Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δίκη για επίθεση με βιτριόλι - Ιατροδικαστής: Αν η Ιωάννα δεν είχε πλυθεί θα είχε πεθάνει

Δίκη για επίθεση με βιτριόλι - Ιατροδικαστής: Αν η Ιωάννα δεν είχε πλυθεί θα είχε πεθάνει
Συγκλονιστική είναι η κατάθεση του ιατροδικαστή στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο του 2020
Σχετικά Άρθρα
Την κλινική εικόνα της Ιωάννας μετά την επίθεση με βιτριόλι, περιέγραψε στο δικαστήριο ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντήρης, ο οποίος έκανε λόγο για μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού που δέχθηκε η 36χρονη και το οποίο προκάλεσε ενιαίο και καθολικό έγκαυμα.
«Αν δεν είχε πάει δίπλα στο φαρμακείο να πλυθεί θα είχε πεθάνει» υποστήριξε και επεσήμανε ότι «η Ιωάννα δέχθηκε πολύ μεγάλη ποσότητα από δοχείο με μεγάλο στόμιο, στην αριστερή της πλευρά».
Παράλληλα, ο κ. Τσαντήρης τόνισε «η θνησιμότητα είναι γύρω στο 21% αν ρίξεις γρήγορα νερό, πέφτει στο 8%. Τα χημικά εγκαύματα έχουν τη μεγαλύτερη θνησιμότητα και μεγαλύτερες βλάβες. Όποιος το έριξε έπρεπε να συνειδητοποιήσει ότι μπορούσε να σκοτώσει τον άλλο».
Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η κατηγορούμενη αιφνιδίασε την Ιωάννα. «Έπιασε το θύμα εξ απήνης και αυτό το τραύμα σε καθηλώνει αμέσως. Δημιουργεί μια ανοιχτή πληγή, άρχισαν να διαβρώνονται τα όργανα. Μπόρεσε και την πλησίασε πάρα πολύ ώστε να δεχτεί πολύ μεγάλη ποσότητα. Θεωρώ ότι το έριξε από μεγάλη φιάλη με μεγάλο στόμιο. Πρέπει να ήταν σαν κανάτα γιατί έφυγε όλη η ποσότητα μαζί. Η φορά της κίνησης του δράστη ήταν από τα αριστερά του θύματος. Ήταν σε μεγάλη ποσότητα. Στοχεύθηκε πρόσωπο και τράχηλος. Το πιθανότερο είναι να το πέταξε ευθεία» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα μπορούσε να καταπιεί ακόμη και μια ελάχιστη ποσότητα»

Ο μάρτυρας επισήμανε πως το υγρό που δέχθηκε η Ιωάννα είναι μια εξαιρετικά διαβρωτική ουσία που χρησιμοποιείται στην βιομηχανία. «Το θύμα θα μπορούσε να έχει απολέσει τις αισθήσεις του επιτόπου. Μπόρεσε και σηκώθηκε πάρα το σοκ και περπάτησε για να καθαρίσει το οξύ. Κατά κάποιο μαγικό τρόπο δεν το εισέπνευσε, ενώ έχει εγκαύματα περιτραυματικά. Θα μπορούσε να καταπιεί ακόμη και μια ελάχιστη ποσότητα. Αν είχε πιει ένα σφηνάκι θα μπορούσε να οδηγηθεί στο θάνατο» είπε ο ιατροδικαστής.
Επίσης, ο ίδιος υποστήριξε ότι κατά την άποψη του «ο κίνδυνος δεν έχει τελειώσει. Δεν μπορεί να εκτίθεται στον ήλιο, δεν μπορεί να καταναλώνει φαγητά και υγρά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης