Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης: Κλιμάκωση της πανδημίας έως τέλη Σεπτεμβρίου – Πάμε για 8.000 κρούσματα ημερησίως

Σαρηγιάννης: Κλιμάκωση της πανδημίας έως τέλη Σεπτεμβρίου – Πάμε για 8.000 κρούσματα ημερησίως
Αυξάνεται το ιικό φορτίο στην Κρήτη, σταθεροποίηση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Σχετικά Άρθρα

Για κλιμάκωση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα έκανε λόγο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος εκτίμησε ότι θα φτάσουμε ακόμα και στα 8.000 κρούσματα την ημέρα.
«Έως τέλος Σεπτεμβρίου περιμένουμε κλιμάκωση της πανδημίας
Αυτή τη στιγμή είμαστε στο υψηλότερο κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο από την αρχή της πανδημίας και περιμένουμε να πάμε παραπάνω.
Μπορούμε να φτάσουμε σε ένα εβδομαδιαίο μέσο όρο της τάξεως των 7.000 με 8.000 κρουσμάτων ημερησίως», τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Σαρηγιάννης.
Όπως είπε, αυτή τη στιγμή καταγράφεται αύξηση του ιικού φορτίου στην Κρήτη, ενώ παρουσιάζεται σταθεροποίηση στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, αν και εκτίμησε ότι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η εικόνα θα αρχίσει να αλλάζει δυστυχώς από την επόμενη εβδομάδα.

Στους 700 οι διασωληνωμένοι

Ο κ.Σαρηγιάννης έκανε λόγο για περίπου 700 διασωληνωμένους και 60 θανάτους κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου.
«Ξεκινάμε σε ένα επίπεδο που είναι ουσιαστικά το υψηλότερο που είχαμε βρεθεί ποτέ, είμαστε λίγο παραπάνω από το 3ο κύμα σε ένα εβδομαδιαίο μέσο όρο, έχουμε όμως ένα θετικό, τον εμβολιασμό που συνεχίζεται, και ελπίζω να αυξηθεί κι ο ρυθμός.
Έχουμε μέσα αντιμετώπισης της πανδημίας τώρα, στο 2ο κύμα δεν τα είχαμε» είπε - σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ - ο κ. Σαρηγιάννης, υποστηρίζοντας πως η πανδημία θα κορυφωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου, όταν και θα φτάσουμε στα 7.000 με 8.000 κρούσματα την ημέρα.
«Εκτός αν καταφέρουμε να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό και να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας» τόνισε ο κ.Σαρηγιάννης, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 60 θανάτους ημερησίως.
«Αν φτάσουμε 1η Οκτωβρίου στους αριθμούς που προανέφερα τότε περίπου δυο εβδομάδες, μετά στις 17 Οκτωβρίου, να περιμένετε να δείτε μια κορύφωση στις διασωληνώσεις της τάξης των 700 – 730 ατόμων.
Θα υπάρξει πίεση, αλλά το σύστημα υγείας θα αντέξει, έχει αποδεδειγμένα αντέξει σε αυτό το επίπεδο.
Δεν θα χρειαστούν γενικευμένα μέτρα, γιατί θα έχουμε υψηλό επίπεδο ανόσιας φυσικής και τεχνητής.
Ωστόσο, θα έχουμε πάνω από 60 θανάτους της ημέρα, είναι φόρος ζωής» υπογράμμισε ο κ.Σαρηγιάννης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης