Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνελήφθη αξιωματικός του Λιμενικού για ναρκωτικά και όπλα

Συνελήφθη αξιωματικός του Λιμενικού για ναρκωτικά και όπλα
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από πολύμηνη έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών και δεδομένων

Στη σύλληψη ενός αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος για ναρκωτικά και όπλα, προχώρησαν αστυνομικοί της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Επιπλέον, πέρασαν χειροπέδες σε πέντε ακόμη ιδιώτες για – κατά περίπτωση – παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και του εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από πολύμηνη έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών και δεδομένων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις κατά τις επικοινωνίες που είχαν μεταξύ τους, προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτή η εγκληματική δράση τους.

Έρευνες σε Πειραιά και Φθιώτιδα

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε σπίτια και χώρους εργασίας των εμπλεκομένων, στον Πειραιά και σε περιοχή της Φθιώτιδας.

Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

257,9 γραμμάρια κάνναβης,
10 δενδρύλλια κάνναβης,
4,55 γραμμάρια κοκαΐνης,
325 γραμμάρια λαθραίου καπνού,
πιστόλι με γεμιστήρα,
μεταλλική σιδερογροθιά,
57 φυσίγγια πυροβόλου και κυνηγετικού όπλου,
κινητά τηλέφωνα και κάρτα sim,

4.800 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια και το όπλο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.
Τα μετρητά θα κατατεθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις εισαγγελικές αρχές, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας Ναυτοδικείου Πειραιά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης