Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προς πλήρη κανονικότητα οι εμβολιασμένοι - Όχι νέοι περιορισμοί σε ανεμβολίαστους - Κοκκινίζουν βόρεια, κεντρική Ελλάδα

Προς πλήρη κανονικότητα οι εμβολιασμένοι - Όχι νέοι περιορισμοί σε ανεμβολίαστους - Κοκκινίζουν βόρεια, κεντρική Ελλάδα
Η κυβέρνηση διαμηνύει πως δεν πρόκειται να ξαναζήσουμε καθολικά και οριζόντια lockdown
Σχετικά Άρθρα

(upd9) Με τον Σεπτέμβριο να έχει αποτελέσει τον πλέον θανατηφόρο μήνα (1.117 νεκροί) λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, με τα λύματα να δείχνουν αύξηση έως και κατά 308% σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και με περιοχές της βόρειας και της κεντρικής Ελλάδας να κοκκινίζουν, κυβέρνηση και ειδικοί αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα Τετάρτη 6/10 νέα μέτρα (στις 15:00 οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη) τα οποία θα δίνουν περισσότερες ελευθερίες στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ναι μεν πρέπει οι εμβολιασμένοι να έχουν περισσότερες ελευθερίες, έτσι ώστε να τονωθεί και το εμβολιαστικό κίνημα, αλλά επισημαίνουν πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει αυτές οι ελευθερίες να διαταράσσουν τις ισορροπίες και τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Είναι χαρακτηριστικό πως πλέον 13 περιφερειακές ενότητες της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας έχουν περάσει στο «κόκκινο», καθώς σε αυτό εντάχθηκαν ακόμα δύο – οι περιφερειακές ενότητες Καρδίτσας και Σερρών – και με τον καιρό να αρχίζει να αλλάζει, υπάρχει έντονη ανησυχία για το πώς θα εξελιχθεί η επιδημία τις επόμενες εβδομάδες.
Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να ξαναπάμε σε οριζόντια και καθολικά lockdown, αναφέροντας ως επιχείρημα πως 7 εκατομμύρια Έλληνες έχουν αποκτήσει ανοσία είτε μέσω του εμβολιασμού είτε μέσω της νόσησης.

Οι ελευθερίες - Τέλος τα μίνι lockdown

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τους να σταματήσουν να ισχύουν τα τοπικά lockdown και τα περιοριστικά μέτρα στις κόκκινες περιοχές, όσον αφορά την κυκλοφορία κατά τις νυχτερινές ώρες και τη μουσική.
Συνεπώς, στις περιοχές αυτές θα ισχύει ότι και στις υπόλοιπες περιοχές, δηλαδή απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης και διενέργεια rapid test όπου απαιτείται.
Εκτιμάται πως τα μέτρα αυτά θα προβλέπουν ότι:

  • Σε κλειστούς χώρους, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και εστίαση δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
  • Οσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, θα μπορούν να παραμένουν στα καταστήματα αυτά όση ώρα θέλουν και εφόσον οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων απασχολούν εργαζόμενους που είναι επίσης πλήρως εμβολιασμένοι, δεν θα υπάρχει καμία απαγόρευση ή περιορισμός σε τετραγωνικά, αποστάσεις, χορό, κλπ.
  • Στους κινηματογράφους και στα θέατρα, οι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να επιτρέπουν την είσοδο σε αποκλειστικά εμβολιασμένους ή ακόμα και σε ανθρώπους που έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες με αντάλλαγμα την εκμετάλλευση του 100% του χώρου της επιχείρησής τους.
Πλεύρης: Δεν θα υπάρξουν πρόσθετα πιεστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Τη θέση πως δεν πρόκειται να υπάρξουν πρόσθετα πιεστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους και ότι αυτό που εξετάζεται είναι να υπάρξει μεγαλύτερο καθεστώς ελευθερίας για τους εμβολιασμένους διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open ο κ.Πλεύρης είπε πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα στις 15:00, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρχει πακέτο αυστηροποίησης του πλαισίου για τους ανεμβολίαστους.
«Δεν πρόκειται να υπάρξουν πρόσθετα πιεστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους.
Το ξεκαθαρίζω.
Δεν είναι φιλοσοφία ότι κάποιοι ευνοούνται και κάποιοι δεν ευνοούνται.
Τα μέτρα που υπάρχουν και για τους ανεμβολίαστους είναι επαρκή.
Αλλά εκεί που βρίσκονται εμβολιασμένοι μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερο καθεστώς ελευθερίας που θα αποτυπωθεί στις 15:00 που έχουμε συνέντευξη Τύπου», είπε ο κ.Πλεύρης.
Όπως υποστήριξε, «όπου υπάρχουν περιοχές ή χώροι στους οποίους βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι θα πρέπει να υπάρχει μία μεγαλύτερη φιλοσοφία να έχει ο άνθρωπος αυτός περισσότερο κανονικότητα».
«Από εκεί και πέρα στις μεικτές περιοχές, στους μεικτούς χώρους όχι τιμωρητικά για τους ανεμβολίαστους, εχθρός δεν είναι ο ανεμβολίαστος, να το ξεκαθαρίσουμε.
Εχθρός είναι ο κορωνοϊός.
Ο ανεμβολίαστος κινδυνεύει περισσότερο από τον εμβολιασμένο.
Σε αυτούς τους χώρους θα παραμείνουν μέτρα και θα επιχειρήσουμε όσο το δυνατόν πιο απλοποιημένα μέτρα» είπε ο κ.Πλεύρης.

Οικονόμου: Σύντομα οι αποφάσεις για γ’ δόση εμβολίου κατά covid σε όλους

Τη θέση πως «πολύ σύντομα» αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε όλους τους εμβολιασμένους πολίτες διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Οικονόμου είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη σε θέση να πουν, πόσοι μήνες θα πρέπει να έχουν παρέλθει από τη δεύτερη δόση για τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής.
Σε κάθε περίπτωση ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί με τρίτη δόση για όλους, ενδεχομένως θα γίνουν πριν το τέλος του χρόνου.

Ελευθερίες για εμβολιασμένους παντού

Ενόψει της ανακοίνωσης των ελευθεριών για τους εμβολιασμένους από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες που είναι και θωρακισμένοι έναντι της βαριάς νόσησης με κορωνοϊό, δικαιούνται και πρέπει να έχουν πλήρη προνόμια για μια κανονική ζωή.
Πρόσθεσε ότι τα μέτρα αυτά πρέπει να αφορούν οριζόντια όλη τη χώρα, χωρίς διαφοροποίηση για «κόκκινες» περιοχές.
«Στην πανδημία, κανείς οφείλει να παρακολουθεί πως εξελίσσονται τα πράγματα και κάθε απόφαση έχει τα δικά της ρίσκα» είπε ο κ.Οικονόμου.

Στο κόκκινο 13 περιφερειακές ενότητες

Παράλληλα η Επιτροπή θα εξετάσει την επιδημιολογική κατάσταση στις περιφερειακές ενότητες της χώρας προκειμένου να αποφασίσει το εάν θα επιβάλλει ή όχι νέα περιοριστικά μέτρα.
Υπενθυμίζεται πως στο κόκκινο είναι 13 περιφερειακές ενότητες, καθώς μετά τις Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα, Κιλκίς, Πιερία, Πέλλα, Ημαθία, Καστοριά, Λάρισα, στο ύψιστο επίπεδο επικινδυνότητας στον επιδημιολογικό χάρτη πέρασαν και οι Σέρρες και η Καρδίτσα.
Δεν είναι τυχαίο ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία κατά τις νυχτερινές ώρες και την απαγόρευση της μουσικής καθ’όλο το 24ωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας στις κόκκινες περιοχές, πολλοί μετακινούνταν σε όμορους δήμους για τη διασκέδαση τους.
777777_1.JPG



Λαζανάς (λοιμωξιολόγος): Οι ελευθερίες στους εμβολιασμένους να μην διαταράσσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα

Τη θέση πως οι ελευθερίες που θα ανακοινωθούν σήμερα Τετάρτη 6/10 στους εμβολιασμένους θα πρέπει να είναι τέτοιες που να μη διαταράσσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα διατύπωσε ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Λαζανάς είπε πως η επιτροπή σήμερα το πρωί έχει συνεδρίαση, στην οποία θα συζητηθούν οι ελευθερίες των εμβολιασμένων.
Όπως είπε, πρέπει να ληφθούν μέτρα, ώστε να μειωθεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα, αν και διευκρίνισε ότι θα πρέπει να δοθεί ελευθερία, τέτοια που να μην διαταράσσει τα επιδημιολογικά δεδομένα.
«Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν γίνονται παντού έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμού.
Ως παράδειγμα ανέφερε τις καταθέσεις φοιτητών σε σχολές της Αθήνας όπου δεν γίνονται έλεγχοι.
Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι τα μοναστήρια στη Βόρεια Ελλάδα» επεσήμανε ο κ.Λαζανάς, τονίζοντας ότι εντείνεται η πίεση στις ΜΕΘ, με σχεδόν 100% πληρότητα.
«Ο κόσμος επηρεάζεται από τους ιερείς.
Λένε πως το εμβόλιο έχει στοιχεία του σατανά», ανέφερε ο κ.Λαζανάς, ο οποίος επεσήμανε πως οι εμβολιασμοί είναι το μόνο μέτρο πρόληψης για να μην έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία, να μην έχουμε θανάτους και να σωθεί και η οικονομία μας.

Κάθε εβδομάδα και νέο lockdown – «Ρεκόρ» νέων κρουσμάτων η Λάρισα

Καρδίτσα και Σέρρες θα αποτελέσουν τη νέα προσθήκη στο κόκκινο επίπεδο, μετά την απόφαση που αναμένεται να οριστικοποιηθεί αύριο στη συνεδρίαση των Εμπειρογνωμόνων.
Θα αποτελέσουν τον κρίκο της τελευταίας αλυσίδας των περιορισμών τοπικού χαρακτήρα που ξεκίνησε στις 3 Σεπτεμβρίου με Αχαΐα, Ηλεία και Ικαρία και ακολούθησαν στις 9 Αργολίδα και Ευρυτανία, στις 16 Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα, στις 23 Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα και Λάρισα, Χαλκιδική, Κιλκίς και Θεσσαλονίκη την 1η Οκτωβρίου.
Στις 11 τελευταίες Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) το lockdown συνεχίζεται.
Η ΠΕ Σερρών την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε 354 νέα κρούσματα ενώ, χθες είχε  73 νέες λοιμώξεις.
Στην περιοχή φαίνεται πως επαναλαμβάνεται το περσινό φαινόμενο μετακίνησης κατοίκων από τις γειτονικές περιοχές με περιοριστικά μέτρα με σκοπό τη διασκέδαση στα ανοιχτά μαγαζιά.
Το γεγονός έθιξε έντονα ο δήμαρχος Σερρών, κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και εκφράζοντας την επιθυμία του για άμεσο lockdown.
«Φέτος δεν δικαιολογούνται τέτοιες καταστάσεις» επεσήμανε.
Πράγματι, η ΠΕ Σερρών κυκλώνεται από Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Δράμα στις οποίες ο κορωνοϊός κοχλάζει και χθες όπως δείχνουν τα 441, 37 και 105 νέα κρούσματα αντίστοιχα, κομμάτι της έξαρσης της πανδημίας ξανά στη Β. Ελλάδα, στα νοσοκομεία της οποίας νοσηλεύονται 547 ασθενείς σε απλές κλίνες (438 ανεμβολίαστοι) και 119 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ – 108 ανεμβολίαστοι).
Η πανδημία «φουντώνει» και στη Θεσσαλία. Η ΠΕ Λάρισας σήμερα με 208 νέα κρούσματα κατέγραψε το δικό της ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.
Οι 37 νέες λοιμώξεις στην ΠΕ Καρδίτσας και η εν γένει μεγάλη διασπορά που παρατηρείται στην περιοχή, πιθανότατα οφείλεται ξανά στις συρροές από τους δύο οικισμούς Ρομά στην κωμόπολη των Σοφάδων.
Τέλος η ΠΕ Μαγνησίας καταγράφει 54 νέα κρούσματα.

«Εκτόξευση» του ιικού φορτίου στο Ρέθυμνο

Κατά 308% αυξήθηκε το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα του Ρεθύμνου, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την εβδομάδα 27 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2021.
Σύμφωνα με την έκθεση, αύξηση παρατηρήθηκε ακόμα στην Ξάνθη (+44%), στη Λάρισα (+125%), στα Χανιά (+11%), στη Θεσσαλονίκη (+28%) και στο Βόλο (+32%).
Πτωτικές, τέλος, τάσεις σημειώθηκαν στην Πάτρα (-20%), στον Άγιο Νικόλαο (-25%) και στα Ιωάννινα (-32%), ενώ παρέμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Αττική, στο Ηράκλειο και στην Αλεξανδρούπολη.

Φόβοι για τον συνδυασμό κορωνοϊού - ιού της γρίπης

Το κενό στην επιστημονική γνώση σχετικά με τη συγκυκλοφορία των δύο ιών στην κοινότητα λόγω της «εξαφάνισης» της γρίπης πέρυσι, επίσπευσε τη διαδικασία για την αντιγριπική προστασία που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τον Νοέμβριο, πριν την κορύφωση της γρίπης κατά του μήνες Ιανουάριο έως Μάρτιο.
Επί τούτω, την 1η Οκτωβρίου άνοιξε ηλεκτρονική συνταγράφηση για τα εμβόλια που το 2021 είναι τετραδύναμα με αδενοποιημένο ιό και περιλαμβάνουν δυο στελέχη Α, του Η1Ν1 και του Η3Ν2, και δύο στελέχη των ιών τύπου Β.
Με τη συνταγογράφηση δημιουργείται ένα ηλεκτρονικό μητρώο που λειτουργήσει ως πηγή πληροφόρησης σχετικά με την αντιγριπική κάλυψη στον πληθυσμό.
Ο εμβολιασμός γίνεται το ανάχωμα έναντι ενός ιού «που δεν πρέπει να του έχουμε εμπιστοσύνη» και που «κάθε φορά μπορεί να έχει και ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο», ανέφερε η κυρία Θεοδωρίδου για την ιδιότητά του να μεταλλάσσεται και στάθηκε στην αναγκαιότητα εμβολιασμού του πληθυσμού που πρέπει να εμβολιαστεί εγκαίρως.
«Όσοι πρέπει να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο να το κάνουν», τόνισε για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κυρία Μαρία Θεοδωρίδου, ξεκαθαρίζοντας πως μπορεί να διενεργηθεί ακόμη και ταυτόχρονα με το εμβόλιο έναντι της COVID-19 ή άλλων λοιμώξεων.
Η διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού τον χειμώνα αποτελεί δύσκολο στοίχημα, όπως το καθιστούν τέσσερα βασικά στοιχεία: η μεγάλη κυκλοφορία αναπνευστικών ιών, το «χαμηλό» τείχος ανοσίας κατά της COVID-19 συγκριτικά με τον αρχικό στόχο, η μειωμένη αντιγριπική ανοσία στην κοινότητα και η χαλάρωση των μέτρων προστασίας.
Πέρυσι, ανέφερε η Πρόεδρος, ο περιορισμός στις μετακινήσεις, η απαγόρευση συνωστισμών και η πειθαρχία στα μέτρα υγιεινής πέτυχαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τον περιορισμό της κυκλοφορίας του ιού της γρίπης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση, εμβολιάζονται κατά σειρά:

  • Ηλικιωμένοι άνω των 60 ετών
  • Παιδιά άνω των 6 μηνών και ενήλικες με υποκείμενα νοσήματα
  • Έγκυοι
  • Ενήλικοι και ανήλικοι με παθολογική παχυσαρκία
  • Παιδιά σε αγωγή με ασπιρίνη
  • Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά ηλικίας μικρότερης των 6 μηνών
  • Κλειστοί πληθυσμοί όπως εσωτερικοί σπουδαστές σχολείων, στρατιωτικών και άλλων σχολών ή εργαζόμενοι σε δομές παροχής υγείας
  • Άστεγοι, κτηνίατροι και άτομα που έρχονται σε επαφή πιθανές πηγές μετάδοσης του ιού

Το αντιγριπικό εμβόλιο δεν προφυλάσσει από τον κορωνοϊό

Η ανάγκη εμβολιασμού κατά της COVID-19 είναι παρούσα, είτε πρόκειται την τρίτη δόση είτε την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού, ο οποίος μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και μετά την παρέλευση πολλών μηνών.
Τα αντιγριπικά δεν υποκαθιστούν τα εμβόλια για τον κορωνοϊό και δεν υπάρχει διασταυρούμενη προστασία για τους δύο ιούς, τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου, εξηγώντας πως πρόκειται για ξεχωριστές λοιμώξεις, με διαφορετική πορεία και πρόγνωση.
Η χορήγηση των δύο εμβολίων μπορεί να γίνει ταυτόχρονα ή με μικρό χρονικό παράθυρο ημερών στον γενικό πληθυσμό αλλά και σε ασυμπτωματικά άτομα που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 με αρνητικό όμως αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου.
Προσοχή στον χρόνο του αντιγριπικού εμβολιασμού χρειάζεται να δείξουν οι συμπτωματικοί και ασυμπτωματικοί ασθενείς που βγήκαν θετικοί κατά τον εργαστηριακό έλεγχο, οι οποίοι πρέπει να αναβάλουν τον εμβολιασμό μέχρι να παρέλθει το διάστημα απομόνωσης και υποχωρήσουν τα συμπτώματα.
Επί του παρόντος, έχουν διενεργηθεί συνολικά 12.200.590 εμβολιασμοί, 6.463.824 με μία δόση, 6.175.618 ολοκληρωμένοι και 55.166 με Τρίτη δόση εμβολίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους η εμβολιαστική κάλυψη ανά ηλικιακή ομάδα διαμορφώνεται ως εξής:

  • 85 και άνω 75,6%
  • 80 - 84 ετών 74%
  • 75 - 79 ετών 86%
  • 70 - 74 ετών 80%
  • 65 - 69 ετών 82%
  • 60 - 64 ετών 78,7%
  • 55 - 59 ετών 77%
  • 50 - 54 ετών 74%
  • 45 - 49 ετών 71,6%
  • 40 - 44 ετών 67,5%
  • 35 - 39 ετών 61%
  • 30 - 34 ετών 60,6%
  • 25 - 29 ετών 60,5%
  • 18 - 24 ετών 57%
  • 15 - 17 ετών 32,1%
  • 12 - 14 ετών 19%

Στους 14.991 οι νεκροί

Στους 14.991 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα λόγω του κορωνοϊού.
Τα νέα 5/10 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.876, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 666.517, εκ των οποίων 50,9% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 99 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.837 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 352.370 τεστ, τα 17.941 μοριακά και τα 352.370 rapid.
Η θετικότητα υποχώρησε στο 0,77% έναντι 2,85% χθες με πιο περιορισμένο αριθμό ελέγχων.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 34, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.991 θάνατοι.
ddf.jpg
Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 334 (χθες 342).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 80,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 300 (89,82%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 34 (10,18%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
lu5z.jpg

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.188 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 146 (ημερήσια μεταβολή +5.8%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 162 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

fg4e.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης