Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, φορέστε μάσκα

Βασιλακόπουλος: Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, φορέστε μάσκα
Τρόποι προστασίας από τα αιωρούμενα σωματίδια λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη
Σχετικά Άρθρα

Να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να φορούν μάσκες εφόσον μετακινούνται συστήνουν στους πολίτες οι επιστήμονες με αφορμή την αποπνικτική κατάσταση που επικρατεί στο Λεκανοπέδιο λόγω της φωτιάς στην Βαρυμπόμπη.
«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να χρησιμοποιήσουμε τις μάσκες, που ευτυχώς τις έχουμε όλοι λόγω πανδημίας.
Οι μάσκες θα συγκρατήσουν ένα σημαντικό ποσοστό από τα σωματίδια, τα οποία αιωρούνται στην ατμόσφαιρα και τα οποία, όταν εισέρχονται στο αναπνευστικό προκαλούν φλεγμονή.
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ανθρώπους που έχουν χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, όπως π.χ. άσθμα, ΧΑΠ, οι οποίοι πρέπει άμεσα να επικοινωνήσουν με τον πνευμονολόγο τους και να εντατικοποιήσουν τη θεραπεία την οποία παίρνουν» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος.
«Όλοι πρέπει να είμαστε σε εσωτερικούς χώρους.
Το air condition πρέπει να το έχουμε σε λειτουργία ανακύκλωσης του εσωτερικού αέρα, ώστε να μην παίρνει αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον γεμάτος σωματίδια.
Αν είμαστε από εξωτερικό περιβάλλον και μπαίνουμε σπίτι, πρέπει να πλενόμαστε πολύ καλά ώστε να φεύγουν τα σωματίδια από τους βλεννογόνους, από τα μάτια, από τη μύτη, από το υπόλοιπο σώμα μας για να μειώσουμε τις συνέπειες αυτής της περιβαλλοντικής ρύπανσης που συμβαίνει μετά από κάθε φωτιά» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης