Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τέλη Κυκλοφορίας 2022: Έρχονται το πρώτο 15θήμερο του Νοεμβρίου – Ποια οχήματα έχουν μηδενικά τέλη

Τέλη Κυκλοφορίας 2022: Έρχονται το πρώτο 15θήμερο του Νοεμβρίου – Ποια οχήματα έχουν μηδενικά τέλη
Οι ιδιοκτήτες οχημάτων, τα οποία ταξινομήθηκαν μετά την 01/01/2021 και έχουν εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα λιγότερο από 122 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο είναι οι εκείνοι που θα έχουν μηδενική επιβάρυνση

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθημέρο του Νοεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2022 των οχημάτων δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης.
Οι ιδιοκτήτες οχημάτων, τα οποία ταξινομήθηκαν μετά την 01/01/2021 και έχουν εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα λιγότερο από 122 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο είναι οι εκείνοι που θα έχουν μηδενική επιβάρυνση.
Τα τέλη κυκλοφορίας για τα επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά σε κράτος μέλος της ΕΕ/ΕΟΧ από την 1η Ιανουαρίου 2021 και εφεξής υπολογίζονται με βάση τις τιμές εκπομπών CO2 ανά χιλιόμετρο σύμφωνα με την Παγκοσμίως Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων (WLTP) όπως αναγράφονται στη άδεια του οχήματος.
Συγκεκριμένα οι συντελεστές ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων διαμορφώνονται ως εξής:
α_1.jpg
Οι ιδιοκτήτες των υπολοίπων οχημάτων αναμένεται να πληρώσουν τα ίδια τέλη κυκλοφορίας με την προηγούμενη χρονιά.
Σημειώνεται ότι όσοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να καταθέσουν πινακίδες ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης