Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Έρχεται δύσκολη περίοδος με κλειστούς χώρους και ανοιχτά σχολεία – Υπάρχουν περιοχές που προκαλούν ανησυχούν

Γώγος: Έρχεται δύσκολη περίοδος με κλειστούς χώρους και ανοιχτά σχολεία – Υπάρχουν περιοχές που προκαλούν ανησυχούν
H ανοσία από τον εμβολιασμό ανέρχεται περίπου στο 60% και μαζί με τη φυσική ανοσία που έχουν όσοι έχουν νοσήσει, πιθανόν να φτάνει στο 70%, ανέφερε ο Χ. Γώγος

Έρχεται δύσκολη περίοδος με κλειστούς χώρους και ανοιχτά σχολεία, τόνισε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, Χ. Γώγος, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη τρίτη δόση.
Για την τρίτη δόση, ο κ. Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως θα υπάρχει ιεράρχηση και εξήγησε ότι θα προηγηθούν οι άνω των 60 ετών που έχουν χαμηλότερη απόκριση, αλλά και οι υγειονομικοί που εκτίθενται σε μεγάλο κίνδυνο.
Μάλιστα, όπως εκτίμησε, είναι πιθανό οι δυο αυτές ομάδες να εμβολιαστούν ταυτόχρονα.

Πορεία πανδημίας και ανοσία

Κάνοντας αναφορά στην πορεία της πανδημίας, ο κ. Γώγος υπογράμμισε ότι αυτή την περίοδο υπάρχει ελάφρυνση στο σύστημα υγείας σε ό,τι αφορά στις απλές εισαγωγές και εισαγωγές σε ΜΕΘ, αν και έχουμε αρκετούς θανάτους.
Συμπλήρωσε πως οι επιστήμονες ανέμεναν ότι θα είναι χειρότερη η κατάσταση μετά το καλοκαίρι, οπότε υπήρξε χαλάρωση.
Για το τείχος ανοσίας, ο κ. Γώγος σημείωσε πως η ανοσία από τον εμβολιασμό ανέρχεται περίπου στο 60% και μαζί με τη φυσική ανοσία που έχουν όσοι έχουν νοσήσει, πιθανόν να φτάνει στο 70%, λέγοντας πως τα νούμερα αυτά μπορούν να ελεγχθούν.
Πάντως, όπως είπε, στόχος δεν είναι να υπάρχει ένα κρεβάτι για τους ασθενείς covid, αλλά να λειτουργήσουν κανονικά τα νοσοκομεία για τους non covid ασθενείς.
Υπογράμμισε δε, πως υπάρχουν περιοχές που προκαλούν ανησυχία, μεταξύ των οποίων και η Βόρεια Ελλάδα.

Για αντιεμβολιαστές

Κληθείς να αναφερθεί στους αντιεμβολιαστές, ο κ. Γώγος αφού σημείωσε ότι παντού υπάρχουν θύλακες αντιεμβολιστών, πρόσθεσε πως είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα στην εκκλησία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης