Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Πιθανός ο κίνδυνος έξαρσης covid τις επόμενες δύο εβδομάδες

Βατόπουλος: Πιθανός ο κίνδυνος έξαρσης covid τις επόμενες δύο εβδομάδες
Με τα πολλά test και τα μέτρα προστασίας μπορούμε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά είπε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως είναι πιθανός ο κίνδυνος έξαρσης του κορωνοϊού τις επόμενες δύο εβδομάδες διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε θετική εξέλιξη ότι η πανδημία είναι σε ύφεση τη δεδομένη χρονική περίοδο.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Βατόπουλος υπογράμμισε ότι ότι σε σχέση με πέρυσι δεν έχουμε την ίδια αναλογία θανάτων και βαριών νοσηλειών με βάση και τα κρούσματα.
«Το φαινόμενο αποδίδεται στον εμβολιασμό, στην αυξημένη προσοχή του πληθυσμού και στο ότι η επιδημία εντοπίζεται πλέον στις μικρότερες ηλικίες, οπότε έχουμε και ελαφρύτερα περιστατικά» επεσήμανε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος αναγνώρισε ότι υπάρχει ένας ενδεχόμενος κίνδυνος έξαρσης, αλλά με τα πολλά τεστ και τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.
«Χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στην ανάλυση των δεδομένων και στην κατανόηση της πορείας της πανδημίας ώστε να μπορούμε έγκαιρα να προτείνουμε λύσεις και μέτρα.
Είναι θέμα έντασης προσοχής και όχι φόβου, είπε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών και τις όποιες επιφυλάξεις των γονιών και επικαλούμενος τα σημερινά δεδομένα, υπήρξε καθησυχαστικός καθώς, όπως είπε, εκατομμύρια παιδιά έχουν εμβολιστεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης