Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης (ΑΠΘ): Υπάρχει πρόβλεψη για 5.000 κρούσματα στα τέλη Αυγούστου

Σαρηγιάννης (ΑΠΘ): Υπάρχει πρόβλεψη για 5.000 κρούσματα στα τέλη Αυγούστου
Ο εμβολιασμός είναι το βασικό μας όπλο αλλά όχι το μοναδικό είπε ο κ.Σαρηγιάννης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως υπάρχει πρόβλεψη για 5.000 κρούσματα στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη διατύπωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννης, ο οποίος σημείωσε πως ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει μειωθεί.
«Ο εμβολιασμός είναι το βασικό μας όπλο, αλλά όχι το μοναδικό» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο κ.Σαρηγιάννης, ο οποίος ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων κτλ.
Όπως είπε, τα πράγματα προβλέπονται δύσκολα για τον Σεπτέμβριο, με το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των εκδρομέων.
«Εάν αυξηθούν οι εμβολιασμοί και ξεπεράσουν το 60% των πλήρως εμβολιασμένων, αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν επιβράδυνση της αύξησης» επεσήμανε ο κ.Σαρηγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες για την αντιμετώπιση της αποπνικτική ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί από τον καύσωνα και το τοξικό νέφος των πυρκαγιών.
«Η χρήση μάσκας είναι το βασικό όπλο» είπε ο κ.Σαρηγιάννης, ο οποίος συνιστά να χρησιμοποιείται η μάσκα ΚΝ95 και όχι η απλή που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα για τον κορωνοϊό, και ανέφερε ότι τα σωματίδια από τις πυρκαγιές θα αιωρούνται για πολλές ημέρες στην ατμόσφαιρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης