Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ξεκαθάρισαν το τοπίο μετά τον άγριο καυγά Βασιλακόπουλος και Βασιλείου - Τι υποστήριξαν σήμερα

Ξεκαθάρισαν το τοπίο μετά τον άγριο καυγά Βασιλακόπουλος και Βασιλείου - Τι υποστήριξαν σήμερα
Συνέχεια στην κόντρα τους για το εμβόλιο έδωσαν σήμερα ο Σωτήρης Βασιλείου, διευθυντής της μονάδας τεχνητού νεφρού νοσοκομείου Έδεσσας και ο πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Σχετικά Άρθρα

Συνέχεια στην κόντρα τους για το εμβόλιο έδωσαν σήμερα ο Σωτήρης Βασιλείου, διευθυντής της μονάδας τεχνητού νεφρού νοσοκομείου Έδεσσας και ο πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
«Όλες οι επιστημονικές έρευνες μέχρι τώρα προφανώς και δείχνουν ότι αυτός που έχει νοσήσει κάνει ανοσολογική απάντηση. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Αυτός όμως που έχει εμβολιαστεί κάνει καλύτερη ανοσολογική απάντηση από αυτόν που έχει νοσήσει. Από αυτόν που έχει νοσήσει, χωρίς να εμβολιαστεί μετά. Γιατί αν έχεις νοσήσει και μετά κάνεις έστω και μία δόση του εμβολίου, τότε η ανοσολογική κάλυψη που έχεις είναι καλύτερη από τις δύο δόσεις του εμβολίου. Ως εκ τούτου, οι δύο μέθοδοι απόκτησης ανοσίας δεν αντικρούονται η μία με την άλλη. Το πρόβλημα με το να αποκτήσω ανοσία με τη νόσηση δεν είναι αν θα είναι ισχυρότερη η όχι. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί θα νοσήσουν σοβαρά, θα κινδυνέψουν τη ζωή τους, θα χάσουν τη ζωή τους» εξήγησε αρχικά ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Αρα δεν μπορούμε να αποκτήσουμε ανοσία και να αντιμετωπίσουμε την πανδημία με φυσική νόσηση, πρόσθεσε, μιλώντας στο Mega.
Απαντώντας, ο Σωτήρης Βασιλείου, αφού αρχικά υποστήριξε ότι η συνέντευξή του «κατακρεουργήθηκε», είπε πως «πρώτον, οι άνθρωποι που είναι στις εντατικές είναι αυτοί που δεν εμβολιάστηκαν που εμείς προτείναμε να εμβολιαστούν.
Συμφωνούμε με τον συνάδελφο ότι αυτοί οι άνθρωποι που είναι μέσα στις εντατικές, κυρίως άνω των 50, είναι αυτοί που λέμε να εμβολιαστούν και εμείς.
Οπότε δεν διαφωνούμε καθόλου. Αν εμβολιάζονταν οι άνθρωποι αυτοί, δεν θα ήταν στις εντατικές».
Έπειτα αναφέρθηκε στην τελευταία έρευνα της Οξφόρδης, η οποία λέει πως οι άνθρωποι που μολύνονται, εμβολιασθέντες ή μη, φέρουν το ίδιο ιικό φορτίο στον ρινοφάρυγγα και «άρα μεταδίδουν το ίδιο.
Άρα το αφήγημα της κυβέρνησης για προστασία της δημόσιας υγείας από του ανεμβολίαστους, εκπίπτει».
Σε αυτό το σημείο, ο δημοσιογράφος Νίκος Ευαγγελάτος αντέδρασε έντονα, λέγοντας πως «ειλικρινά, θέλω μία διευκρίνιση, Μου λέτε ότι το σύστημα υγείας εκπίπτει, όταν το 90% όσων είναι στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Μα είναι δυνατόν να κάνετε αυτή τη σύγκριση;»
Τότε ο κ. Βασιλείου λέει «δεν είναι έτσι», με τον κ. Ευαγγελάτο να ρωτά αν «Λέει ψέματα ο υπουργός; Λένε ψέματα τα στοιχεία;».
Ο Σωτήρης Βασιλείου έπειτα τόνισε πως ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι «μεταδίδουν το ίδιο» και ρώτησε «Άρα γιατί θα διώξει τους γιατρούς τους ανεμβολίαστους από τα νοσοκομεία ο υπουργός; Ας μας πει. Τον περιμένουμε».
Με τον Νίκο Ευαγγελάτο να αντιδρά ξανά, ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε ξανά σε έρευνες του Ισραήλ, λέγοντας ότι «στις 15 Αυγούστου βρέθηκαν 514 βαρέως πάσχοντες από COVID, οι οποίοι ήταν στις εντατικές. Το 59% ήταν πλήρως εμβολιασμένοι» και ζήτησε συνάδελφός του να σχολιάσει την έρευνα που λέει ότι «οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι που έχουν μολυνθεί έχουν το ίδιο ιικό φορτίο και μεταδίδουν το ίδιο».
Ο κ. Βασιλακόπουλος, απαντώντας δήλωσε πως «Η μεγάλη πλειοψηφία των μελετών δείχνει ότι οι εμβολιασμένοι έχουν και πολύ μικρότερο ιικό φορτίο και για πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα. Μία εργασία λέει ότι μπορεί κάποιοι εμβολιασμένοι μπορεί να έχουν ίδιο ιικό φορτίο με ανεμβολίαστους.
Όμως, αν πάρετε όλες τις μελέτες υπάρχει τεράστια διαφορά ιικού φορτίου ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Και όχι μόνο ιικού φορτίου, αλλά και χρόνου που κάποιος το έχει».
«Το να λέμε ότι είναι ίδια η αναλογία εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, δεν ισχύει.
Προφανώς και κάποιοι εμβολιασμένοι θα βρεθούν πλέον στην εντατική, γιατί υπάρχουν πολλοί ανεμβολίαστοι που κυκλοφορούν ανάμεσά μας τον ιό» πρόσθεσε.
Τέλος, ο κ. Βασιλείου ανέφερε πως «η προστασία του mRNA για τη μετάλλαξη Δέλτα είναι 39% πλέον και δεύτερον αυτοί που εμβολιάστηκαν εδώ και οκτώ μήνες, μόνο το 16% είναι καλυμμένο.
Οπότε κυκλοφορεί κόσμος και συγχρωτίζεται, ο οποίος νομίζει ότι είναι καλυμμένος. Είναι ακάλυπτος και θα μεταδώσει».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης