Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γκάγκα: Μην καθυστερείτε να πάτε σε νοσοκομεία εάν έχετε συμπτώματα covid

Γκάγκα: Μην καθυστερείτε να πάτε σε νοσοκομεία εάν έχετε συμπτώματα covid
Οι περισσότεροι θάνατοι και εισαγωγές στη ΜΕΘ αφορούν ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί είπε η κα.Γκάγκα
Σχετικά Άρθρα

Να μην καθυστερούν τη μετάβαση τους στα νοσοκομεία εάν εμφανίζουν συμπτώματα covid καλεί τους πολίτες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που συνεπάγεται μια καθυστερημένη πρόσβαση στο ΕΣΥ και στα νοσοκομεία.
«Δεν καθυστερούμε.
Πολύς κόσμος φτάνει στο νοσοκομείο στην 8η-10η-11η ημέρα και τότε μπορούμε να κάνουμε λίγα για να αναστείλουμε τη νόσο» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Γκάγκα, η οποία αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων τόσο κατά της covid όσο και κατά της γρίπης.
«Χρειαζόμαστε τα εμβόλια της γρίπης αλλά χρειάζεται και το εμβόλιο του κορωνοϊού.
Πρέπει να ακούμε όλοι και να λύσουμε τους φόβους μας γιατί τα δεδομένα είναι μπροστά μας.
Έχουμε έναν μεγάλο αριθμό θανάτων ανθρώπων που δεν είναι εμβολιασμένοι και είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας»
Μας ανησυχεί ο ρυθμός των εμβολιασμένων γιατί οι περισσότεροι θάνατοι και εισαγωγές στη ΜΕΘ σχετίζονται με ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί» είπε η κα.Γκάγκα, τονίζοντας ότι «οι μεγάλοι άνθρωποι κινδυνεύουν γενικά από τις από λοιμώξεις και αυτό το βλέπαμε και με τη γρίπη».
«Τώρα που έχουμε πανδημία είναι εύκολο να νοσήσει κανείς.
Και με σχετικά ήπια νόσο ένας ηλικιωμένος που δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο ο νέος έχει αυξημένες πιθανότητες να καταλήξει» είπε η κα.Γκάγκα, επισημαίνοντας την ανάγκη χρήσης μάσκας «όπου υπάρχουν εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι».
Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο αυξημένου κινδύνου λόγω της επιστροφής του Δακτυλίου και της στροφής των πολιτών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η κα.Γκάγκα παρατήρησε ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα που είχαμε τα ΜΜΜ δεν είχαμε μεγάλα κρούσματα, αυτό το είδαμε όταν κλειστήκαμε στα σπίτια».
«Τα μέτρα δεν τηρήθηκαν σε συγκεντρώσεις στα σπίτια χωρίς μέτρα και μάσκες» υποστήριξε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης