Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στοιχεία σοκ: Φωτιές στην Ελλάδα - Πάνω από 900.000 στρέμματα καμένα - Στην τρίτη θέση σε όλη τη Μεσόγειο

Στοιχεία σοκ: Φωτιές στην Ελλάδα - Πάνω από 900.000 στρέμματα καμένα - Στην τρίτη θέση σε όλη τη Μεσόγειο
Καταγράφεται αύξηση 336% της καμένης έκτασης στην Ελλάδα
Αποκαλυπτικά του μεγέθους της καταστροφής που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα από τις πυρκαγιές, είναι τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές (European Forest Fire Information System - https://effis.jrc.ec.europa.eu) και τα οποία αφορούν στη Μεσόγειο, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.
Σύμφωνα με το meteo.gr, καταγράφεται αύξηση 336% της καμένης έκτασης στην Ελλάδα με πάνω από 900.000 στρέμματα καμένης γης συνολικά μέχρι τις 8 Αυγούστου.
Όπως προκύπτει από το γράφημα που μπορείτε να δείτε, η περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου παρουσιάζει εξαιρετικά άσχημη εικόνα, με σχεδόν όλες τις χώρες να καταγράφουν σημαντική αύξηση στα απόλυτα μεγέθη των καμένων εκτάσεων.
Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα είναι στην τρίτη θέση, μετά την Τουρκία και την Ιταλία, σε ό,τι αφορά το απόλυτο μέγεθος της καμένης έκτασης (933.680 στρέμματα) μέχρι τις 08/08 και δεύτερη μετά την Κύπρο, σε ό,τι αφορά την αύξηση (+336%) συγκριτικά με τον μέσο όρο της περιόδου 2002 - 2020.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης