Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λάρισα: Εμβολιασμοί έξω από τους Ιερούς Ναούς - Ένταση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Λάρισα: Εμβολιασμοί έξω από τους Ιερούς Ναούς - Ένταση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Εμβολιασμοί πραγματοποιούνται στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα από την κινητή μονάδα εμβολιασμού της 5ης ΥΠΕ

Ξεκίνησαν την Κυριακή 3/10 οι εμβολιασμοί έξω από Ιερούς Ναούς στην Λάρισα.
Μάλιστα, οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, από την κινητή μονάδα εμβολιασμού της 5ης ΥΠΕ, με εμβόλιο της Pfizer.
Μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ανέφερε ότι «η Iερά Μητρόπολη εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στην 5η υγειονομική Περιφέρεια, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων για την υποδειγματική συνεργασία και την απόλυτη προσήλωσή τους στην επίτευξη τού σκοπού, που δεν είναι άλλος από την αποτροπή επιπλέον απωλειών συνανθρώπων μας από τον φονικό ιό Covid-19».

Ένταση

Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι εντάσεις, που προκλήθηκαν από αντιεμβολιαστές που βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου, με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών.
Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Τι ανέφερε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος

«Δεν κάναμε τίποτα άλλο από το να συμπαραταχθούμε με τους φορείς της Θεσσαλίας και μαζί να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας και ενθάρρυνσης. Ότι δηλαδή οι άνθρωποι δεν επιτρέπεται να νικηθούν από τον φόβο. Το ισχυρότερο ποσοστό αυτών που δεν εμβολιάζονται προκύπτει ότι κινούνται από τον φόβο και όχι από άλλα ελατήρια», ανέφερε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, με αφορμή τους εμβολιασμούς έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.
Ακόμη, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Εκκλησίας για την υποστήριξη του εμβολιασμού κατά της Covid-19, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να κατανοήσουν οι άνθρωποι πως το εμβόλιο είναι υγειονομικό ζήτημα, ούτε θεολογικό, ούτε πολιτικό» και «οι άνθρωποι για το αν θα κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να ρωτήσουν τον γιατρό τους, και όχι τον πολιτικό τους καθοδηγητή».
Με αφορμή τη συγκέντρωση ομάδας ανθρώπων έξω από την εκκλησία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διαδικασία των εμβολιασμών, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «τους ευχαριστούμε γιατί μας προσέφεραν ισχυρή διαφήμιση, κυρίως διότι αποκάλυψαν στους πολλούς ποιοι είναι αυτοί που αντιδρούν και πόσο μπορούμε να τους παίρνουμε σοβαρά υπόψιν».
Τέλος, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου ευχαρίστησε του πολίτες που βρέθηκαν στον προαύλιο χώρου της εκκλησίας για να εμβολιαστούν και κάλεσε τους πιστούς να συμμετάσχουν στον εμβολιασμό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης