Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διαψεύδει Καπραβέλο ο διοικητή της 3ης ΥΠΕ: Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ

Διαψεύδει Καπραβέλο ο διοικητή της 3ης ΥΠΕ: Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ
"Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, τόσο για Covid όσο και για non Covid περαστικά", σύμφωνα με τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Π. Μπογιατζίδη
Σχετικά Άρθρα

«Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τη διαχείριση νοσηλείας non Covid περιστατικού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», ξεκαθαρίζει ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Π. Μπογιατζίδης, διαψεύδοντας τον διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Πανανικολάου, Ν. Καπραβέλο, ο οποίος  έκανε λόγο για δίλημμα που αντιμετώπισε το Σάββατο 21/8 αν θα δοθεί κλίνη ΜΕΘ σε 22χρονο με λευχαιμία ή σε έναν 62χρονο με κορωνοϊό διότι τα κρεβάτια ΜΕΘ ήταν γεμάτα.
Ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, αναφορικά με τη δήλωση του Διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ‘’Γ. Παπανικολάου’’, σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τη διαχείριση νοσηλείας non Covid περιστατικού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας» .
Σύμφωνα με τον κ. Μπογιατζίδη, «στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, τόσο για Covid όσο και για non Covid περαστικά.
Σήμερα το ποσοστό κάλυψης είναι της τάξης του 67% με δυνατότητα ανάπτυξης και νέων κλινών εφόσον χρειαστεί».

Η δήλωση Καπραβέλου

Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας την Κυριακή 22/8 στον ΣΚΑΙ περιέγραψε ένα δίλημμα ζωής που αντιμετώπισε το Σάββατο 21/8 διότι τα κρεβάτια ΜΕΘ ήταν γεμάτα.
Όπως ανέφερε, «εμείς χθες περάσαμε μια τραγική μέρα τα κρεβάτια ΜΕΘ πλέον είναι γεμάτα… Είχα δίλημμα, έναν εφιάλτη, ένα 22 χρονών παιδί με λευχαιμία που ήθελε εντατική, δεν είχαμε κρεβάτι, και έναν 62 χρονών COVID ανεμβολίαστο, ο οποίος ήθελε κρεβάτι ΜΕΘ. Υπήρξε αναστάτωση σε όλο το νοσοκομείο».
Πρόσθεσε πως «πήραμε κρεβάτια από άλλες ειδικότητες, κρίσιμες, για να εξυπηρετήσουμε τις αυξημένες ανάγκες COVID».
Σημείωσε ότι «όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη, χρειάζεται να δώσουμε άλλες κλίνες ΜΕΘ».
«Βλέπω ξανά τον εφιάλτη να έρχεται μπροστά μου, όταν από 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και τέλος Νοεμβρίου όλη η Ευρώπη θα έχει πολύ χειρότερους επιδημιολογικούς δείκτες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Πανανικολάου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης