Τελευταία Νέα
Κοινωνία

The Lancet: Οι εμβολιασμένοι θετικοί σε covid έχουν 251 φορές υψηλότερο ιικό φορτίο έναντι αυτών με φυσική ανοσία

The Lancet: Οι εμβολιασμένοι θετικοί σε covid έχουν 251 φορές υψηλότερο ιικό φορτίο έναντι αυτών με φυσική ανοσία
Οι μελέτες που αποδεικνύουν ότι η φυσική ανοσία είναι ισχυρότερη αυξάνονται, κόντρα στο αφήγημα ότι όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να εμβολιαστούν.
Σχετικά Άρθρα

Μετά την μεγάλη έρευνα σοκ που αποκάλυψε ότι η φυσική ανοσία είναι 13 με 27 φορές ισχυρότερη από τα εμβόλια, μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του Βιετνάμ αποδεικνύει ότι οι εμβολιασμένοι θετικοί σε covid έχουν 251 φορές υψηλότερο ιικό φορτίο έναντι αυτών με φυσική ανοσία.
Οι μελέτες που αποδεικνύουν ότι η φυσική ανοσία είναι ισχυρότερη αυξάνονται, κόντρα στο αφήγημα ότι όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να εμβολιαστούν.

Η μελέτη που εστίασε στην μετάδοση του SARS-CoV-2 Delta μεταξύ των εμβολιασμένων εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, Βιετνάμ, δημοσιεύτηκε στο The Lancet και έλαβε την έγκριση από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατέληξε σε εκπληκτικά συμπεράσματα.

Τι αναφέρει η μελέτη

Ιστορικό:
Τα δεδομένα σχετικά με την πρωτοποριακή μόλυνση παραλλαγής SARS-CoV-2 Delta είναι περιορισμένα.

Μέθοδοι:
Μελετήσαμε τις νέες λοιμώξεις μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης ενός μεγάλου νοσοκομείου μολυσματικών ασθενειών στο Βιετνάμ.
Συλλέξαμε δημογραφικά στοιχεία, ιστορικό εμβολιασμού και αποτελέσματα διάγνωσης PCR μαζί με κλινικά δεδομένα. Μετρήσαμε τα αντισώματα SARS-CoV-2 (εξουδετέρωσης) κατά τη διάγνωση και την εβδομάδα 1, 2 και 3 μετά τη διάγνωση.
Αναλύσαμε τους ιούς χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο ARTIC.

Ευρήματα:
Μεταξύ 11 και 25 Ιουνίου 2021 (εβδομάδα 7-8 μετά τη δόση 2), 69 εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης βρέθηκαν θετικοί στον SARS-CoV-2.
Από αυτούς 62 συμμετείχαν στην κλινική μελέτη.
Οι 49 ήταν με σχεδόν μηδενικά συμπτώματα ενώ ένας απαιτήθηκε να χορηγηθεί οξυγόνο.
Όλοι ανέκαμψαν χωρίς προβλήματα.
Λήφθηκαν 23 αλληλουχίες πλήρους γονιδιώματος.
Όλοι ανήκαν στην παραλλαγή Delta και ήταν φυλογενετικά διαφορετικές από τις σύγχρονες ακολουθίες παραλλαγών Delta, υποδηλώνοντας συνεχιζόμενη μετάδοση μεταξύ των εμβολιασμένων εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Ιικά φορτία 251 φορές υψηλότερα

Τα ιικά φορτία σημαντικών περιπτώσεων μόλυνσης από την μετάλλαξη Delta ήταν 251 φορές υψηλότερα μεταξύ των εμβολιασμένων από εκείνα των περιπτώσεων που μολύνθηκαν με παλιά στελέχη που εντοπίστηκαν μεταξύ Μαρτίου-Απριλίου 2020 και δεν είχαν εμβολιαστεί.
Πρακτικά όσοι απέκτησαν φυσική ανοσία και δεν εμβολιάστηκαν είχαν 251 φορές μικρότερο ιικό φορτίο έναντι των εμβολιασμένων.

Ο χρόνος από τη διάγνωση έως την αρνητική PCR ήταν 8–33 ημέρες (μέσος όρος: 21 ημέρες).
Τα επίπεδα εξουδετέρωσης των αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό και κατά τη διάγνωση των περιπτώσεων ήταν χαμηλότερα από αυτά των αντίστοιχων μη μολυσμένων.
Δεν υπήρχε συσχέτιση μεταξύ των επιπέδων εξουδετέρωσης των αντισωμάτων που προκαλούνται από το εμβόλιο και των ιικών φορτίων ή της ανάπτυξης συμπτωμάτων.

Ερμηνεία:
Οι πρωτοποριακές ή νέες λοιμώξεις της παραλλαγής Delta σχετίζονται με υψηλά ιικά φορτία, παρατεταμένη θετικότητα PCR και χαμηλά επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων που προκαλούνται από εμβόλια, εξηγώντας τη μετάδοση μεταξύ των εμβολιασμένων.
Τα μέτρα φυσικής απόστασης παραμένουν κρίσιμα για τη μείωση της μετάδοσης παραλλαγής SARS-CoV-2 Delta.

Χρηματοδότηση: Wellcome (106680/B/14/Z και 204904/Z/16/Z).

Ηθική Έγκριση: Η μελέτη εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Θεσμικής Επισκόπησης της HTD και την Επιτροπή Δεοντολογίας της Τροπικής Έρευνας της Οξφόρδης, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης