Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ψαλτοπούλου (ΕΚΠΑ): Στο τέλος όλος ο κόσμος θα κάνει τρίτη δόση - Πιθανώς όχι όσοι νόσησαν ενώ είχαν εμβολιαστεί

Ψαλτοπούλου (ΕΚΠΑ): Στο τέλος όλος ο κόσμος θα κάνει τρίτη δόση - Πιθανώς όχι όσοι νόσησαν ενώ είχαν εμβολιαστεί
Το πιθανότερο είναι πως δεν χρειάζεται τρίτη δόση για εκείνους που είχαν εμβολιαστεί πλήρως και μετά νόσησαν, ανέφερε η Θ. Ψαλτοπούλου

Στο τέλος όλος ο κόσμος θα κάνει τρίτη δόση, καθώς σώζει ζωές, αφού τα αντισώματα σε πολύ κόσμο πέφτουν γρήγορα, τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής – ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.
Η κα Ψαλτοπούλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι είναι ανεμβολίαστοι το 95% των ανθρώπων που καταλήγουν καθημερινά, ενώ εξήγησε ότι μπορεί να γίνει τρίτη δόση εμβολίου και αντιγριπικό ακόμα και την ίδια μέρα χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα, αναλόγως βέβαια με το πρόγραμμα του καθενός και όπως το συζητήσει με τον παθολόγο του.
Πρόσθεσε ότι με την τρίτη δόση οι ανοσοκατεσταλμένοι και τα ηλικιωμένα άτομα θα έχουν πολύ μεγαλύτερη προστασία από τον κορωνοϊό, αλλά και πως συνίσταται ακόμα και πριν την εγχείρηση, κυρίως αν έχουν περάσει και 8 μήνες από τον εμβολιασμό.
Κατά την ίδια, η τρίτη δόση αναλόγως της ηλικίας είναι σωτήρια για όλο τον κόσμο και διευκρίνισε ότι κάνουν ενισχυτική δόση και όσοι είναι σε αιμοκάθαρση, αλλά και σε κλιμακτήριο.

Τι ισχύει για όσους εμβολιασμένους νόσησαν

Τέλος, για όσους νόσησαν ενώ είχαν κάνει τα δυο εμβόλια, η κα Ψαλτοπούλου ανέφερε ότι το πιθανότερο είναι πως δεν χρειάζεται τρίτη δόση, καθώς η νόσος βοηθάει πολύ να αυξήσει κανείς την αντισωματική του απάντηση.
«Τουλάχιστον ας περάσουν 6 μήνες από τη νόσηση για να δούμε τα αντισώματα αν χρειάζεται. Δεν μπορεί να σου κάνει κάτι κακό, αλλά μπορεί να μην είναι ακριβώς χρήσιμο», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης