Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τσακρής: Όλοι θα κληθούμε να κάνουμε γ' δόση - Τον χειμώνα το 5ο κύμα κορωνοϊού

Τσακρής: Όλοι θα κληθούμε να κάνουμε γ' δόση - Τον χειμώνα το 5ο κύμα κορωνοϊού
Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς από κινητές μονάδες τη Βόρεια Ελλάδα ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ καλή προσπάθεια προκειμένου να ανατραπούν τα χαμηλά εμβολιαστικά ποσοστά
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι όλοι θα κληθούν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσάκρης, βλέποντας πέμπτο κύμα τον χειμώνα.
«Η τρίτη δόση θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας σε αυτό το πέμπτο επιδημικό κύμα, αν έχουμε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού για να έχουμε μικρότερες επιπτώσεις και μικρότερα προβλήματα», σημείωσε ο καθηγητής.
Για τους εμβολιασμούς από κινητές μονάδες τη Βόρεια Ελλάδα ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ καλή προσπάθεια προκειμένου να ανατραπούν τα χαμηλά εμβολιαστικά ποσοστά. Εξήγησε ότι χώρες με υψηλά εμβολιαστικά επίπεδα παρ' ότι κάποιες έχουν πολλά κρούσματα, οι επιπτώσεις από την εξέλιξη της πανδημίας βαίνουν μειούμενες, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γαλλία.
«Οι χώρες με υψηλά επίπεδα και ένα Σύστημα Υγείας που μπορεί να ανταποκριθεί, έχουν περάσει πια σε μια κανονικότητα σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτό είναι το ζητούμενο», τόνισε ο κ. Τσακρής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης