Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τσιόδρας: Εμβόλιο στους 12 - 17 το «κλειδί» για έλεγχο κορωνοϊού - Εμβολίασα και τα τρία παιδιά μου

Τσιόδρας: Εμβόλιο στους 12 - 17 το «κλειδί» για έλεγχο κορωνοϊού - Εμβολίασα και τα τρία παιδιά μου
Η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δ αφορά και στα παιδιά και για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία τώρα που ανοίγουν τα σχολεία να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης έναντι της διασποράς του ιού και στα σχολεία

Την εκτίμηση πως, ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής εξέφρασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας στην σύσκεψη για τα δεδομένα της πορείας της πανδημίας κορωνοιού στην Ελλάδα, που έγινε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σημείωσε ότι η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δ αφορά και στα παιδιά και για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία τώρα που ανοίγουν τα σχολεία να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης έναντι της διασποράς του ιού και στα σχολεία.
«Μαθηματικές εκτιμήσεις υπολογίζουν ότι μπορεί να κατεβάσει κανείς την πιθανότητα διασποράς στα σχολεία κοντά στο 10% (πολύ σημαντική μείωση της διασποράς δηλαδή και περιορισμό της σε ένα πολύ μικρό ποσοστό παιδιών) με τη μάσκα, το testing και φυσικά ακόμα περισσότερο και με τον εμβολιασμό των ομάδων της οποίας αυτός συστήνεται», επισήμανε ο κ. Τσιόδρας.
Aξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο ίδιος ανέφερε ότι και τα 3 παιδιά του που είναι σε αυτές τις ηλικίες έχουν ήδη εμβολιαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης