Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τσελέντης για σεισμό Κρήτης: Πλούσια μετασεισμική δραστηριότητα με δονήσεις έως και 5 Ρίχτερ

Τσελέντης για σεισμό Κρήτης: Πλούσια μετασεισμική δραστηριότητα με δονήσεις έως και 5 Ρίχτερ
Κατά 99,9% τα 5,8 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός είπε ο κ.Τσελέντης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως θα ακολουθήσει πλούσια μετασεισμική δραστηριότητα με δονήσεις έως και 5 Ρίχτερ διατύπωσε ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης αναφερόμενος στο σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που χτύπησε νωρίτερα σήμερα την Κρήτη.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Τσελέντης είπε πως ο σεισμός έγινε σε ένα πολύ γνωστό ρήγμα, το ρήγμα του Θραψανού και Καστελλίου και όπως υπογράμμισε, ως ρήγμα δεν μπορεί να δώσει σεισμική δραστηριότητα μεγαλύτερη των 6 Ρίχτερ.
«Κατά 99,9% ήταν ο κύριος σεισμός.
Το κακό είναι ότι είχαμε μικρό εστιακό βάθος» τόνισε ο κ.Τσελέντης αναφέροντας πως από τον Ιούνιο στην ευρύτερη περιοχή καταγράφεται πλούσια σεισμική δραστηριότητα.
«Όπως καταλαβαίνετε για έναν ήδη βεβαρυμμένο δομικό ιστό, τα πράγματα δεν είναι καλά» τόνισε ο κ.Τσελέντης κάνοντας λόγο για ενδεχόμενες καταρρεύσεις ακόμη και με μικρότερους μετασεισμούς.
Ερωτηθείς για το εάν το παραπάνω συνεπάγεται κίνδυνο κατάρρευσης ακόμη και για νεότερα κτίσματα, ο καθηγητής συνόψισε πως ένα σπίτι που δείχνει καινούριο μπορεί να έχει κάποιο βαθμό αστοχίας και για αυτό το καλύτερο θα ήταν να γίνουν έλεγχοι από μηχανικούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης