων ενώ υπήρξε προληπτική εκκένωση των οικισμών Ψίνθου, Δαματριάς και του στρατοπέδου Καλαμώνα.

 

 

ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση

O ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης και συνεχούς ενημέρωσης του κοινού, γνωστοποιεί ότι συνεχίζονται πυρετωδώς οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα νησιά της Ρόδου και της Χάλκης.
Εξαιτίας της πυρκαγιάς που σημειώθηκε νωρίτερα στο νησί, οι ρίψεις από αέρος για την κατάσβεση της, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στο Δίκτυο
Υψηλής Τάσης και να τεθούν εκτός αρχικά ο ΘΗΣ Ν. Ρόδου και στη συνέχεια και ο ΑΗΣ Σορωνής, με συνέπεια τη γενική διακοπή ηλεκτροδότησης του συμπλέγματος Ρόδου-Χάλκης.
Πριν από περίπου μια ώρα ξεκίνησε η σταδιακή επανηλεκτροδότηση των καταναλωτών στην πόλη της Ρόδου και όλο το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ σε στενή συνεργασία με τη ΔΕΗ και σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την όσο το δυνατόν συντομότερη επανένταξη όλων των μονάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης