Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προειδοποίηση FDA: Τα εμβόλια της Pfizer δεν πρέπει να χορηγούνται σε παιδιά κάτω των 12 ετών… λόγω ασφάλειας

Προειδοποίηση FDA:  Τα εμβόλια της Pfizer δεν πρέπει να χορηγούνται σε παιδιά κάτω των 12 ετών… λόγω ασφάλειας
Ο εφευρέτης της τεχνολογίας εμβολίων mRNA, ο Robert Malone, επισήμανε ότι η σχέση κινδύνου-οφέλους του εμβολίου για τα παιδιά δεν «φαίνεται τόσο καλή».
Σχετικά Άρθρα

Το εγκεκριμένο εμβόλιο COVID-19 των εταιριών Pfizer – BioNTech, από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) δεν πρέπει να συνταγογραφείται για παιδιά κάτω των 12 ετών, καθώς δεν υπάρχουν δεδομένα σχετικά με τη σωστή δοσολογία ή ασφάλεια στους νέους, δήλωσε αξιωματούχος του FDA στις 24 Αυγούστου 2021.
Η Διευθύντρια του FDA, Δρ. Janet Woodcock, δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία δεν πιστεύει ότι θα ήταν σκόπιμο για παιδιά κάτω των 12 ετών να κάνουν το εμβόλιο, λέγοντας ότι «θα ήταν μεγάλη ανησυχία αν οι άνθρωποι εμβολιάσουν παιδιά επειδή δεν έχουμε το κατάλληλο δεδομένα»
«Δεν διαθέτουμε τα δεδομένα ασφαλείας, ούτε έχουμε όλα τα δεδομένα αποτελεσματικότητας» είπε η Woodcock.
«Δεν συνιστούμε να εμβολιαστούν παιδιά μικρότερα των 12 ετών με αυτό το εμβόλιο. Δεν θα ήταν κατάλληλο ".
Τα εμβόλια COVID-19 δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμα για παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τι δοκιμάζει η Pfizer;

Ωστόσο, η Pfizer είχε αναφέρει τον Ιούνιο 2021 ότι άρχισε να δοκιμάζει το εμβόλιο mRNA σε μεγαλύτερη ομάδα παιδιών ηλικίας και κάτω των 12 ετών επιλέγοντας χαμηλότερη δόση σε σχέση με μεγαλύτερες ηλικίες.
Εκπρόσωπος της Pfizer είπε τότε ότι η εταιρεία αναμένει δεδομένα από παιδιά 5 έως 11 ετών τον Σεπτέμβριο και πιθανότατα θα ζητήσει από τις ρυθμιστικές αρχές άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης.
Τα δεδομένα αξιολόγησης για παιδιά 2 έως 5 ετών θα ακολουθήσουν.
Η Pfizer δήλωσε επίσης ότι δοκιμάζει μια δόση σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 2 ετών και αναμένει να έχει αυτά τα δεδομένα κάποια στιγμή τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο 2021.

Διαφωνεί με τον εμβολιασμό παιδιών και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), η οποία εκπροσωπεί τους παιδικούς γιατρούς, εξέδωσε μια δήλωση που απηχεί τις παρατηρήσεις του Woodcock, λίγο αφότου η αμερικανική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων ενέκρινε το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer για άτομα 16 ετών και άνω στις 23 Αυγούστου.
«Οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο COVID-19 σε παιδιά ηλικίας 11 χρονών και κάτω, βρίσκονται σε εξέλιξη, και πρέπει να δούμε τα δεδομένα από αυτές τις μελέτες πριν χορηγηθεί το εμβόλιο σε παιδιά μικρότερης ηλικίας» ανέφερε ο Πρόεδρος Lee Beers της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής
«Η δόση μπορεί να είναι διαφορετική για τις μικρότερες ηλικίες.
Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά να μην χορηγείται το εμβόλιο σε παιδιά κάτω των 12 ετών (έως ότου εγκριθεί από τον FDA».
Το εμβόλιο του έχει εγκριθεί για χρήση σε παιδιά ηλικίας μόλις 12 ετών στην Ευρώπη και τον Καναδά περιλαμβάνει την ίδια δόση με τους ενήλικες δηλαδή 30 μικρογραμμάρια.

Υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα την στιγμή που επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού μελετούν τη δυνατότητα σύνδεσης μεταξύ φλεγμονής της καρδιάς και εμβολίων mRNA, ιδιαίτερα μεταξύ νέων ηλικίας 12 έως 24 ετών.
Τόσο τα εμβόλια Pfizer όσο και τα Moderna είναι εμβόλια mRNA.
Τον Ιούλιο 2021, η επιτροπή ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καρδιακή φλεγμονή «μπορεί να εμφανιστεί σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις» και συνέστησε «να αναγράφεται η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα ως νέες παρενέργειες στις πληροφορίες του προϊόντος για αυτά τα εμβόλια, μαζί με μια προειδοποίηση για ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας και των ατόμων που λαμβάνουν αυτά τα εμβόλια».

Τι υποστηρίζουν τα CDC

Η συμβουλευτική επιτροπή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) υποστήριξαν ότι οι κίνδυνοι υψηλής φλεγμονής δεν υπερτερούν των οφελών του εμβολίου και συνεχίζει να το προτείνει σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.
Ορισμένοι επιστημονικοί εμπειρογνώμονες αμφισβήτησαν εάν τα εμβόλια COVID-19 είναι κατάλληλα για χορήγηση σε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων.

Οι επιστήμονες αμφισβητούν – Τι λέει ο Robert Malone

Ο εφευρέτης της τεχνολογίας εμβολίων mRNA, ο Robert Malone, επισήμανε ότι η σχέση κινδύνου-οφέλους του εμβολίου για τα παιδιά δεν «φαίνεται τόσο καλή».
«Συνήθως, η Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης ACIP του CDC θα αξιολογούσε την αναλογία κινδύνου-οφέλους για ένα νέο εμβόλιο, χρησιμοποιώντας χρόνια ζωής που προσαρμόζονται στην ποιότητα», δήλωσε ο Malone στους «American Thought Leaders ».
«Και τότε η Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης θα έβγαζε μια σύσταση λέγοντας ότι αυτό το εμβόλιο είναι καλό να χρησιμοποιείται σε ηλικιωμένους.
Είναι αρκετά συναρπαστικό σε αυτή την περίπτωση με αυτά τα εμβόλια ότι, παρόλο που υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες, ο κίνδυνος θανάτου ή σημαντικής ασθένειας των ηλικιωμένων είναι αρκετά υψηλός. Έτσι είναι εύκολο να πεις ναι.
«Οι έφηβοι, αντίθετα, έχουν πολύ, πολύ χαμηλή πιθανότητα ασθένειας ή θανάτου από covid 19.
Αυτός ο υπολογισμός δεν φαίνεται τόσο καλός».
Ο Πρόεδρος Joe Biden δήλωσε στις 24/8/2021 ότι η επίσημη έγκριση από τον FDA για το εμβόλιο Pfizer «θα πρέπει να αυξήσει την εμπιστοσύνη ότι αυτό το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».

www.bankingnbews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης