Κοινωνία

ΣτΕ: Άκυρες οι αποφάσεις για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

ΣτΕ: Άκυρες οι αποφάσεις για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά
Οι προσφεύγοντες ζητούσαν να ακυρωθούν δυο αποφάσεις του υφυπουργού Παιδείας με τις οποίες παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής υπεύθυνης δήλωσης για τη χορήγηση απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών για το σχολικό έτος 2020-2021

Στην ακύρωση αποφάσεων του υφυπουργού Παιδείας σχετικά με την απαλλαγή των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τα θρησκευτικά, κατά προηγούμενο σχολικό έτος (2020-2021), προχώρησε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάνοντας δεκτές προσφυγές που είχαν καταθέσει γονείς παιδιών.
Συγκεκριμένα, οι προσφεύγοντες ζητούσαν να ακυρωθούν δυο αποφάσεις του υφυπουργού Παιδείας με τις οποίες παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής υπεύθυνης δήλωσης για τη χορήγηση απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών για το σχολικό έτος 2020-2021.
Η Ολομέλεια ΣτΕ έκανε δεκτές τις προσφυγές τους κρίνοντας, μεταξύ άλλων, πως οι επίμαχες αποφάσεις θα πρέπει να ακυρωθούν για λόγους ασφάλειας δικαίου. Και αυτό διότι δεν δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ώστε να αποκτήσουν νόμιμη υπόσταση. Επιπλέον, η Ολομέλεια με τη σχετική απόφαση που εξέδωσε (1362/2021), έκρινε ότι με τις επίμαχες πράξεις πρέπει να ακυρωθούν και γιατί έχουν εκδοθεί χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση, κατά παράβαση των σχετικών άρθρων του Συντάγματος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης