Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: «Οι απαρχαιωμένες θεολογικές αντιλήψεις καταλήγουν στα νοσοκομεία»

Καπραβέλος: «Οι απαρχαιωμένες θεολογικές αντιλήψεις καταλήγουν στα νοσοκομεία»
Σύμφωνα με τον κο Καπραβέλο το πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους θρησκόληπτους είναι ακόμα μεγαλύτερο στα περιφερειακά νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας
Σχετικά Άρθρα

Σοκ προκάλεσε νωρίτερα η είδηση  για τις τρεις μοναχές που πέθαναν μετά από μάχη τους με τον κορωνοϊό.
Οι ίδιες όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ήταν αρνήτριες, ενώ άλλες δύο γυναίκες από τη συγκεκριμένη Αδελφότητα νοσηλεύονται τώρα στη ΜΕΘ του Παπανικολάου σε σοβαρή κατάσταση.
Ο Νίκος Καπραβέλος, επικεφαλής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου θέλει να είναι πολύ προσεχτικός στα λόγια του και να μην προχωρά σε προσωπικές λεπτομέρειες για τους ασθενείς. Όπως όμως περιγράφει ο ίδιος: «Πρόκειται για μια αντίσταση με θεωρητική κατεύθυνση, μια αντίσταση αλύγιστη παρά τις αντίθετες συμβουλές που δίνει η κεντρική γραμμή της εκκλησίας. Οι απαρχαιωμένες θεολογικές αντιλήψεις είναι το χαρακτηριστικό του 4ου κύματος με τους φορείς αυτών των αντιλήψεων να καταλήγουν ολοένα και περισσότερο στα νοσοκομεία. Πρέπει να πειστούν πάση θυσία οι ανεμβολίαστοι να αλλάξουν στάση χωρίς όμως την ίδια στιγμή να θεοποιούμε τους εμβολιασμένους. Δε χρειάζεται αντιπαράθεση, χρειάζεται συστηματική υπομονή και να μη σηκώσει το κράτος τα χέρια ψηλά. Ούτε όμως και να είναι τιμωρητικό απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους».

Τι είπε ο επικεφαλής της ΜΕΘ Παπανικολάου

Πάντως, σύμφωνα με τον κο Καπραβέλο το πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους θρησκόληπτους είναι ακόμα μεγαλύτερο στα περιφερειακά νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, εκεί όπου ανθεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Μάλιστα σύμφωνα με ιατρικές πηγές στη Θεσσαλονίκη, πολλούς από όσοι αντιστέκονται στα εμβόλια και έχουν το ρόλο του πνευματικού πατέρα δίνουν συμβουλές προς την αντιεμβολιαστική οδό ακόμα και μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται.
Άλλοι πάλι, σώζονται μετά από τιτάνιο αγώνα των γιατρών, μιας και η νόσος είναι άκρως επιθετική σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Εκτός από τις θεολογικές αντιλήψεις, άρνηση στην επιστήμη δειχνουν και οι οπαδοί της ομοιοπαθητικής ή των φυσικών σκευασμάτων, μια ομάδα που επίσης βλέπουν συχνά στα νοσοκομεία οι γιατροί.

Όπως είπε πάντως σήμερα νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης: «Πρόσφατη μελέτη αναφέρει πως ποσοστό της τάξεως του 11% των ανεμβολίαστων προβάλλει θρησκευτικούς λόγους για την απόφασή του.
Αν βάλουμε 4 εκατομμύρια ανεμβολίαστους, μισό εκατομμύριο αυτών των ανθρώπων ευθέως συνδέουν τη στάση τους με θρησκευτικούς λόγους».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης