Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συναγερμός για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα - Υπό πίεση το ΕΣΥ - Σενάρια για επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού

Συναγερμός για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα - Υπό πίεση το ΕΣΥ - Σενάρια για επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού

Από την κυβέρνηση εξετάζεται  η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού από την κυβέρνηση - Το σχέδιο για το ΕΣΥ, οι στόχοι για τον εμβολιασμό 

Σχετικά Άρθρα

(Συνεχές upd) Εντείνεται η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ενόψει φθινοπώρου, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λόγω της έξαρσης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, γεγονός που συνδέεται με την μετάλλαξη Delta.
Οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό, αφού σε σταθερά υψηλά επίπεδα κινούνται τα νέα κρούσματα, με 3.064 το τελευταίο 24ωρο, οι θάνατοι - 35 καταγράφηκαν στις 28/8 , αλλά και οι διασωληνωμένοι.
Οι εκκλήσεις για εμβολιασμό είναι συνεχείς από ειδικούς και κυβέρνηση, έχοντας ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν άλλα οριζόντια lockdown και θα υπάρξουν μόνο τοπικές παρεμβάσεις, εφόσον αυτό χρειαστεί.
Την ίδια ώρα, σκέψεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους φαίνεται να βρίσκονται πάνω στο τραπέζι των συζητήσεων, με κυβερνητικά στελέχη να αφήσουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως οι επόμενες δύο εβδομάδες θα δείξουν το μέγεθος της επιδημίας και τη διασπορά της στην κοινωνία, εκτιμώντας πως αν δεν σπεύσουν οι πολίτες να εμβολιαστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα από το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
Μάλιστα, γτην έντονη ανησυχία της για τους θανάτους λόγω κορωνοϊού στην Ελλάδα, αλλά και για την κάλυψη με ασθενείς με Covid στις ΜΕΘ που φτάνει στο 68% σε όλη τη χώρα, εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας ότι το σύστημα πιέζεται.
Ωστόσο, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης εκτιμά ότι κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται από τα μέσα του Σεπμτεμβρίου, θα ακολουθήσουν οι νοσηλείες και τελευταίοι οι θάνατοι.
Πάντως, παρά τη δέσμευση ότι δεν θα πάμε σε νέα οριζόντια lockdown, είναι προφανές πως η κρίσιμη παράμετρος για την αυστηροποίηση ή όχι των μέτρων είναι το κατά πόσο το σύστημα υγείας και τα νοσοκομεία αντέχουν να διαχειριστούν το δ’ κύμα της επιδημίας και τυχόν νέα έξαρση κρουσμάτων.
Στο μεταξύ, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τους υγειονομικούς που δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι 1/9 με μία ή μονή δόση, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή του μέτρου της αναστολής καθηκόντων, αλλά και για το άνοιγμα των σχολείων στις 13/9, ημερομηνία που θα τεθούν σε εφαρμογή και τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Στόχος ακόμη 1 εκατ. εμβολιασμοί μέχρι τέλος Σεπτέμβρη

Ήδη, στη χώρα 5,7 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ενώ πάνω από 6 εκατ. πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
Μα βάσει τα δεδομένα που επεξεργάζονται στο κυβερνητικό επιτελείο, μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου μπορεί να έχει εμβολιαστεί το 70% του συνολικού πληθυσμού και μαζί με όσους έχουν νοσήσει, που υπολογίζονται στο 1-1,5 εκατ. , να επιτευχθεί ο στόχος για το χτίσιμο του τείχους ανοσίας.
Πλέον, ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση είναι να πραγματοποιηθούν 1 εκατ. εμβολιασμοί μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, ώστε να φτάσουμε στα 8,5 εκατ. πολίτες με τεχνητή η φυσική ανοσία.
Άλλωστε, στην αύξηση των εμβολιασμών στοχεύουν και τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και να ισχύσουν από 13/9 για τους ανεμβολίαστους.
Παράλληλα, οι ειδικοί καλούν τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους άνω των 12 ετών ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τονίζοντας πως δεν είναι μηδενικός ο κίνδυνος νόσησης και νοσήλειας σε αυτές τις ηλικίες.

Εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες – Τι αναμένεται για τα Πανεπιστήμια

Ξεκινούν από σήμερα, Κυριακή 29 Αυγούστου, οι εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες .
Ειδικότερα, κινητά συνεργεία θα πραγματοποιούν πιλοτικά εμβολιασμούς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και άλλα αστικά κέντρα, έξω από ιερούς ναούς σε πλατείες.
όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, κινητά συνεργεία θα πραγματοποιούν πιλοτικά εμβολιασμούς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έξω από ιερούς ναούς σε πλατείες από την Κυριακή 29 Αυγούστου.

Στα Πανεπιστήμια

Επίσης, μίνι εμβολιαστικά κέντρα αναμένεται να στηθούν έξω από τα Πανεπιστήμια, προκειμένου να εμβολιαστούν καθηγητές, φοιτητές και το υπόλοιπο προσωπικό.
Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς, που θα γίνονται είτε στα ιατρεία τους, είτε στα σπίτια των πολιτών.


Μακρή: Ανεμβολίαστο περίπου το 20% των εκπαιδευτικών – Στόχος η επαναφορά στη δια ζώσης διδασκαλίας

«Η επιθυμία του υπουργείου Παιδείας είναι η επαναφορά στη δια ζώσης διδασκαλία» και η τηλεκπαίδευση θα ισχύει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως τις ευπαθείς ομάδες, τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή.
Η κα Μακρή μιλώντας στο MEGA έκανε αναφορά και στο μέτωπο των εμβολιασμών, λέγοντας ότι προς το παρόν δεν εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, είναι μεγάλη η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς.
Κατά την ίδια, ένα ποσοστό της τάξης περίπου 20% δεν έχει εμβολιαστεί και γι’ αυτό χρειάζεται να παρθούν μέτρα, όπως ο εργαστηριακός έλεγχος των εκπαιδευτικών με δική τους ευθύνη και δαπάνη.

Για μαθητές

Σχετικά με τον εμβολιασμό των μαθητών, η κα Μακρή σημείωσε ότι οι μαθητές άνω των 12 ετών μπορούν να εμβολιαστούν και συνεπώς γι’ αυτούς θα δοθούν δωρεάν self test.
Πρόσθεσε πως τα ποσοστά εμβολιασμού στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αυξάνονται.

Σκέρτσος: Στους 308.603 οι νέοι 18 - 25 ετών που έκαναν χρήση του Freedom Pass

Επιτάχυνε τον εμβολιασμό το «Freedom Pass», η ψηφιακή χρεωστική κάρτα αξίας 150 ευρώ, και μάλιστα, 308.603 νέοι 18-25 ετών έχουν κάνει χρήση του, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.
Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, μέχρι τις 23 Αυγούστου περίπου 410.000 νέοι ή 43% του ηλικιακού τους γκρουπ έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει το πρώτο τους ραντεβού.
Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «το βέβαιο είναι ότι το Freedom Pass επιτάχυνε τον εμβολιασμό, που αποτελούσε ζητούμενο, εκείνων που ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο αλλά δεν βιάζονταν».

Παγώνη: Το σύστημα πιέζεται - Πάρα πολλοί οι θάνατοι για την εποχή, ανησυχία για τις ΜΕΘ

Την έντονη ανησυχία της για τους θανάτους λόγω κορωνοϊού στην Ελλάδα , αλλά και για την κάλυψη με ασθενείς με Covid στις ΜΕΘ που φτάνει στο 68% σε όλη τη χώρα, εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
Η κα. Παγώνη μιλώντας στο Open έκανε αναφορά στους θανάτους που καταγράφονται καθημερινά στη χώρα και σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή, συγκριτικά οι θάνατοι είναι πάρα πολλοί γι΄ αυτή την εποχή. Είναι ανησυχητικό αυτό που βλέπουμε στην καθημερινότητά μας. Ελπίζω τα επόμενα νούμερα να είναι μικρότερα».
Τόνισε δε, πως «το σύστημα έχει αρχίσει και πιέζεται αρκετά. Και δεν είναι μόνο η νόσος Covid στα νοσοκομεία. Υπάρχουν και τακτικά χειρουργεία και ασθενείς με άλλες παθήσεις».

Για τις ΜΕΘ

Η κα Παγώνη σκιαγραφώντας την δραματική κατάσταση στις ΜΕΘ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «φτάσαμε στις 9 το βράδυ και δεν προλάβαμε να δούμε όλα τα περιστατικά, με πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες, οι γιατροί έχουν αρχίσει και πιέζονται, το σύστημα πιέζεται».
Πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε 68% σε όλες τις ΜΕΘ σε όλη τη χώρα. Αλλά υπάρχουν πόλεις και νοσοκομεία τοπικά με κάλυψη 90%. Η Αττική έχει φτάσει στο 67% κάλυψη ΜΕΘ, που είναι πολύ υψηλό ποσοστό, γιατί εάν πάμε έτσι τον Σεπτέμβρη, καταλαβαίνετε που θα φτάσουμε. Η Θεσσαλονίκη είναι στο 71,7% και η Κρήτη έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με κάλυψη των μονάδων στο 79,4%. Οι γιατροί δίνουν εκεί πολύ μεγάλο αγώνα».

Για το άνοιγμα των σχολείων

Εκτίμησε ότι με το άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων θα αυξηθεί η κινητικότητα και συνεπώς και η μετάδοση του ιού.
Όπως είπε, «αυτή την καμπύλη δεν θα μπορεί να την ελέγξει κανένας από δω και πέρα. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μικρή σταθεροποίηση, αλλά θα υπάρξει αύξηση κινητικότητας γιατί ανοίγουν σχολεία και πανεπιστήμια. Όπως το καλοκαίρι πηγαινοερχόταν κόσμος και υπήρχε μετάδοση, το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Τι πρέπει να κάνουμε; Για να μην υπάρχει μετάδοση, θα πρέπει να τρέξουν όλοι να εμβολιαστούν ιδίως αυτοί που θα γυρίσουν από τις διακοπές».

Καθυστέρηση των προγραμματισμένων χειρουργείων

Η κα Παγώνη εκτίμησε ότι θα καθυστερήσουν, θα πάνε πίσω προγραμματισμένα χειρουργεία λόγω εισαγωγών από κορωνοϊό.
Όπως είπε, «ήδη έχουν πάει πίσω από το καλοκαίρι, ελπίζω να μην υπάρξει και άλλη εντολή από το υπουργείο Υγείας να πάνε πίσω κι άλλο τα χειρουργεία».

Τζανάκης: Μείωση κρουσμάτων από τα μέσα Σεπτεμβρίου – Που οφείλεται ο αριθμός διασωληνωμένων

Τα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται από τα μέσα του Σεπμτεμβρίου, θα ακολουθήσουν οι νοσηλείες και τελευταίοι οι θάνατοι, όπως εκτίμησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.
Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ανέφερε ότι αυτό θα συμβεί λόγω της πιο δομημένης κινητικότητας του Σεπτεμβρίου και των αυξημένων τεστ.
Ακόμη, για τους διασωληνωμένους, εξήγησε ότι αν και στην κορύφωση του προηγούμενου κύματος της πανδημίας ξεπέρασαν τους 800, τώρα ανέρχονται σε 333 και αυτό οφείλεται στους εμβολιασμούς και στο γεγονός ότι από τη μετάλλαξη Delta νοσούν κυρίως νεότερες ηλικίες.

Εμβολιασμένοι που νοσούν

Περαιτέρω, ο κ. Τζανάκης ανέφερε ότι οι πλήρως εμβολισμένοι νοσηλευόμενοι αποτελούν το 10-15% του συνολικού αριθμού.
Μάλιστα, από αυτούς το 99% είναι ηλικίας άνω των 80 ετών ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες που λαμβάνουν ανοσοτροποποιητικά φάρμακα, λόγω άλλων παθήσεων.

Για τρίτη δόση εμβολίου

Αναφορικά με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ο κ. Τζανάκης υπογράμμισε ότι μετά τις ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ηλικιωμένοι και οι υγειονομικοί.
Σημείωσε μάλιστα ότι ο εμβολιασμός μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης κατά 5 φορές και προστατεύει σε πολύ μεγάλο ποσοστό, που σε ηλικία των 50 και κάτω φτάνει ακόμα και το 99%, από τη βαριά νόσηση.
Τέλος, αναφέρθηκε στις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του κορωνοϊού όπως η ίνωση των πνευμόνων, σημειώνοντας πως είναι πολύ επικίνδυνη κυρίως για τους αθλητές, μπορεί να τερματίσει την καριέρα τους, αλλά και πως όσοι δεν εμβολιάζονται διακυβεύουν το μέλλον τους.


Σχέδιο για το ΕΣΥ, μετά την αναστολή εργασία ανεμβολίαστων από 1/9

Θέμα ημερών είναι για τους υγειονομικούς που δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι 1/9 με μία ή μονή δόση, να βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή του μέτρου της αναστολής καθηκόντων.
Μάλιστα, έχει εκπονηθεί σχέδιο προκειμένου το ΕΣΥ να αντιμετωπίσει τα κενά όσων δεν εμβολιαστούν και τελικά τεθούν σε αναστολή, οι οποίοι θα αντικατασταθούν με προσλήψεις εμβολιασμένων.
Αυτό αφορά κυρίως νοσηλευτές, δεδομένου ότι με τους γιατρούς δεν υπάρχει πρόβλημα.
Συμφώνα με το σχέδιο, οι νοσηλευτές που αρνούνται να εμβολιαστούν θα αντικατασταθούν με διαδικασίες fast track μέσω προσλήψεων τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας και μάλιστα, το υπουργείο Υγείας θα προσφέρει bonus μοριοδότησης στους υποψήφιους ενόψει μελλοντικών διαγωνισμών, ενώ θα υπάρξει αναδιάταξη δυνάμεων μέσα στα ίδια τα νοσοκομεία.
Στελέχη από την αγορά θα κληθούν την αντικατάσταση διοικητικών υπαλλήλων και από ιδιωτικές εταιρείες θα γίνει η κάλυψη σε τομείς όπως καθαριότητα και σίτιση.
Σημειώνεται ότι  ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, στις 28/8 έκανε λόγο για αύξηση του αριθμού των ραντεβού για εμβολιασμό μετά τις 16 Αυγούστου, συμπεριλαμβανομένων και 8.150 υγειονομικών, εκτιμώντας ότι μέσα στις λίγες επόμενες ημέρες ο αριθμός των υγειονομικών που δεν θα εμβολιαστεί θα είναι πολύ μικρός.


Στο τραπέζι η  επέκταση του υποχρεωτικού  εμβολιασμού

Υπό εξέταση έχει θέσει η κυβέρνηση την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοιού και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, με τους ένστολους να βρίσκονται στο μικροσκόπιο, όπως και τους εργαζόμενους σε κρίσιμες υποδομές του κράτους.
Η κυβέρνηση, ενόψει φθινοπώρου, θα προχωρήσει σε όσα μέτρα χρειάζονται, αφού βασικός στόχος, εκτός από την προστασία της δημόσιας υγείας, είναι να μην υπάρξει ξανά γενικό lockdown, παρά μόνο τοπικές παρεμβάσεις και μέτρα όπου παραστεί αναγκαίο.Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν ακόμα και μέσα στον Σεπτέμβριο, ανάλογα με την πορεία των εμβολιασμών.
'Ετσι, μετά τους υγειονομικούς, οι οποίοι έχουν κληθεί να εμβολιαστούν υποχρεωτικά έως 1/9, φαίνεται ότι σειρά παίρνουν, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews, αστυνομικοί, στρατιωτικό προσωπικό, Λιμενικό και Πυροσβεστική, ενώ θα ακολουθήσουν και εργαζόμενοι σε κρίσιμες υποδομές του Δημοσίου.
Ήδη, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, μετά τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τους γιατρούς, τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, επεκτάθηκε και στους ιδιώτες γιατρούς αι φαρμακοποιούς, με τη ρύθμιση να προβλέπει πρόστιμα σε όσους δεν κάνουν το εμβόλιο.

Ακολουθούν οι ένστολοι

Το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους ένστολους, δηλαδή πέρα από τις Ένοπλες Δυνάμεις - όπου η κατάσταση είναι σύνθετη αφού υπάρχουν επίλεκτα τμήματα που δεν μπορούν απευθείας να αντικατασταθούν – στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό, βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων.
Μάλιστα, για την περίπτωση που προχωρήσει τελικά η υποχρεωτικότητα, συζητούνται προτάσεις έτσι ώστε για όσους δεν εμβολιάζονται να υπάρχουν κυρώσεις, για όσους εμβολιαστούν επιβραβεύσεις, ενώ θα υπάρξουν και μετακινήσεις, αν και σε κάθε περίπτωση θα εξεταστούν όλες οι νομικές προεκτάσεις.
Έτσι, για τις Ένοπλες Δυνάμεις (Στρατός Ξηράς, Ναυτικό και Αεροπορία), σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέρα από περικοπή μισθού, φαίνεται ότι θα υπάρχει και σειρά αποφάσεων για τους μη εμβολιασμένους που θα δυσκολεύει την επαγγελματική τους πορεία, αφού θα προβλέπονται υπηρεσιακές κυρώσεις και όχι αναστολή εργασίας. Για παράδειγμα, θα μπορεί να καθυστερεί η βαθμολογική εξέλιξη ή να απαιτούνται περισσότερα χρόνια για μια μετάθεση σε άλλη περιοχή ή μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία.
Αντίθετα, όσοι εμβολιάζονται θα δύνανται να έχουν πιο γρήγορη εξέλιξη και μετακινήσεις.
Το ίδιο πλαίσιο θα υιοθετηθεί και στην Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πυροσβεστική, ενώ θα υπάρχουν και μετακινήσεις σε κάποιες περιπτώσεις.
Μάλιστα, αυτό που εξετάστηκε είναι η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε πρώτη φάση να αφορά μάχιμες και ειδικές μονάδες όλων των Σωμάτων, όπως και ένστολους σε πλοία, υποβρύχια, πολεμικά αεροσκάφη.

Εργαζόμενοι σε κρίσιμες υποδομές

Ακόμη, η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών συζητείται να αφορά και τους εργαζόμενους σε κρίσιμες υποδομές του κράτους, όπως όσους απασχολούνται στην ενέργεια, στην ύδρευση, στα λιμάνια, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις τηλεπικοινωνίες, στα αεροδρόμια.
Για αυτές τις κατηγορίες, θα μπορεί να ακολουθηθεί το μοντέλο της αναστολής εργασίας και αναπλήρωσης με νέες προσλήψεις από εμβολιασμένους υποψήφιους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η εικόνα της πανδημίας

Σε σταθερά υψηλά επίπεδα κινούνται οι αριθμοί της πανδημίας του κορωνοϊού
στη χώρα το τελευταίο 24ωρο , σημειώνοντας 3.064 νέα κρούσματα, 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 333 παραμένουν διασωληνωμένοι , σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ  το Σάββατο 28 Αυγούστου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.064 , εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 579.734 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 219 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.796 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 35, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.599 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 333 (59.5% άνδρες).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.
To 84.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.960 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 279 (ημερήσια μεταβολή +12.5%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 263 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Από το σύνολο των 3.064 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 37 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
2_90.JPG1_48.jpg
Που καταγράφονται τα κρούσματα

Στην Αττική καταγράφονται για άλλο ένα 24ωρο τα περισσότερα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και το Σάββατο 28 Αυγούστου, σύμφωνα με την κατανομή των κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα από τα συνολικά 3.076 κρούσματα κορονοϊού, στην Αττική καταγράφονται 730 νέα κρούσματα και 343 στη Θεσσαλονίκη.
Στην Κρήτη καταγράφονται 201 κρούσματα.
6_13.jpg


5_30.jpg

7_8.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης