Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεμιστοκλέους (γ.γ. Υγείας): Αναπόφευκτο το δ’ κύμα – Ο κορωνοϊός είναι εδώ

Θεμιστοκλέους (γ.γ. Υγείας): Αναπόφευκτο το δ’ κύμα – Ο κορωνοϊός είναι εδώ
Μικρή η διαφορά της Ελλάδας σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρώπης όσον αφορά τους εμβολιασμούς είπε ο κ.Θεμιστοκλέους
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως είναι αναπόφευκτο το δ’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού διατύπωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος υποστήριξε πως ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Θεμιστοκλέους, επικαλούμενος τα ευρήματα της μελέτης σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών στη χώρα μας, τα οποία ανακοίνωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, υπογράμμισε πως ο τρόπος να νικήσουμε την πανδημία είναι τα εμβόλια.
«Ο κορωνοϊός είναι εδώ και δεν θα φύγει.
Όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τόσο συντομότερα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα» είπε ο κ.Θεμιστοκλέους, αναφέροντας πως είναι μικρή η διαφορά της Ελλάδας στα ποσοστά εμβολιασμού κατά της COVID-19, σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως είπε, γίνεται συχνά σύγκριση με τις πρώτες χώρες, ενώ η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ κοντά σε αυτές.
Ωστόσο, τόνισε πως «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια» ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του ιού.
Αναφορικά με την 3η δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, προανήγγειλε πως σύντομα θα έρθει η σειρά και για τους κάτω των 50 ετών, καθώς αναμένεται η ανάλυση των δεδομένων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ενώ συνέστησε στους πολίτες πως πρέπει να σταματήσουν να κάνουν τεστ αντισωμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης