Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μόσιαλος: Πρέπει να μάθουμε να ζούμε για πολλά χρόνια με τον Covid – Πρόωρη η άρση των μέτρων

Μόσιαλος: Πρέπει να μάθουμε να ζούμε για πολλά χρόνια με τον Covid – Πρόωρη η άρση των μέτρων
«Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν τον ιό για πάρα πολλά χρόνια με την σημερινή του μορφή μέχρι να εξασθενήσει και να μην το θεωρούμε τόσο σοβαρό» είπε ο καθηγητής
Σχετικά Άρθρα

Δεν θα φτάσουμε σε τείχος ανοσίας με την παραλλαγή Delta του Covid με τον υπάρχοντα χαμηλό αριθμό εμβολιασμών εξήγησε ο καθηγητής της πολιτικής της υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου Ηλίας Μόσιαλος.
Τόνισε πως το θέμα είναι να ελέγχουμε όσο τον δυνατόν περισσότερο την πανδημία έτσι ώστε να περιοριστεί η επίπτωση του ιού σε πολύ χαμηλά επίπεδα από εδώ και εμπρός.
«Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν τον ιό για πάρα πολλά χρόνια με την σημερινή του μορφή μέχρι να εξασθενήσει και να μην το θεωρούμε τόσο σοβαρό» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Η πλειοψηφία των εμβολιασμένων έχουν 80 % πιθανότητα να κολλήσουν τον Covid σε σχέση με τους ανεμβολίαστους και πολύ μικρότερη πιθανότητα να τον μεταδώσουν σημείωσε ο καθηγητής.

Πρόωρη η άρση των μέτρων

Αναφερόμενος στο νέο καθεστώς ελευθερίας που ισχύει και την άρση των απαγορεύσεων για τους εμβολιασμένους, σημείωσε ότι προσωπικά θα προτιμούσε αυτό να είχε γίνει ένα μήνα μετά, ώστε να έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες που πάσχουν από χρόνια νοσήματα και να περιοριζόταν ακόμα περισσότερο ο κίνδυνος μετάδοσης.
Ο ίδιος θεωρεί πως το πρόβλημα δεν βρίσκεται στις συναθροίσεις μεταξύ εμβολιασμένων αλλά στο αν νοσήσει κάποιος εμβολιασμένος και μεταφέρει τον ιό σε σπίτι που μπορεί να συζεί με ανεμβολιαστους ηλικιωμένους γονείς, καθώς όπως τόνισε περίπου 600.000 άτομα άνω των 60 ετών στην χώρα μας είναι ανεμβολίαστοι και αυτό είναι το βασικό πρόβλημα δημόσιας υγείας.
Σημείωσε ότι η πλειοψηφία των νεκρών στην χώρα μας λόγω της πανδημίας είναι ανεμβολίαστοι άνω των 50 ετών.
«Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα» επεσήμανε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, εκτίμησε ότι η άρση των απαγορεύσεων δε θα έχει μεγάλες επιπτώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης