Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Aντιεμβολιαστές στη Λάρισα υπέβαλαν μήνυση κατά Μητσοτάκη και λοιμωξιολόγων

Aντιεμβολιαστές στη Λάρισα υπέβαλαν μήνυση κατά Μητσοτάκη και λοιμωξιολόγων
Στη μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, γίνεται λόγος για «επιβολή εξαναγκαστικών εμβολιασμών με πειραματικά εμβόλια και τις από αυτά προελθούσες και προερχόμενες συνέπειες νόσησης και θανάτων προσώπων»
Στη Λάρισα 82 άτομα που τάσσονται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά κατά του πρωθυπουργού και των ειδικών.
Στη μήνυση που κατατέθηκε το Σάββατο στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, γίνεται λόγος για «επιβολή εξαναγκαστικών εμβολιασμών με πειραματικά εμβόλια και τις από αυτά προελθούσες και προερχόμενες συνέπειες νόσησης και θανάτων προσώπων».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά 15 μελών του προηγούμενου υπουργικού συμβουλίου (παρότι μεσολάβησε ανασχηματισμός) και κατά επτά μελών της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.
Επίσης, οι αντιεμβολιαστές στρέφονται κατά «των συναυτουργών, συνεργών και συνυπαιτίων τούτων κυρίως για τις κατ’ επανάληψη δηλώσεις τους μέσω των μαζικών μέσων επικοινωνίας, τις προτροπές, τις πιέσεις και τις αναληθείς διαβεβαιώσεις σχετικά με την ωφέλεια των πειραματικών εμβολίων και την έλλειψη σημαντικών παρενεργειών, εξαιτίας των οποίων οδηγήθηκαν και οδηγούνται στον θάνατο και στη νόσηση εκατοντάδες εμβολιαζόμενων που από πλάνη πείστηκανπείθονται, ενώ άλλα θύματα εξαναγκάστηκαν και εξαναγκάζονται να υποστούν εμβολιασμούς με τα ίδια πειραματικά και ακατάλληλα εμβόλια».
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες υπήρξε παρέμβαση - «ασπίδα» του Αρείου Πάγου στις μηνύσεις αρνητών του κορωνοϊού σε υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, εξέδωσε εγκύκλιο καλώντας όλους τους εισαγγελείς της χώρας να μην προχωρά η αυτόφωρη διαδικασία και να μην γίνονται προσαγωγές για εκπαιδευτικούς, γιατρούς και άλλους πολίτες, όταν υποβάλλονται μηνύσεις σε βάρος τους από αρνητές.
Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να διερευνηθεί κατά πόσο συνιστούν αξιόποινες πράξεις οι βίαιες συμπεριφορές και οι μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών από αρνητές των εμβολίων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης