Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Ξέρετε το αίσθημα να μην σου φτάνει ο αέρας; Ξέρετε τι είναι να φωνάζουν για λίγο οξυγόνο;

Καπραβέλος: Ξέρετε το αίσθημα να μην σου φτάνει ο αέρας; Ξέρετε τι είναι να φωνάζουν για λίγο οξυγόνο;
Ο κ. Καπραβέλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων περιορισμών εάν το σύστημα υγείας πιεστεί πολύ
Σχετικά Άρθρα

Με συγκλονιστικά λόγια περιέγραψε ο επικεφαλής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος την κατάσταση στα νοσοκομεία, όπου οι ασθενείς δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό.
«Ξέρετε το αίσθημα να μην σου φτάνει ο αέρας; Ξέρετε τι είναι να φωνάζουν για λίγο αέρα, λίγο οξυγόνο;» τόνισε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, και απηύθυνε νέα έκκληση για εμβολιασμό.
«Δεν είμαστε ειδικοί στα εμβόλια, δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο, όμως εμείς δεν βλέπουμε εμβολιασμένο στην ΜΕΘ και χθες είχα θάνατο και στην θέση του έβαλα άλλον συμπολίτη μας που επίσης είναι ανεμβολίαστος, 64 ετών. Και οι 22 κλίνες που είναι γεμάτες στο Παπανικολάου, είναι όλοι ανεμβολίαστοι» επεσήμανε.
Παράλληλα, αποκάλυψε ότι στη ΜΕΘ του Παπανικολάου νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό, οι οποίοι έχουν ήδη χάσει τα νεφρά τους ή έχουν μυοκαρδίτιδες. «Αυτή την στιγμή στην Μονάδα μου, που είναι γεμάτη, έχω 12 ασθενείς, οι 3 έχουν χάσει και τα νεφρά τους, τους έχουμε βάλει τεχνητό νεφρό, μυοκαρδίτιδες, οι πνεύμονές τους είναι κατεστραμμένοι» τόνισε.

«Θα αρχίσουν οι περιορισμοί…»

Οι επόμενοι δύο μήνες προκαλούν έντονη ανησυχία στους επιστήμονες με τους συνωστισμούς σε κλειστούς χώρους.
«Έχουμε τόσες πνευμονίες αυτή την στιγμή στα νοσοκομεία μας, που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ τέτοια εποχή και ακόμα είμαστε στην αρχή του φθινοπώρου».
Ο κ. Καπραβέλος, προειδοποιεί ότι θα αναγκαστούμε αν πιεστούμε πάρα πολύ στο 4ο κύμα, να περιορίσουμε πάλι τις ανθρώπινες δραστηριότητες. «Ή θα εμβολιαστούμε όλοι για να έχουμε το τείχος ανοσίας ή θα νοσήσουμε. Ποια κυβέρνηση θα αφήσει σε κατάρρευση το σύστημα υγείας; Θα αρχίσουν οι περιορισμοί. Μην φτάσουμε να κλείσουν σχολεία, η ανθρώπινη δραστηριότητα, η οικονομία».

Καμπανάκι για τα παιδιά

Παράλληλα, ο κ. Καπρβέλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα παιδιά.
«Και τα παιδιά που είναι ένας σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της διασποράς, εάν νοσήσουν προσβάλλονται όλα τα όργανα, μόνο που έχουν καλό ανοσοποιητικό σύστημα που αποτρέπει την σοβαρή νόσο, όμως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις μακροχρόνιες συνέπειες. Τι συμπεριφορά θα έχει το νεφρό, το μυοκάρδιο, ο πνεύμονας, όταν μεγαλώσουν, άρα δεν είναι ανάγκη να περάσουν από την διαδικασία της μόλυνσης», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης