Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βύθιση φορτηγού πλοίου στο Μυρτώο Πέλαγος - Σώο το 16μελές πλήρωμα

Βύθιση φορτηγού πλοίου στο Μυρτώο Πέλαγος - Σώο το 16μελές πλήρωμα

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Ουκρανία με προορισμό την Τυνησία

Σώα είναι τα 16 μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «SEA BIRD, όλοι υπήκοοι Συρίας, που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 0,2 ν.μ. βορειοανατολικά των βραχονησίδων "ΚΑΡΑΒΙ", κατόπιν πρόσκρουσής του.
Από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 28/8 ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου «SEA BIRD», σημαίας TΟΓΚΟ, το οποίο είχε αποπλεύσει από Ουκρανία με προορισμό την Τυνησία και μετέφερε 7.000 μετρικούς τόνους σιτάρι.
Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, πέντε παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.
Σημειώνεται ότι η «Καραβιά» είναι μία από τις τέσσερις βραχονησίδες του Μυρτώου πελάγους,(Φαλκονέρα, Βελοπούλα Ανάνες) οι οποίες ακόμα και σε συνθήκες άπνοιας έχουν ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.

Στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας ο Πλακιωτάκης

Στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Πλακιωτάκης, ο οποίος ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη του περιστατικού.

Σώο το πλήρωμα

Καλά στην υγεία τους είναι τα 16 μέλη του πληρώματος, όλοι υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι παρελήφθησαν με ασφάλεια από δύο παραπλέοντα πλοία και στη συνέχεια μετεπιβιβάσθηκαν σε περιπολικό σκάφος Λιμενικού με προορισμό τη Μονεμβασιά.
Στο σημείο σπεύδουν και τρία αντιρρυπαντικά σκάφη, ενώ θα απογειωθεί και αεροσκάφος του Λιμενικού προκειμένου να ελέγξει την περιοχή από τυχόν θαλάσσια ρύπανση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης