Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Η μετάλλαξη Delta δεν αφήνει κανέναν όρθιο, ακόμα και τους νέους

Παγώνη: Η μετάλλαξη Delta δεν αφήνει κανέναν όρθιο, ακόμα και τους νέους
Χρειάζεται να εμβολιαστεί το 80% για να φτάσουμε σε τείχος ανοσίας είπε η κα.Παγώνη
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι η μετάλλαξη Delta δεν αφήνει κανέναν όρθιο, ακόμα και τους νέους διατύπωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.
«Θερίζει η μετάλλαξη Delta.
Δεν αφήνει κανέναν όρθιο, ακόμα και νέους» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪΑ η κα.Παγώνη, τονίζοντας ότι ακόμα και τα παιδιά βρίσκονται υπό μεγάλο κίνδυνο λόγω της μετάλλαξης Delta, επικαλούμενη μελέτες που έγιναν στις ΗΠΑ.
«Ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται πρωτίστως για την δική τους προστασία και για εκείνη των οικογενειών τους.
Τα παιδιά άνω των 12 πρέπει να εμβολιαστούν, όχι μόνο για να χτιστεί το τείχος ανοσίας, αλλά γιατί η μετάλλαξη Delta είναι πολύ επιθετική και θα έχουμε σοβαρά προβλήματα.
Κάνω έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία» υπογράμμισε η κα.Παγώνη, η οποία σχετικά με ττο τείχος ανοσίας είπε πως ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο 70%, ενώ χρειαζόμαστε 80% τουλάχιστον για να χτιστεί.

Καθολικός εμβολιασμός στους άνω των 50

«Να γίνει καθολικός ο εμβολιασμός σε άτομα άνω των 50», τόνισε, διότι όπως είπε άτομα μεγάλης ηλικίας είναι επικίνδυνο να έχουν προβλήματα εφ' όρου ζωής λόγω της νόσου.
Στο θέμα των υγειονομικών, με την προθεσμία για υποχρεωτικό εμβολιασμό να εκπνέει την 1η Σεπτεμβρίου ανέφερε πως υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος και ότι δεν πρόκειται να εγκαταλειφθούν οι ασθενείς.
«Περιμένουμε και κάνουμε υπομονή με τους υγειονομικούς, δεν θα αφήσουμε έτσι τους ασθενείς» είπε η κα.Παγώνη, η οποία σημείωσε πως τουλάχιστον όσον αφορά τους γιατρούς, το 94% αυτών έχει εμβολιαστεί.

Η τρίτη δόση

Δήλωσε επίσης πως η 3η δόση πρέπει να αρχίσει να χορηγείται ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο - Νοέμβριο, για αυτούς που εμβολιάστηκαν τον Γενάρη.
«Όσοι εμβολιάστηκαν για παράδειγμα το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να λάβουν την αναμνηστική δόση αν δεν περάσουν 7-9 μήνες» επεσήμανε η κα.Παγώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης