Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Συλλήψεις και προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμούς

Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Συλλήψεις και προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμούς
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επιβεβαίωσε τρεις συλλήψεις, στη Φωκίδα, στην Αττική και στην Καλαμάτα
Σχετικά Άρθρα
Την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει πλήθος πύρινα μέτωπα έχουν ήδη σημειωθεί προσαγωγές αλλά και συλλήψεις υπόπτων για εμπρησμό από τις αρχές.
O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης για την εξέλιξη των πυρκαγιών, ενημέρωσε πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις συλλήψεις, στη Φωκίδα, στην Αττική και στην Καλαμάτα.
Στην Αττική για πρόθεση και στην Καλαμάτα για πρόθεση κατά εξακολούθηση, με επιβεβαιωμένες τουλάχιστον 3 περιπτώσεις για το ίδιο άτομα που αύριο θα οδηγηθεί στην αντεισαγγελέα Πρωτόδικων Καλαμάτας, διευκρίνισε.
Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ατόμων στο δρόμο του Αγίου Στεφάνου προς Καπανδρίτι, οι οποίοι είχαν ένα μπιτόνι με βενζίνη το οποίο δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Περιφέρεια Αττικής για το Πεδίον του Άρεως

Αλλά και στο Πεδίον του Άρεως σημειώθηκε διπλή απόπειρα εμπρησμού και συνελήφθη μια γυναίκα.
Όπως τονίζεται σε επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής περίπου στις 5:30 το απόγευμα στο Πεδίον του Άρεως επιχειρήθηκε εμπρησμός και μάλιστα δύο φορές.
Μετά από καταγγελίες περίοικων και διερχόμενων συνελήφθη μια ύποπτη γυναίκα η οποία ανακρίνεται στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης.
«Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι επιχειρήθηκε να μπει φωτιά στην καρδιά της Αθήνας, στο πάρκο μας. Οφείλουμε να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να προβαίνουμε σε καταγγελία κάθε ύποπτης κίνησης. Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη της πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Αττικής τα οποία επενέβησαν άμεσα και η φωτιά ετέθη υπο έλεγχο πριν πάρει διαστάσεις», σχολίασε ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης.

Τα γκαζάκια

Σε δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, έκανε λόγο για εμπρισμό: «Οι φωτιές έχουν πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που άναψαν.
Ειδικότερα στο Σούνιο και την Πετρούπολη.
Υπήρξαν και καταγγελίες για διάφορες άλλες φωτιές και γκαζάκια σε διάφορα σημεία.
Όλα θα ελεγχθούν με σοβαρότητα όταν έρθει η ώρα.
Η Αττική φλέγεται και αυτό προέκυψε αυτόματα».

Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα επίσης, συνελήφθη ένας άνδρας με την κατηγορία του εμπρησμού. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του, κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στη Μεσσηνία και το Σάββατο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Καταγγελίες από τις τοπικές αρχές

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ελληνικού, μέσω ανάρτησης στο facebook σημειώνει πως εντοπίστηκε μεγεθυντικός φακός τοποθετημένος σε ξερά χόρτα ύστερα από περιπολία της ομάδας εθελοντών δασοφύλαξης και ο δήμαρχος Καλαμαριάς, καταγγέλει εμπρησμό στον χώρο του στρατοπέδου.
Ο δήμαρχος Θεολόγου, Θανάσης Ζεκεντές, σημειώνει σε δηλώσεις του πως «η σημερινή φωτιά είναι εμπρησμός» τονίζοντας, ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν γίνει άλλες τέσσερις απόπειρες. «Θα κρατήσει μέρες γιατί πρόκειται για ένα σημείο με πυκνό πευκοδάσος και δυστυχώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν επαρκούν αφού είναι διασπαρμένες σε πολλές περιοχές. Προτεραιότητα μας είναι πλέον οι ανθρώπινες ζωές» λέει χαρακτηριστικά.
Αλλά και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, αναφερόμενος στη φωτιά που ξέσπασε ακριβώς απέναντι από τον Ναό του Ποσειδώνα είπε ότι εκδηλώθηκε σε «άκυρο» σημείο δίπλα στο ξενοδοχείο σε δομικά υλικά που «δεν δικαιολογούσαν ανάφλεξη».
Ο ίδιος αποδίδει τα αίτια σε εμπρησμό και εφιστά την «προσοχή και την ετοιμότητα όλων κάτω μάλιστα από αυτές τις ακραίες συνθήκες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης