Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ολοκληρώνεται σήμερα 8/9 το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στο Μίκη Θεοδωράκη

Ολοκληρώνεται σήμερα 8/9 το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στο Μίκη Θεοδωράκη
Στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού
Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη 8/9 το λαϊκό προσκύνημα στο Μίκη Θεοδωράκη.
Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετίσουν τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 μετά το μεσημέρι.
Τις προηγούμενες δύο ημέρες πλήθος κόσμου συνέρευσε προκειμένου να τον αποχαιρετίσει περιμένοντας αρκετή ώρα στις ουρές που είχαν σχηματιστεί έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών.
Μετά το λαϊκό προσκύνημα, θα ακολουθήσει στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού με τις ομιλίες της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα.

Αύριο η ταφή

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων.
Βάσει του προγράμματος, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα φθάσει στις 7.30 το πρωί της Πέμπτης με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Σούδας, και με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα.
Η μεταφορά της σορού από την πλατεία της αγοράς στην Μητρόπολη Χανίων θα γίνει με τα πόδια.
Στις 13:00 θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία.
Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης