Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Μια μάταιη ανθρώπινη ανοησία απέναντι στον Covid 19, χωρίς αντίκρισμα

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Μια μάταιη ανθρώπινη ανοησία απέναντι στον Covid 19, χωρίς αντίκρισμα
Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν ένα στρατηγικό μειονέκτημα, υποτιμούν ή περιθωριοποιηθούν την φυσική ανοσία και χωρίζουν τους πολίτες σε Α και Β κταηγορίας
Σχετικά Άρθρα

Πιστοποιητικά εμβολιασμού, αποδεικνύονται μια μάταιη ανθρώπινη ανοησία απέναντι στον Covid 19 που διαχωρίζουν τους πολίτες σε Α και Β κατηγορίας χωρίς κανένα υγειονομικό ή ηθικό πλεονέκτημα.
Οι εμβολιασμένοι που δυνητικά μπορούν να πάρουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούν και να μεταδώσουν και να νοσήσουν όπως απέδειξε το Ισραήλ.
Την ίδια στιγμή οι ανεμβολίαστοι δεν είναι εν δυνάμει ασθενείς, είναι υγιείς άνθρωποι.
Ταυτόχρονα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν ένα στρατηγικό μειονέκτημα, υποτιμούν ή περιθωριοποιηθούν την φυσική ανοσία.
Η καθολική πλειοψηφία της παγκόσμιας κοινωνίας σε ποσοστό 99,99% δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με τον Covid 19 αλλά αντιμετώπισε την μανιοκαταθλιπτική και απαράδεκτη πολιτική των lockdowns που πλέον όλοι…απεχθάνονται όλα τα υιοθέτησαν 3 φορές.

Ας δούμε λίγο τα δεδομένα

1)Η αναποτελεσματικότητα των εμβολίων επιβεβαιώθηκε, περίτρανα στην περίπτωση του Ισραήλ.
Πριν λίγες εβδομάδες οι βαριά ασθενείς από Covid 19 ήταν μόλις 64… και στις 9 Αυγούστου 2021 έφθασαν τους 360 όσοι βρίσκονται σε νοσοκομεία και έχουν βαριά ή μέτρια συμπτώματα.
Ο αριθμός των βαριά νοσούντων αυξάνεται κάθε 10 ημέρες όπως αποδεικνύει πάλι το Ισραήλ.

2)Με βάση αποδεδειγμένα στοιχεία, τα οποία έχει παρουσιάσει το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ… το 66% των βαριά νοσούντων είναι εμβολιασμένοι, το 3% μερικώς εμβολιασμένοι και 31% ανεμβολίαστοι.
Οπότε ο μύθος ότι οι εμβολιασμένοι έχουν αποκτήσει ανοσία και οι ανεμβολίαστοι… κινδυνεύουν είναι ένας κατασκευασμένος μύθος.

3)Μετά το φιάσκο των lockdowns… πολλές χώρες υποστηρίζουν. «Αυτό που νικά την πανδημία είναι τα εμβόλια, όχι τα lockdown».
Δηλαδή τα 3 lockdowns ήταν μια αποτυχία που έστω και καθυστερημένα αναγνωρίζεται από πολλές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο.
Τα lockdowns ήταν η απόλυτη αποτυχία της ανθρώπινης παράνοιας.

Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι… το ίδιο πράγμα

Τα εμβολιασμένα άτομα που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Delta του ιού COVID-19, μπορεί να είναι το ίδιο μολυσματικά με τους μη εμβολιασμένους με βάση ανάλυση από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE).
Αυτό συμπίπτει με μια πρόσφατη μελέτη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παρόμοια αποτελέσματα παρατηρήθηκαν στο Ουισκόνσιν αλλά βεβαίως και στο Ισραήλ όπου το Υπουργείο Υγείας έχει καταλήξει σε ανάλογα συμπεράσματα.
«Ορισμένα αρχικά ευρήματα… δείχνουν ότι τα επίπεδα του ιού σε όσους έχουν μολυνθεί με το Delta που έχουν ήδη εμβολιαστεί μπορεί να είναι παρόμοια με τα επίπεδα που βρέθηκαν σε μη εμβολιασμένα άτομα», ανέφερε Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE)σε ανακοίνωσή της.
«Αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στη μολυσματικότητα των ανθρώπων, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι», πρόσθεσε.
«Ωστόσο, πρόκειται για πρώιμη διερευνητική ανάλυση και χρειάζονται περαιτέρω στοχευμένες μελέτες για να επιβεβαιωθεί εάν αυτό συμβαίνει».
Η παραλλαγή Delta, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, είναι σήμερα η κυρίαρχη παραλλαγή του Covid 19 στην Αγγλία.

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 6 Αυγούστου 2021, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) είπε ότι τα δεδομένα με βάση τα κρούσματα δείχνουν ότι από τις 14 Ιουνίου, όπου υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα του κύκλου (Ct), η μέση και η χαμηλότερη τιμή Ct είναι παρόμοια μεταξύ των εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ατόμων που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Delta, «με μέσο όρο 17,8 για τους μη εμβολιασμένους και 18 για εκείνους με 2 δόσεις εμβολίων».
Η τιμή Ct είναι ο αριθμός των κύκλων που απαιτούνται για την ενίσχυση του ιικού σήματος σε ένα δείγμα κατά τη διεξαγωγή δοκιμής RT-PCR.

Τα μη διαστρωματοποιημένα δεδομένα δείχνουν ότι «ενώ ο εμβολιασμός μπορεί να μειώσει τον συνολικό κίνδυνο μόλυνσης ενός ατόμου, μόλις μολυνθεί, υπάρχει περιορισμένη διαφορά στο ιικό φορτίο (και τιμές Ct) μεταξύ εκείνων που είναι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι», επισήμανε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE).
«Δεδομένου ότι έχουν παρόμοιες τιμές Ct, αυτό υποδηλώνει περιορισμένη διαφορά στη μολυσματικότητα», αναφέρει η μελέτη.

Τι ανέφερε μελέτη στο Ουισκόνσιν και η σύγκρουση με το Imperial College London

Μελέτη στο Ουισκόνσιν, το οποίο δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από άλλους επιστήμονες, ανέφερε ότι «δεν διαπιστώθηκε καμία διαφορά στα ιικά φορτία» κατά τη σύγκριση των μη εμβολιασμένων ατόμων με εκείνους που είχαν εμβολιαστεί.
Ωστόσο, αυτά τα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με τα ευρήματα μιας πρόσφατης μελέτης του Imperial College London (ICL).
Η μελέτη Real-Time Assessment of Community Transmission-1 υποστηρίζει ότι μεταξύ όλων των θετικών δοκιμών, η μέση τιμή Ct ήταν 27,6 για τους εμβολιασμένους που συμμετείχαν στο πείραμα και 23,1 για τους μη εμβολιασμένους, υποδηλώνοντας ότι τα εμβολιασμένα άτομα είναι λιγότερο πιθανό να μεταδώσει τον ιό σε άλλους.

Τα εμβόλια «μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά» κατά της παραλλαγής Lambda

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) ανέφερε ότι «υπάρχουν προκαταρκτικά εργαστηριακά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ο εμβολιασμός και η προηγούμενη μόλυνση μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικές στην πρόληψη της μόλυνσης επί της παραλλαγής Lambda (B.1.621).
«Ωστόσο, αυτά τα δεδομένα είναι πολύ περιορισμένα και απαιτείται περισσότερη έρευνα.
Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι είναι πιο μεταδοτική από την κυρίαρχη παραλλαγή Delta».
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE), η Αγγλία έχει 37 επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Lambda.
Σε μια νέα εκτίμηση κινδύνου η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) είπε ότι ενώ δεν υπάρχουν πραγματικά δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά των παραλλαγών ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις που αναφέρουν ότι η Lambda μπορεί να νικήσει τα εμβόλια και την ανοσία που προσφέρουν.
Επίσης υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η παραλλαγή Lambda αποφεύγει τη φυσική ανοσία από προηγούμενες λοιμώξεις τύπου Delta.
Πρόσφατα μελέτη Ιαπωνικού Πανεπιστημίου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η παραλλαγή Lambda (C.37) παρουσιάζει υψηλότερη μολυσματικότητα και ανοσολογική αντίσταση.
Τα τελευταία επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το 88,9% των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για τον Covid 10 και το 74,1% έχει λάβει και τις δύο δόσεις.

Πιστοποιητικά ή διαβατήρια εμβολίων… είναι μάταια

Τελικά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα διαβατήρια για την ελευθερία όπως χαρακτηρίστηκαν έχουν κανένα νόημα ή όχι;
Η απάντηση δίδεται έμμεσα από τα CDC τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, ότι πιο άρτιο υπάρχει παγκοσμίως.
Η Γενική Διευθύντρια των CDC παραδέχτηκε έμμεσα.... ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι μάταια.
Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο CNN, η Γενική Διευθύντρια των CDC, Rochelle Walensky, δήλωσε ότι το εμβόλιο δεν αποτρέπει τη μόλυνση από τον COVID-19, ούτε εμποδίζει το εμβολιασμένο άτομο να μεταδώσει τη μόλυνση ή την παράλλαξη Delta.
Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, το μόνο όφελος από τα εμβόλια είναι πιθανώς ότι μειώνουν τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.
Εάν ένα εμβολιασμένο και μη εμβολιασμένο άτομο έχει την ίδια ικανότητα να μεταφέρουν και να μεταδώσει τον Covid 19 - με ή χωρίς συμπτώματα - τότε τι διαφορά έχει το διαβατήριο εμβολιασμού ή η πιστοποιητικό εμβολιασμού;
Σύμφωνα με ορισμένους, τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι μη εμβολιασμένοι που βρίσκονται σε ένα εστιατόριο, κατάστημα ή χώρο εργασίας παρουσιάζουν τον ίδιο ακριβώς κίνδυνο για τους άλλους ανθρώπους, οπότε το να παρουσιάζουν την απόδειξη ότι έχει κάποιος εμβολιαστεί υπάρχει καμία διαφορά;
Η απάντηση δυστυχώς είναι όχι.
Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι εμβολιασμένοι ασυμπτωματικοί φορείς είναι ασυμπτωματικοί λόγω του εμβολίου.
Υπάρχουν πολλαπλάσιες περιπτώσεις, ασυμπτωματικών μη εμβολιασμένων.
Τα δεδομένα δείχνουν ένα εξίσου κατανεμημένο ποσοστό μόλυνσης ανεξάρτητα από το ποσοστό εμβολιασμού, όπως έχει αποδειχθεί και στο Ισραήλ.
Ωστόσο η παραδοχή αυτή υπονομεύει την επιχειρηματολογία για τα υποχρεωτικά εμβόλια.
Υπάρχουν επίσης τόσοι πολλοί φορείς εμβολιασμένοι που είναι συμπτωματικοί όσοι είναι και οι ανεμβολίαστοι αν και στο Ισραήλ αποδεικνύεται ότι οι πιο σοβαρά ασθενείς είναι οι εμβολιασμένοι. Το ποσοστό των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων ατόμων που νοσηλεύτηκαν ήταν παραπλήσιο με τα ποσοστά του πληθυσμού που ήταν εμβολιασμένα και μη εμβολιασμένα.

Σε πολλές περιπτώσεις – βλέπε Ισραήλ - το ποσοστό μόλυνσης από Covid 19 συνεχίζεται αμείωτο παρά τον εμβολιασμό και την παραδοχή ότι το 83% των ανθρώπων άνω των 60 ετών ήταν εμβολιασμένοι.
Επίσης το ποσοστό των εμβολιασμένων ατόμων που νοσηλεύονται είναι πανομοιότυπο με το ποσοστό των μη εμβολιασμένων με βάση τα ποσοστά εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων στις κοινωνίες.
Στο Γιβραλτάρ, σχεδόν το 99% του πληθυσμού εμβολιάστηκε... αλλά το ποσοστό μόλυνσης από COVID αυξάνεται.
Στην Ισλανδία πάνω από το 75% του πληθυσμού εμβολιάστηκε, ο ρυθμός μόλυνσης αυξάνεται.
Η Σιγκαπούρη και το Ισραήλ δείχνουν το ίδιο πράγμα παρά το εμβολιασμό.
Οι βαριά νοσούντες στα νοσοκομεία από Covid 19 είναι κατά βάση εμβολιασμένοι ή εάν συγκρίνουμε την αναλογία των εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων στο συνολικό πληθυσμό βρίσκονται σε παραπλήσια επίπεδα.
Τι αξία έχει λοιπόν το διαβατήριο εμβολιασμού ή πιστοποιητικό εμβολιασμού;
Δυστυχώς καμία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης