Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σεισμική έξαρση στον ελλαδικό χώρο - Λέκκας: Κίνδυνος για ενεργοποίηση ρηγμάτων

Σεισμική έξαρση στον ελλαδικό χώρο - Λέκκας: Κίνδυνος για ενεργοποίηση ρηγμάτων
Το πρωί της Τρίτης (19/10/2021) καταγράφηκε σεισμός 6,1 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Καρπάθου
Για τον κίνδυνο ενεργοποίηση ρηγμάτων στον ελλαδικό χώρο λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται στη χώρα προειδοποίησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας.
Μιλώντας στο Σκάι 100,3, ο κ. Λέκκας υπογράμμισε ότι υπάρχει σεισμική έξαρση στο χώρο της Μεσογείου και τον ελλαδικό χώρο.
«Παρατηρούμε το φαινόμενο καθώς μπορεί να προκαλέσει ενεργοποίηση ρηγμάτων αλλά δεν μπορούμε να  προσδιορίσουμε την περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης (19/10/2021) καταγράφηκε ισχυρή σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Καρπάθου, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε σημειωθεί σημειωθεί σεισμός 6,3 Ρίχτερ στα νότια-νοτιοανατολικά της Κρήτης. Οι σεισμολόγοι δεν συνδέουν τα δύο γεγονότα.
«Δεν μας ανησυχεί, αλλά μας προβληματίζει» επεσήμανε -σε διαφορετικές δηλώσεις του- ο κ. Λέκκας, ενώ πρόσθεσε «υπάρχουν γενικές ανακατατάξεις στο ελληνικό τόξο και στην Ανατολική Μεσόγειο που σημαίνει ότι βιώνουμε μια σεισμική δραστηριότητα με μια σχετική έξαρση σε όλο αυτόν τον χώρο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης