Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μυοκαρδίτιδα… μια σοβαρή οξεία φλεγμονή - παρενέργεια των εμβολίων του Covid-19 στους νέους – Και όμως οι γιατροί ξέρουν…

Μυοκαρδίτιδα… μια σοβαρή οξεία φλεγμονή - παρενέργεια των εμβολίων του Covid-19 στους νέους – Και όμως οι γιατροί ξέρουν…
Το σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων συμβάντων με τα εμβόλια (VAERS) κατέγραψε έναν πρωτοφανή αριθμό παρενεργειών μετά τον εμβολιασμό για COVID-19
Σχετικά Άρθρα

Δεν υπάρχει ήπια μορφής μυοκαρδίτιδα.
Οι νέοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο οξείας φλεγμονής της καρδιάς μετά τον εμβολιασμό κατά του Covid 19.
Το κείμενο που θα διαβάσετε έχει δημοσιευθεί σε αμερικανικό πολιτικό site το οποίο παρουσιάζει συγκεκριμένους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν και νόσησαν.
Όχι τα εμβόλια δεν θα προκαλέσουν σε όλους μυοκαρδίτιδα αλλά, ο κίνδυνος να συμβεί δεν είναι αμελητέος, όπως δείχνουν νεότερες μελέτες.
Ας δούμε λίγο τα δεδομένα… με το κυριότερο, όταν οι γιατροί αντιμετωπίζουν περιστατικά μυοκαρδίτιδας… αμέσως ρωτούν έχει εμβολιαστεί;

Η περίπτωση της Emily Jo

Η Emily Jo και η οικογένειά της, που ζουν λίγο έξω από την Ατλάντα της Τζόρτζια, ήταν πολύ προσεκτικοί για να αποφύγουν να προσβληθούν από τον COVID-19.
Κράτησαν κοινωνικές αποστάσεις, φορούσαν πάντα μάσκες, επέλεξαν την τηλεκπαίδευση και ήταν πολύ ενθουσιασμένοι όταν εμβολιάστηκαν.
Η Jo διδάσκει αγγλικά ως μαθήματα δεύτερης γλώσσας και μαθηματικά στο διαδίκτυο, κυρίως σε μαθητές στην Κίνα.
Ο σύζυγός της είναι μηχανικός και εφευρέτης.
Η Jo, γνώριζε ότι το εμβόλιο mRNA κατά του COVID-19 θα μπορούσε να προκαλέσει παρενέργειες, αλλά πίστευε ότι τα οφέλη υπερνικούσαν τους κινδύνους.
Θεωρούσε ότι ο εμβολιασμός ήταν η καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή.
Με πτυχίο στη μικροβιολογία και τη βιοχημεία, η Jo σκέφτηκε ότι είχε κάνει την έρευνά της.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και ο παιδίατρος του γιου της συνέστησαν το εμβόλιο και εμπιστεύτηκε την κρίση τους.

Ο Γολγοθάς

Έτσι η Jo πήρε τον 14χρονο γιο της Aidan για να λάβει την πρώτη δόση στις 12 Μαΐου, μόλις εγκρίθηκε για τα νέα παιδιά.
Μάλιστα δημοσίευσε το πόσο ανακουφισμένη και χαρούμενη ήταν που έκανε το εμβόλιο Pfizer και μάλιστα το δημοσίευσε στο twitter .
Μάλιστα ο Aidan δείχνει την κάρτα εμβολίου
Στη συνέχεια, σχεδόν ένα μήνα αργότερα, ο Aidan εμβολιάστηκε για δεύτερη φορά.
Στις 10 Ιουνίου, ο Aidan, ένα ενεργό, παιδί που θέλει να γίνει γιατρός, και η μητέρα του πήγαν στην κλινική εμβολίων στο πάρκο Jim R. Miller.
Η Jo έδωσε κάποια χαρτιά για να υπογράψει πριν έρθει η σειρά τους, αλλά, είπε, όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα και κανείς δεν τους εξήγησε τους κινδύνους, τα οφέλη ή τις επιλογές.
Ήταν σαν σε γραμμή παραγωγής.
Δύο ημέρες αργότερα, ο Aidan, που έχει άσθμα, μπήκε στο υπνοδωμάτιο των γονιών του στις 4:30 το πρωί
«Πονάει το στήθος μου», ψιθύρισε στη μητέρα του.
Είχε επίσης δυσκολία στην αναπνοή.
Ο Aidan 14ετών ήταν ξαπλωμένος για ώρες περιμένοντας τη μαμά του να ξυπνήσει επειδή δεν ήθελε να την ενοχλήσει.
Η Jo εξακολουθεί να αισθάνεται άσχημα γι 'αυτό.
Πήγαν στα επείγοντα.

Και όμως οι γιατροί ήξεραν…

Το πρώτο πράγμα που ρωτήθηκε από τη νοσοκόμα ήταν αν η Aidan είχε εμβολιαστεί πρόσφατα.
Στην πραγματικότητα, κάθε γιατρός στον οποίο μίλησε στο Children's Healthcare of Atlanta, ένα νοσοκομείο που ειδικεύεται στην παιδιατρική, επιβεβαίωσε ότι ο γιος της είχε κακή αντίδραση στη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer.
«Το ήξεραν», είπε η Jo.
«Δεν προσπάθησαν να το αποδώσουν σε τίποτα άλλο, δεν αναζήτησαν κάποια άλλη αιτία απλά ρώτησαν εάν είχε εμβολιαστεί».

Τι αποδείχθηκε;

Τα tests αποκάλυψαν ότι ο Aidan είχε αυξημένα επίπεδα τροπονίνης.
Η τροπονίνη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στην καρδιά και δεν πρέπει κανονικά να βρίσκεται στην κυκλοφορία του αίματος.
Όταν υπάρχει είναι ένδειξη βλάβης στην καρδιά, σύμφωνα με το σύστημα υγείας Mount Sinai.
Ο Aidan έκανε επίσης ένα μη φυσιολογικό ηλεκτροκαρδιογράφημα, ένα τεστ που μετρά την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς.
Εισήχθη γρήγορα σε ένα δωμάτιο όπου συνδέθηκε με την τηλεμετρία για να παρακολουθεί την καρδιά του.
Εκείνο το πρώτο βράδυ, τα επίπεδα της τροπονίνης του τετραπλασιάστηκαν, είπε η μητέρα του.
Ο Aidan διαγνώστηκε με επαγόμενη από εμβόλιο μυοκαρδίτιδα.
Έμεινε στο νοσοκομείο για τέσσερις ημέρες, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα επίπεδα της τροπονίνης του.

«Δεν μπορεί να κάνει σωματική δραστηριότητα», είπε η Jo.
«Είναι πρωτοετής σε ένα νέο σχολείο και πρέπει να κάθεται στο περιθώριο».
Νόμιζε ότι γινόταν καλύτερα, μετά από ένα μήνα μετά τη δοκιμασία του, αλλά ο Aidan είναι ακόμα εξαντλημένος.
«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι εάν πάσχουν από μυοκαρδίτιδα ότι θα είναι καλύτερα σε λίγες μέρες. Αυτό δεν ισχύει », λέει η Jo.
«Δεν υπάρχει ήπια μυοκαρδίτιδα».

Τι αναφέρουν τα CDC;

Σύμφωνα με τα CDC τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, από τον Απρίλιο 2021, υπάρχει αύξηση των αναφορών τόσο για μυοκαρδίτιδα (φλεγμονή της καρδιάς) όσο και για περικαρδίτιδα (φλεγμονή του ιστού που περιβάλλει την καρδιά) μετά τον εμβολιασμό COVID-19 με τα εμβόλια Pfizer-BioNTech και Moderna, ιδιαίτερα σε εφήβους και νέους ενήλικες, αλλά όχι μετά το εμβόλιο Johnson & Johnson.
Τα CDC δήλωσαν ότι αυτές οι περιπτώσεις εμφανίζονται κυρίως σε νεαρούς άνδρες, ηλικίας 16 ετών και άνω, με τυπική έναρξη αρκετών ημερών μετά τον εμβολιασμό.
Όπως και με το Aidan, τα κρούσματα είναι πιο συνηθισμένα μετά τη δεύτερη δόση των εμβολίων mRNA.
Στην ιστοσελίδα τους τα CDC συνιστούν στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να αναφέρουν οποιεσδήποτε περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας στο σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων συμβάντων εμβολίων και ότι οι γιατροί πρέπει να εξετάζουν τη μυοκαρδίτιδα και την περικαρδίτιδα ως κινδύνους για εφήβους και νέους ενήλικες που παραπονιούνται για θωρακικό πόνο, δύσπνοια ή αίσθημα παλμών.

Παρέμβαση FDA

Τα στοιχεία ήταν αρκετά ισχυρά ώστε, στις 25 Ιουνίου, ο FDA η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, ανακοίνωσε μια αλλαγή στο Φύλλο Πληροφοριών για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης που διαχειρίζονται τα εμβόλια.
Τα νέα δελτία πληροφοριών περιλαμβάνουν τώρα προειδοποίηση για μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα.
Ωστόσο, μετά από ανασκόπηση του κινδύνου φλεγμονής της καρδιάς μετά τον εμβολιασμό, η Παγκόσμια Συμβουλευτική Επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ασφάλεια των Εμβολίων (GAVCVS) ανακοίνωσε στις 9 Ιουλίου ότι, παρά το «ισχυρό σήμα μυοκαρδίτιδας/περικαρδίτιδας», τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των κινδύνων.

Ο ΠΟΥ δεν συνιστά εμβολιασμό για παιδιά κάτω των 18 ετών αυτή τη στιγμή.

«Τα παιδιά και οι έφηβοι τείνουν να έχουν πιο ήπια συμπτώματα σε σύγκριση με τους ενήλικες από covid 19», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). «Χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για τη χρήση των εμβολίων COVID-19 σε παιδιά».
Ταυτόχρονα, το CDC συνεχίζει να συνιστά εμβολιασμό για κάθε παιδί άνω των 12 ετών.

Σοκάρουν τα στοιχεία από το σύστημα VAERS

Το σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων συμβάντων με τα εμβόλια (VAERS) είναι ένα σύστημα παθητικής παρακολούθησης ανοικτό στο κοινό.
Το CDC επεσήμανε ότι το σύστημα VAERS δεν έχει σχεδιαστεί για να καθορίσει εάν ένα εμβόλιο προκάλεσε πρόβλημα υγείας, αλλά είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τον εντοπισμό ασυνήθιστων ή απροσδόκητων και ανεπιθύμητων συμβάντων που μπορεί να υποδεικνύουν πρόβλημα με ένα εμβόλιο»
Το VAERS κατέγραψε έναν πρωτοφανή αριθμό παρενεργειών μετά τον εμβολιασμό για COVID-19.
Οι Epoch Times είχαν πάρει συνέντευξη από έναν γιατρό στα επείγοντα περιστατικά στην Αριζόνα, ο οποίος είπε ότι βλέπει δύο ή τρεις ασθενείς να έρχονται καθημερινά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών με παρενέργειες που σχετίζονται με το εμβόλιο, αλλά δεν έχει καταθέσει ποτέ καμία αναφορά, και πριν από τον Μάρτιο του 2020, δεν είχε ακούσει ποτέ για το σύστημα VAERS.

Οι επαγγελματίες υγείας δεν πληρώνονται για την υποβολή τέτοιων αναφορών, το σύστημα είναι συχνά εκτός λειτουργίας και μπορεί να χρειαστεί έως και μία ώρα για την υποβολή αναφοράς.
Παρ 'όλα αυτά, από τις 6 Αυγούστου, υπήρξαν 571.830 εγχώριες και μη εγχώριες αναφορές για ανεπιθύμητες παρενέργειες μετά τη λήψη εμβολίων COVID-19 έως τις 30 Ιουλίου.
Αυτό περιλαμβάνει 4.371 αναφορές μυοκαρδίτιδας/περικαρδίτιδας, 5.590 αναφορές καρδιακών προσβολών και 12.791 θανάτους.

Υποτιμάται το πρόβλημα;

Παρά τους ασυνήθιστα υψηλούς αριθμούς, ο Dr Bose Ravenel, συνταξιούχος ιατρός με έδρα στη Βόρεια Καρολίνα με 49 χρόνια εμπειρίας στην άσκηση της παιδιατρικής, πιστεύει ότι ο πραγματικός αριθμός ανεπιθύμητων ενεργειών σε εφήβους με μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα, είναι πολύ μεγάλος, έως υποτιμημένος.
«Ο αριθμός των νέων που έχουν καρδιακά επεισόδια είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που αναφέρεται και η σοβαρότητα και η διάρκεια αυτών των γεγονότων υποβαθμίζεται» δήλωσε ο Ravenel.

Ο Luke Yamaguchi,, ένας λειτουργικός διατροφολόγος με έδρα στο Albany του Όρεγκον, παρακολουθεί τις εβδομαδιαίες ενημερώσεις του VAERS COVID-19 και τις δημοσιεύει στο Facebook.
«Οι θάνατοι μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID19 που αναφέρθηκαν στο VAERS τώρα υπερβαίνουν τον συνολικό αριθμό των θανάτων που αναφέρθηκαν για όλα τα άλλα εμβόλια συνδυασμένα τα τελευταία 30 χρόνια», δήλωσε ο Yamaguchi.
«Οι άνθρωποι θα πουν ότι οι VAERS δεν μπορούν να αποδείξουν την αιτιώδη συνάφεια, και αυτό είναι αλήθεια.
Αλλά τα VAERS δείχνουν ξεκάθαρα μια τάση».

Τι λέει το University of London;

Σύμφωνα με ερευνητές του University of London (Πανεπιστημίου του Λονδίνου), το 50% αυτών των αναφορών συνέβησαν εντός 48 ωρών από τον εμβολιασμό και το 80% μέσα σε μία εβδομάδα. Αυτό υποδηλώνει έντονα μια αιτιώδη σχέση, σύμφωνα με τον Ravenel.

Μια άλλη περίπτωση

Αυτό συνέβη στον Jacob Clynick, 13 ετών, μαθητή στο δημοτικό σχολείο Zilwaukee στο Saginaw του Michigan.
Ο Jacob Clynick εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer τον Μάιο και έλαβε τη δεύτερη δόση στο Walgreens στις 12 Ιουνίου.
Ο Jacob Clynick πέθανε μόλις τέσσερις ημέρες αργότερα , στις 16 Ιουνίου.
Η θεία του Jacob Clynick, η Tami Burages, δημοσίευσε μια φωτογραφία της κάρτας εγγραφής εμβολιασμού COVID-19 του ανιψιού της στο Twitter.
«Τα αρχικά αποτελέσματα της αυτοψίας ήταν ότι η καρδιά του ήταν διευρυμένη και υπήρχε κάποιο υγρό που την περιβάλλει», έγραψε η Tami Burages στο Twitter.

Για τους νέους ο εμβολιασμός είναι πιο επικίνδυνος από τα οφέλη…

Ο Ravenel ανησυχεί τόσο για τις καρδιακές βλάβες αλλά και άλλες πιθανές αρνητικές επιπτώσεις μετά τον εμβολιασμό που υποστηρίζει ότι οι έφηβοι δεν πρέπει να λαμβάνουν το εμβόλιο.
Ο κίνδυνος σοβαρής παρενέργειας από το εμβόλιο για παιδιά είναι σημαντικά υψηλότερος από οποιοδήποτε όφελος» δήλωσε ο Ravenel.
«Στην περίπτωση των εμβολίων mRNA, ο κίνδυνος είναι άγνωστος.
Τα δεδομένα στα οποία χορηγήθηκε η EUA δηλαδή Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης ελήφθησαν σε διάστημα μόλις εξήντα ημερών. Δεν γνωρίζουμε τους μακροπρόθεσμους κινδύνους ».

Συμφωνούν και οι ιατροί

Η Dr. Jane Orient, εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης Αμερικανών Ιατρών και Χειρουργών, συμφωνεί.
«Ο κίνδυνος σοβαρής νόησης με τον COVID σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες είναι πολύ χαμηλός, οπότε ο κίνδυνος εμβολιασμού είναι πιθανότατα μεγαλύτερος», έγραψε η Orient σε ένα email.
«Δεν γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις: αυτοάνοσες ασθένειες, υπογονιμότητα, καρδιακή ανεπάρκεια, καρκίνο, ασθένεια ενισχυμένη με αντισώματα».

Όπως και ο Ravenel, η Orient ανησυχεί ιδιαίτερα για τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για τους νέους που εμφανίζουν φλεγμονή της καρδιάς μετά τον εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένης της ίνωσης (ουλές του καρδιακού ιστού), της καρδιακής ανεπάρκειας και της ανάγκης για μεταμόσχευση καρδιάς.
«Μπορεί να είναι αδύνατο να αποδειχθεί η αιτιότητα. …
Ορισμένες αντιδράσεις μπορεί να είναι πολύ ήπιες για να προκαλέσουν συμπτώματα αλλά να οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμη βλάβη», είπε η Orient.

Όχι τα εμβόλια στους εφήβους

Ο Dr Charles Penick, ένας οικογενειακός γιατρός με έδρα το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, υποστηρίζει επίσης ότι το εμβόλιο μπορεί να μην είναι απαραίτητο για εφήβους, μπορεί να καταλήξει σε περισσότερο κακό παρά σε καλό για τους ενήλικες.

Τι αναφέρει η Emily Jo

Η Emily Jo είπε ότι ο σύζυγός της και εκείνη δεν είχαν επιπλοκές από το εμβόλιο Pfizer και είναι και οι δύο ευγνώμονες που το έκαναν.
Αλλά, ο γιος της δεν μπορεί να κάνει έντονη σωματική δραστηριότητα και ανησυχεί για τις πιθανές μακροπρόθεσμες συνέπειες της μυοκαρδίτιδας.
Ταυτόχρονα, η ανιψιά και ο ανιψιός της, καθώς και τα παιδιά των γειτόνων της, που είναι περίπου στην ίδια ηλικία με τον Aidan, νόσησαν από covid 19 αλλά με πολύ ήπια συμπτώματα.
«Αυτό που ξέρω είναι ότι το παιδί μου αρρώστησε από αυτό το εμβόλιο» αναφέρει η Jo.
«Δεν ξέρω τι θα συνέβαινε εάν έπιανε covid 19, αλλά ξέρω ότι το εμβόλιο του προκάλεσε μυοκαρδίτιδα.
Αισθάνομαι ότι έπρεπε να είχα προσέξει περισσότερο και δεν θα έπρεπε να βιαστώ να εμβολιάσω το παιδί μου.
Η ενοχή με τρώει ζωντανή».
aidan1.jpg
emilyJo.jpg
emlhh_jo3.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης