Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ 14 νέοι και 1 ένα παιδί

Βασιλακόπουλος: Διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ 14 νέοι και 1 ένα παιδί
Ο κ. Βασιλακόπουλος επισημαίνει ότι αρκετοί ανεμβολίαστοι νέοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ

Ιδιαίτερα ανήσυχος για την πορεία της πανδημίας, εμφανίστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, επισημαίνοντας πως αρκετοί νέοι οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι βρίσκονται σε ΜΕΘ με σοβαρές επιπλοκές από τον κορωνοϊό.
«Την τελευταία εβδομάδα είχαμε 3 θανάτους στην ηλικιακή ομάδα των 18-39 ετών και 9 καινούργιες διασωληνώσεις.
Συνολικά, έχουμε 14 νέους και 1 παιδί που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ» είπε μιλώντας στον Σκάι.
Σχετικά με την πίεση που αρχίζει να δέχεται το σύστημα υγείας, ο ίδιος δήλωσε πως ακόμα δεν παρατηρείται κάτι τέτοιο, ωστόσο αν συνεχίσει να αυξάνεται με αυτόν τον ρυθμό ο αριθμός των διασωληνωμένων τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν.
«Η απώλεια ενός νέος ανθρώπου από κάτι που μπορεί να το είχε αποφύγει με ένα τσίμπημα, είναι δυσβάσταχτη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ανοσία της αγέλης

Για την πορεία προς την ανοσία της αγέλης ,δήλωσε πως δεδομένου ότι βρισκόμαστε κοντά στο 60% ανοσίας στη χώρα μας, μας χωρίζει ένα 25% για να φτάσουμε στο 85% το οποίο θα σημάνει και την λήξη της πανδημίας, τόνισε ο καθηγητής.
Ωστόσο όπως ανέφερε ο καθηγητής υπάρχει ένα οδυνηρό σενάριο να φτάσουμε εκεί: «Ενδέχεται να θρηνήσουμε πολλά θύματα και να γεμίσουν οι ΜΕΘ με ασθενείς, για να καλυφθεί αυτή η διαφορά του 25%».
Φυσικά, το καλό σενάριο αφορά την αύξηση των ποσοστών του εμβολιασμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης