Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε lockdown από 13/9 έως 31/3/22 οι ανεμβολίαστοι – Όλα τα μέτρα – Σαρώνει η Delta, ποιοι και πότε θα κάνουν γ’ δόση εμβολίου

Σε lockdown από 13/9 έως 31/3/22 οι ανεμβολίαστοι – Όλα τα μέτρα – Σαρώνει η Delta, ποιοι και πότε θα κάνουν γ’ δόση εμβολίου
Επιστρέφει η χρήση μάσκας για εμβολιασμένους και μη σε κλειστούς χώρους - Αυξάνονται διασωληνωμένοι και εισαγωγές στα νοσοκομεία
Σχετικά Άρθρα

(upd6) Σε … καθεστώς lockdown θα μπουν από τις 13 Σεπτεμβρίου έως και τις 31 Μαρτίου του 2022 οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, οι οποίοι παράλληλα θα υποχρεούνται να κάνουν μια ή δύο φορές την εβδομάδα εργαστηριακό τεστ – rapid ή μοριακό -, το οποίο θα πληρώνουν από την τσέπη τους, προκειμένου να μπορούν να εργαστούν αλλά και να συμμετάσχουν σε μια σειρά από κοινωνικές και ψυχαγωνικές δραστηριότητες.
Με την επιδημία του κορωνοϊού να καλπάζει λόγω της μετάλλαξης Delta και με την κυβέρνηση να διαμηνύει πως αποκλείεται νέο lockdown, η λήψη μέτρων θεωρείται ως μια απαραίτητη κίνηση προκειμένου να περιοριστεί η επέλαση της covid τους επόμενους μήνες.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας παρουσίασε τα νέα μέτρα, τα οποία σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς, εκτιμάται πως θα μπορέσουν να αποτρέψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού τους επόμενους δύσκολους μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα.
Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοινώθηκαν, περιλαμβάνονται η επιστροφή της χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους και μη πολίτες, το υποχρεωτικό rapid test τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες που εργάζονται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ενώ σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους ή σε ανθρώπους που έχουν νοσήσει και αναρρώσει.
Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι το κατά πόσο τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν και κυρίως το πώς θα αντιδράσουν και οι επιχειρηματίες, τη στιγμή που το κόστος για το rapid test εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί σε 10 ευρώ, όπως υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου.
Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θεωρεί τα μέτρα αυτά απαραίτητα προκειμένου, όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, η κοινωνία να προχωρήσει.
Την ίδια στιγμή πάντως η επιδημία έχει ήδη οδηγήσει σε ασφυξία το σύστημα υγείας, με πολλούς επιστήμονες μάλιστα να υποστηρίζουν πως αν η covid εξακολουθήσει να πιέζει το ΕΣΥ, τότε και παρά τα όσα λέει η κυβέρνηση, το σενάριο ενός νέου καθολικού lockdown δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε μια εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 35% οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και κατά 31% οι διασωληνωμένοι, οι οποίοι πλέον ανέρχονται σε 315.

Τα μέτρα

Τα νέα μέτρα είναι τα εξής:
- Αναστολή εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης.
- Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας εξηγώντας ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα και κυρώσεις για όσους δεν ευθυγραμμιστούν
- Από τις 13/9 οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ κάθε εβδομάδα
- Στα 10 ευρώ το κόστος
- Υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, ακαδημαϊκούς εργαζόμενους σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, από 13 Σεπτεμβρίου.
- Δωρεάν self τεστ θα δίδονται μόνο σε μαθητές.
- Οι φοιτητές θα κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα
- Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test 48 ώρες πριν το ταξίδι τους
- Από 13 Σεπτεμβρίου μόνο οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test στις δημόσιες δομές υγείας.
- Δεν ισχύει αυτό για τους ανεμβολίαστους
- Κλειστοί χώροι εστίασης: Από 13 Σεπτεμβρίου, στους κλειστούς χώρους εστίασης θα εισέρχονται μόνο οι εμβολιασμένοι και αυτοί που νόσησαν και αρρώστησαν το τελευταίο 6μηνο.
- Το ίδιο θα ισχύει και για τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους γηπέδων.
- Στους κλειστούς χώρους θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων θα μπορούν να μπαίνουν και ανεμβολίαστοι εφόσον έχουν πραγματοποιήσει rapid test έως και 48 ώρες πριν
- Στα κλειστά γυμναστήρια θα μπορούν να πηγαίνουν και ανεμβολίαστοι με rapid test έως και 48 ώρες πριν
- Σε όλους τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης βάσει νόμου έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι από τους εργαζόμενους είναι εμβολιασμένοι
- Χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση

Ιωαννίδης: Θα ξεπεράσουμε λόγω covid τους 20.000 νεκρούς - Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Τη δυσοίωνη εκτίμηση ότι οι νεκροί στην Ελλάδα λόγω του κορωνοϊού θα ξεπεράσουν τους 20.000 έως την ερχόμενη άνοιξη διατύπωσε ο καθηγητής επιδημιολογίας, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος υποστήριξε πως τα lockdown είναι ακραία λύση.
«Υπάρχει ένα ενεργό επιδημικό κύμα το οποίο δεν θα σταματήσει σύντομα.
Είναι πολύ απίθανο να σταματήσει μέσα στον επόμενο μήνα.
Έως την επόμενη άνοιξη θα φτάσουμε και ίσως ξεπεράσουμε τις 20.000 νεκρούς από την πανδημία του κορωνοϊού» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Ιωαννίδης.
«Υπάρχει ακόμα η δυναμική του επιδημικού κύματος.
Μπορούμε να το αποτρέψουμε αν το αντιμετωπίσουμε σοβαρά, με ηπιότητα, κοινωνική συναίνεση και με μέτρα που θα αποφύγουν τα lockdown τα οποία ήταν καταστροφικά.
Τα lockdown είναι ακραία λύση» είπε ο κ.Ιωαννίδης, ο οποίος ζήτησε τη λήψη «ήπιων και στοχευμένων μέτρων» που δεν θα διαταράσσουν την κοινωνική ζωή.
«Να συνεχίσουμε να ζούμε λογικά μέχρι το επιδημικό κύμα να δαμαστεί» ανέφερε ο καθηγητής.

Έχει μολυνθεί το ένα τρίτο των Ελλήνων

Όπως είπε, το ένα τρίτο των Ελλήνων έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό.
«Το 55% έχει κάνει το εμβόλιο.
Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καλή κάλυψη.
Όχι όλοι.
Οι ανοσοκατασταλμένοι συμπολίτες μας δεν αναπτύσσουν καλή κάλυψη στο εμβόλιο» είπε ο κ.Ιωαννίδης, ο οποίος σχετικά με την τρίτη δόση εμβολιασμού, έκανε λόγο για «ερώτημα που θα έπρεπε να έχει απαντηθεί με αυστηρές και ελεγχόμενες μελέτες».
«Αυτή τη στιγμή ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού ανά τον κόσμο, ευάλωτοι, δεν έχουν εμβολιασθεί σε φτωχές χώρες.
Η πανδημία ανατροφοδοτείται από αυτόν τον πληθυσμό.
Άρα υπάρχει προτεραιότητα να εμβολιαστεί το ευπαθές κομμάτι του πληθυσμού σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά να δώσουμε προτεραιότητα στην τρίτη δόση» υποστήριξε ο κ.Ιωαννίδης, ο οποίος ανέφερε ότι «αν είχαμε στην Ελλάδα καλύτερη κάλυψη σε ηλικιωμένους και ευπαθείς, ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων θα ήταν πολύ μικρότερος».
«Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της θνησιμότητας.
Έχουμε περιθώρια να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας» τόνισε ο κ.Ιωαννίδης.

Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ο κ.Ιωαννίδης τάχθηκε κατά της υποχρεωτικότητας στους εμβολιασμούς.
«Είναι η σωστή κίνηση να εμβολιάζεται κάποιος που εργάζεται σε υπηρεσίες υγείας.
Ωστόσο οι άνθρωποι αυτοί έχουν επιχειρήματα.
Είναι λάθος να τους διώξουμε από το σύστημα υγείας.
Εάν χάσουμε ένα 20-30% θα βρεθούμε ακόμα σε πιο δύσκολη θέση.
Το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια για την διάδοση και τον περιορισμό της διάδοσης του επιδημικού κύματος.
Ενώ διατηρεί πολύ καλή αποτελεσματικότητα για ζητήματα διασωλήνωσης, νοσηλείας και θανάτου, η αποτελεσματικότητα στο να περιορίζει την μεταδοτικότητα είναι περιορισμένη.
Το εμβόλιο από μόνο του δεν θα σταματήσει το επιδημικό κύμα» υποστήριξε ο κ.Ιωαννίδης αναφέροντας πως οι εμβολιασμένοι θα κολλάνε τους ανεμβολίαστους.
«Αν το εμβόλιο σε προστατεύει 50% πάνω κάτω από την πιθανότητα να μολυνθείς, αν αυξήσεις τις εκθέσεις σου 10 φορές, αυτό το 50% πάει περίπατο.
Μπορεί να φτάσουμε στην περίπτωση να είναι οι εμβολιασμένοι αυτοί που διακινούν την πανδημία και θα την πληρώσουν περισσότερο οι ανεμβολίαστοι.
Μπορεί να καταλήξουμε στην περίπτωση οι εμβολιασμένοι να μολύνουν τους ανεμβολίαστους και κάποιους από αυτούς να τους σκοτώνουν» ανέφερε ο καθηγητής, ο οποίος σχετικά με τον εμβολιασμό των ανηλίκων, είπε ότι είναι εξαιρετικά μικρός ο κίνδυνος του κορωνοϊού για τα παιδιά.
«Όπως και ο κίνδυνος από το εμβόλιο είναι εξαιρετικά μικρός» δήλωσε, χαρακτηρίζοντας «προσωπική απόφαση» των γονιών ή των πολύ νέων ανθρώπων τι πρέπει να κάνουν.


Βασιλακόπουλος: Απαραίτητοι οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους

Τη θέση πως είναι απαραίτητα τα περιοριστικά μέτρα για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί διατύπωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
«Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε τα μέτρα – δεν ξέρω ποια είναι (...) – να είναι επαρκώς περιοριστικά για τους ανεμβολίαστους όχι για να τους τιμωρήσουν αλλά για να τους προστατεύσουν και να τους ωθήσουν να κάνουν το μόνο που είναι λογικό και μπορεί να αναχαιτίσει την επιδημία το οποίο είναι ο μαζικός εμβολιασμός.
Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βασιλακόπουλος.
Όπως είπε, η χρήση μάσκας γίνεται ξανά υποχρεωτική διότι και τις δυο φορές που έγινε προαιρετική, ομόθυμα οι Έλληνες δεν εφάρμοσαν σωστά το μέτρο και δεν φορούσαν μάσκα πουθενά.
«Η μάσκα προστατεύει τους εμβολιασμένους και πολύ, πολύ περισσότερο τους ανεμβολίαστους που είναι και οι πιο ευπαθείς» υπογράμμισε ο κ.Βασιλακόπουλος.

Ποιοι και πότε θα κάνουν τρίτη δόση εμβολίου

Τρίτη δόση εμβολίου θα κληθούν να κάνουν ορισμένες κατηγορίες πολιτών με τη σχετική πλατφόρμα να αναμένεται να ανοίξει την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.
Στις κατηγορίες αυτές, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν, φαίνεται ότι οι δύο δόσεις δεν ήταν αρκετές για να δημιουργήσουν τα απαραίτητα αντισώματα που θα τους προστατέψουν από τον κορωνοϊό.
Σε αυτούς που θα πρέπει να κάνουν λοιπόν την τρίτη δόση αλλά και πότε πρέπει να γίνει το εμβόλιο, αναφέρθηκε η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.
Σύμφωνα με την ίδια, η τρίτη δόση του εμβολίου θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης των mRNA εμβολίων της Pfizer και της moderna αλλά και μετά τη δεύτερη δόση του Astra Zeneca αλλά και του μονοδοσικού εμβόλιου της Johnson and Johnson.
Όλοι όσοι ανήκουν στην κατηγορία αυτή και έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους πριν τον Αύγουστο θα πρέπει αρχές Σεπτεμβρίου να κλείσουν ραντεβού και να προχωρήσουν στην τρίτη δόση του εμβολίου.
Πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα ασθενών που σύμφωνα με τα όσα είπε η κυρία Θεοδωρίδου περιλαμβάνει όσους έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή αιμοποιητικών κυττάρων, όσους υποφέρουν από νεφρική ανεπάρκεια και βρίσκονται σε θεραπεία, όσοι νοσούν από καρκίνο και είναι υπό αγωγή και θεραπεία.
Επίσης τρίτη δόση θα πρέπει να κάνουν όλοι οι ανοσοκατασταλμένοι οι οποίοι πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα ή άλλα νοσήματα που προκαλούν ανοσοκαταστολή, αλλά και όσοι ζουν με την HIV λοίμωξη και τα cd4 τους ανιχνεύονται κάτω από τα 200.
Μία άλλη κατηγορία η οποία θα πρέπει να υποβληθεί σε τρίτη δόση του εμβολίου, είναι όσοι λαμβάνουν κορτιζόνη πάνω από 20 mg ημερησίως για διάστημα μεγαλύτερο των 30 ημερών.
Η τρίτη δόση όπως εξήγησε κυρία Θεοδωρίδου θα βοηθήσει όλους όσους δεν κατάφεραν να αναπτύξουν υψηλά αντισώματα με τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου.

Δεν αποκλείεται και δεύτερη δόση για το Johnson & Johnson

Σε ερωτήσεις που δέχτηκε η κυρία Θεοδωρίδου και αφορούσαν την δεύτερη δόση για το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson and Johnson η οποία ήδη συζητιέται την Αμερική, η ίδια δεν απέκλεισε την πιθανότητα να χορηγηθεί και δεύτερη δόση, αλλά είπε ότι αυτό θα γίνει όταν έρθει ο χρόνος τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας το οποίο όπως η ίδια πρόσθεσε «μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Delta, φαίνεται να μετακινείται προς τα πάνω και τελικά αποτελεί ένα στόχο που δύσκολα θα κατακτηθεί».
Γι’ αυτό όπως τόνισε θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί.
«Η υποχρεωτικότητα είναι το έσχατο μέτρο» εξήγησε και είπε ότι «μακάρι κάποιοι να αναλογιστούν αν έχουν κάνει το σωστό και παρά το φόβο και τις επιφυλάξεις να προσέλθουν για να εμβολιαστούν».
Η κυρία Θεοδωρίδου σε άλλο σημείο της ενημέρωσής της, έκανε ξεκάθαρο ότι κολλάνε τον ιό και οι εμβολιασμένοι, οι οποίοι όμως έχουν κατά 65% μικρότερες πιθανότητες να τον μεταδώσουν.
«Η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο για να περιορίσουμε την μετάδοση και την σοβαρή νόσηση από τον κορονοϊό» ξεκαθάρισε η ίδια, τονίζοντας ότι η μετάλλαξη Delta «συνεχίζει να μας εκπλήσσει και να μας απειλεί καθώς ανέτρεψε πολλές από τις επιστημονικές μας προβλέψεις».
Παρόλα αυτά όπως είπε φαίνεται ότι ο εμβολιασμός με δύο δόσεις προστατεύει πάνω 92% όσους έχουν εμβολιαστεί από το να νοσήσουν βαριά.

Εμβολιασμένο το 63% των Ελλήνων

Βάσει των στοιχείων που παρουσιάστηκαν χθες, το ποσοστό των εμβολιασμένων στην Ελλάδα αγγίζει το 63%.
Έως και χθες Δευτέρα 23/8 είχαν εμβολιαστεί πλήρως 5.635.437 συμπολίτες μας,το 62,7% του ενήλικου πληθυσμού.
Η κα.Θεοδωρίδου τόνισε ότι «η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο μείωσης της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα και της προστασίας από σοβαρή νόσο των ευάλωτων ατόμων αλλά και των ανεμβολίαστων ατόμων» ενώ υπενθύμισε τη σημασία της ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού σχήματος λέγοντας ότι, «ο εμβολιασμός με δυο δόσεις παραμένει αποτελεσματικός για την πρόληψη της σοβαρής νόσου και την αποφυγή των θανάτων».

Στους 13.422 οι θάνατοι


Στους 13.422 ανέρχονται οι θάνατοι στην Ελλάδα λόγω του κορωνοϊού.
Κατά την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.628, εκ των οποίων 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 561.812 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 51,1% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 157 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.702 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 34, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.422 θάνατοι.
Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 319 (60,2% άνδρες).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.
To 83,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.916 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 267 (ημερήσια μεταβολή +16,59%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 261 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).

Πώς κατανέμονται τα κρούσματα

Η γεωγραφική κατανομή των 2.628 κρουσμάτων covid-19 έχει ως εξής:
80 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
81 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
28 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής
89 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
167 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
79 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών
86 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς
32 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων
255 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
1 κρούσμα στο Άγιο Όρος
51 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Άνδρου
22 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
22 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
16 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
118 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
13 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
18 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
45 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
62 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
4 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
15 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου
77 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
23 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας
104 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου
31 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
25 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιθάκης
2 κρούσμα στην Π.Ε. Ικαρίας
25 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
92 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
10 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου
13 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Καρπάθου
15 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
50 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
8 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας
18 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
46 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης
36 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
13 κρούσματα στην Π.Ε. Κω
16 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
50 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας
29 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
23 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
12 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Λήμνου
27 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
94 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου
16 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου
13 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου
9 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
5 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου
27 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
31 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
7 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
44 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
8 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
68 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου
7 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου
25 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
5 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων
2 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου
21 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
24 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
10 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας
17 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
50 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
11 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου
57 κρούσματα υπό διερεύνηση


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης