Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Οι κάτοικοι στην Αττική να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα και πόρτες

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Οι κάτοικοι στην Αττική να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα και πόρτες
Συστάσεις στους πολίτες και από το υπουργείο Υγείας
Σχετικά Άρθρα

Συστάσεις στους πολίτες της Αττικής να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα και πόρτες λόγω της αποπνικτικής κατάστασης που επικρατεί στην ατμόσφαιρα του Λεκανοπεδίου απευθύνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Σε ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, το Εθνικό Αστεροσκοπείο έχει σημάνει συναγερμό για την κατάσταση της ατμόσφαιρας.
«4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα).
Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.
Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων “Internet of Things”.
Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.
Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου» αναφέρει στην ανάρτηση του στο Facebook.
55_1.JPG

Συστάσεις και από το υπουργείο Υγείας

Οδηγίες προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τη διασφάλιση της υγείας από τα αιωρούμενα σωματίδια λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται σε Αττική και Εύβοια, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.
Συγκεκριμένα, για την αντιμετώπιση των ατμοσφαιρικών επιπτώσεων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών που ταλανίζουν τη χώρα οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές συνιστούν τη λήψη των ακόλουθων μέτρων προστασίας του πληθυσμού των πληττόμενων περιοχών.

Α. Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου

Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα
Καρδιοπαθείς
Παιδιά καθώς και
Τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.
Επίσης, το υπουργείο Υγείας συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.
Όπως τονίζει, άτομα με άσθμα ενδέχεται να χρειαστούν συχνότερες εισπνοές του ειδικού φαρμάκου που κάνουν χρήση. Συνιστά, δε, για επίμονα περιστατικά άμεση επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Β. Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό

Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.
Κατά την παραμονή του σε εσωτερικούς χώρους να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης