Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παπαδόπουλος (σεισμολόγος): Δεν είμαστε σίγουροι αν τα 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη ήταν ο κύριος σεισμός

Παπαδόπουλος (σεισμολόγος): Δεν είμαστε σίγουροι αν τα 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη ήταν ο κύριος σεισμός
Υπάρχει σεισμική έξαρση στο κεντρικό και ανατολικό τόξο της Ελλάδας είπε ο κ.Παπαδόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως τα 6,3 Ρίχτερ που καταγράφηκαν χθες Τρίτη 12/10 στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης, δόνηση που έγινε αισθητή σε όλο το Αιγαίο, μάλλον ήταν ο κύριος σεισμός διατύπωσε ο σεισμολόγος Γ. Παπαδόπουλος, ο οποίος ωστόσο υποστήριξε πως οι σεισμολόγοι δεν είναι ακόμα σίγουροι για αυτό.
«Κοντεύουμε να κλείσουμε ένα 24ωρο οπότε μάλλον ήταν ο κύριος σεισμός.
Δεν είμαστε όμως ακόμα βέβαιοι» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Παπαδόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει πολλές φορές σε τέτοια φαινόμενα.
«Οι σεισμολόγοι είμαστε έτοιμοι ακόμα και για αυτό που για τους περισσότερους φαίνεται αναπάντεχο» είπε ο κ.Παπαδόπουλος, ο οποίος σχετικά με τη μειωμένη μετασεισμική ακολουθία, είπε ότι δεν είναι κάτι ασυνήθιστο σε αυτούς τους σεισμούς.
«Ο σεισμός έγινε στη θάλασσα και έτσι οι μικροί μετασεισμοί μπορεί να μην καταγράφονται από το σεισμικό δίκτυο.
Δεύτερον ο σεισμός είχε ένα σημαντικό βάθος και οι σεισμοί αυτού του βάθους δεν δίνουν πολλούς μετασεισμούς» σημείωσε ο κ.Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει έξαρση στο κεντρικό και ανατολικό τόξο της Ελλάδας.
«Τα φαινόμενα είναι εδώ.
Παρατηρούμε την έξαρση.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» τόνισε ο κ.Παπαδόπουλος, ο οποίος κάλεσε τους κατοίκους, ιδιαίτερα της Κρήτης, να είναι πολύ προσεχτικοί εάν τα κτήριά τους έχουν βλάβες από τον χθεσινό ή από άλλους σεισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης