Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Πάμε σε αύξηση κρουσμάτων – Πρώτο crash test το άνοιγμα των σχολείων

Βασιλακόπουλος: Πάμε σε αύξηση κρουσμάτων – Πρώτο crash test το άνοιγμα των σχολείων

Δεν είναι επαρκής η εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα υπογράμμισε ο κ.Βασιλακόπουλος

Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων το επόμενο διάστημα διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής στο ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, επισημαίνοντας ότι το πρώτο crash test θα είναι το άνοιγμα των σχολείων.

«Η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας δεν είναι επαρκής, είναι κάτω κι από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ έχουμε από τα καλύτερα εμβολιαστικά προγράμματα στην Ευρώπη.
Είμαστε γύρω στο 60% εμβολιαστική κάλυψη, ενώ έπρεπε να ήμασταν στο 85% για να καλυφθούμε από το στέλεχος Δέλτα και αυτό πρέπει να το πετύχουμε το συντομότερο δυνατόν όχι σε έξι ή οχτώ μήνες.
Θα πλησιάσουμε στην ανοσία αγέλης, με μεγάλο κόστος, γιατί θα νοσήσουν πάρα πολλοί άνθρωποι που είναι ανεμβολίαστοι...
Θα αρχίσουμε να απαλλασσόμαστε προς το τέλος της άνοιξης του 2020 οπότε θα γίνει ενδημικός ιός» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βασιλακόπουλος.

Παρακολουθούμε τη Mu

Όσον αφορά τη μετάλλαξη Mu o κ.Βασιλακόπουλος υποστήριξε ότι «τα αρχικά δεδομένα κατατάσσουν αυτό το στέλεχος στα στελέχη ενδιαφέροντος, που σημαίνει ότι πρέπει να το μελετήσουμε, αλλά όχι ακόμη στα στελέχη ανησυχίας».
«Οι λίγες εργασίας που υπάρχουν αναφέρουν ότι μάλλον δημιουργεί λιγότερο πρόβλημα στα εμβόλιά μας απ’ ό,τι δημιουργεί το στέλεχος Δέλτα.
Είναι κάπου ανάμεσα στο προηγούμενο στέλεχος το βρετανικό το Άλφα, και το Δέλτα και η πρόβλεψη του επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων Anthony Fauci είναι ότι μάλλον δεν θα επικρατήσει και δε θα προβληματίσει ιδιαίτερα όμως πρέπει να το παρακολουθήσουμε, ενώ το εμβόλιο συνεχίζει να είναι αποτελεσματικό» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, επισημαίνοντας ότι «αν δίνουμε χώρο στον ιό να πολλαπλασιάζεται με το να μην εμβολιαζόμαστε, είναι πιθανό κάποιες μεταλλάξεις να οδηγήσουν σε στέλεχος πιο μεταδοτικό και από το Δέλτα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης