Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καταδίωξη στο Πέραμα: Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση των 7 αστυνομικών της ΔΙΑΣ

Καταδίωξη στο Πέραμα: Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση των 7 αστυνομικών της ΔΙΑΣ
Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέπραξαν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας - Ήδη ο κ. Αλέξιος Κούγιας και οι συνεργάτες του ασχολούνται με την υπόθεση, ανακοίνωσε το γραφείο του
Σχετικά Άρθρα
Το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών της Δίας που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου οδηγού κλεμμένου αυτοκινήτου.

«Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέπραξαν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας.
Η απολογία των αστυνομικών έχει οριστεί για την Τετάρτη, 27.10.21.
Ήδη ο κ. Αλέξιος Κούγιας και οι συνεργάτες του ασχολούνται με την υπόθεση, αύριο το πρωί θα λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και ακολούθως θα τοποθετηθούν με δελτίο τύπου.
Την υπεράσπιση της υποθέσεως ανέθεσαν στον κ. Κούγια οι ίδιοι οι αστυνομικοί, χωρίς καμία ανάμειξη των ενώσεων των αστυνομικών, οι οποίες όμως τους συμπαρίστανται», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του δικηγόρου.
Οι επτά αστυνομικοί αναμένεται να οδηγηθούν σε τακτικό ανακριτή την Τετάρτη προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται.

Ποιος έριξε τη μοιραία πιστολιά στον 20χρονο;

Υπενθυμίζεται ότι από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι οι περισσότεροι από τους επτά αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο αιματηρό περιστατικό έχουν πυροβολήσει.
Η έρευνα διεξάγεται από το τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής, παρουσία εισαγγελέα.
Να σημειωθεί ότι το όλο θέμα προκάλεσε και πολιτική κόντρα, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιτίθενται στην κυβέρνηση για τις συνθήκες του συμβάντος.
Από την πλευρά του άμεσο πειθαρχικό έλεγχο ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Περισσότερα από ένα τραύματα

Από την αρχική νεκροψία του ιατροδικαστή Πειραιά Ηλία Μπογιόκα, ο νεκρός φαίνεται πως έχει περισσότερα από ένα τραύματα από σφαίρες στο σώμα του.
Ολοκληρωμένο συμπέρασμα για τον αριθμό των τραυμάτων και τα αίτια θανάτου του 20χρονου θα προκύψει από τη νεκροτομή που αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα (25/10/2021).
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο νεκρός είχε συλληφθεί πριν από έξι χρόνια σε ηλικία 14 ετών για κλοπές.
Ο τραυματίας είναι 16 ετών και φέρει τραύμα στην κοιλιακή χώρα.
Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό του τρίτου ύποπτου για την κλοπή του αυτοκινήτου.
Και οι επτά καταδιώκοντες αστυνομικοί φαίνεται ότι έχουν πυροβολήσει, ενώ βρεθήκαν πάνω από 30 κάλυκες στο σημείο.
Η έρευνα διεξάγεται από το τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής, παρουσία εισαγγελέα.
Τα όπλα έχουν σταλεί για βαλλιστική εξέταση.

Ασυνεννοησία αστυνομικών;

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ερευνά υπό ποιες συνθήκες ενήργησαν οι δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αν λειτούργησαν στο πλαίσιο της προβλεπόμενης άμυνας τους ή υπάρχει ενδεχόμενο αστυνομικής βίας.
Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα σημεία του αυτοκινήτου που δέχθηκαν τα πυρά των αστυνομικών, ώστε να διαπιστωθεί από ποιο σημείο πυροβόλησαν εναντίον του οδηγού του λευκού κλεμμένου αυτοκινήτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης διαβιβάστηκε να σταματήσει η καταδίωξη στο Πέραμα, κάτι που δεν συνέβη.
Τα ενδεχόμενα είναι δύο: είτε να μην άκουσαν ή να μην ήταν δυνατή η λήψη της εντολής μέσω ασυρμάτου στο σημείο, όπου βρίσκονταν, ή να αποφάσισαν οι ίδιοι να αποφασίσουν την καταδίωξη, αγνοώντας την εντολή

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης