Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο σε αντιφασιστική συγκέντρωση - Σύλληψη 30χρονου ακροδεξιού

Επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο σε αντιφασιστική συγκέντρωση - Σύλληψη 30χρονου ακροδεξιού
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος είναι γνωστός ακροδεξιός και αντιεμβολιαστής
Σχετικά Άρθρα
Στη σύλληψη ενός 30χρονου προχώρησε η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο της έρευνας για τα χθεσινά επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο στη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για έναν 30χρονο γνωστό ακροδεξιό και αντιεμβολιαστή, ο οποίος είχε προσαχθεί τον περασμένο Ιούλιο για τα επεισόδια στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στην Αθήνα. Επίσης, είχε προσαχθεί και την 25η Μαρτίου του 2019, για επεισόδια σε παρέλαση.
Χθες, ο 30χρονος, μαζί με άλλα 15 άτομα, περίπου, επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους στο Νέο Ηράκλειο και δημιουργήθηκε επεισόδιο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα. Κατά τις ίδιες αστυνομικές πηγές, υπάρχει οπτικό υλικό από βίντεο για την επίθεση, ενώ ο 30χρνος εντοπίστηκε στα Άνω Λιόσια, όπου και συνελήφθη. Αναγνωρίστηκε από παθόντες και αυτήν την ώρα εξετάζεται στα γραφεία της κρατικής Ασφάλειας.

Τα επεισόδια

Τα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο σημειώθηκαν λίγο πριν τις 18:00 όταν ομάδα ακροδεξιών κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε μέλη της Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), που πραγματοποιούσαν εκδήλωση και συζήτηση στο σημείο με αφορμή τον έναν χρόνο από τη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Οι δράστες που χτύπησαν κάποιους από τους συγκεντρωθέντες και στη συνέχεια διέφυγαν. Από το επεισόδιο τραυματίστηκαν τρία άτομα, τα οποία σύμφωνα με την αστυνομία, δεν επιθυμούσαν να μεταβούν σε νοσοκομεία.
Σε ένα σύντομο βίντεο που ανέβασε η ομάδα «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» φαίνονται κάποιοι άνδρες να κινούνται απειλητικά σε βάρος των διαδηλωτών, ενώ ένας από αυτούς κλωτσά άνδρα που είναι πεσμένος στο έδαφος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης