Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η μαρτυρία μοτοσικλετιστή της ΔΙΑΣ για το αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα - Τι συνέβη το μοιραίο βράδυ

Η μαρτυρία μοτοσικλετιστή της ΔΙΑΣ για το αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα -  Τι συνέβη το μοιραίο βράδυ
Ένας από επτά κατηγορούμενους που συμμετείχαν στο περιστατικό του θανάτου του 20χρονου φαίνεται να εξηγεί τι συνέβη το βράδυ της Παρασκευής
Σχετικά Άρθρα

H μαρτυρία ενός από τους επτά μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην καταδίωξη στο Πέραμα το βράδυ της Παρασκευής (22/10/2021) έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Μιλώντας για τα κρίσιμα λεπτά –ένας από επτά κατηγορούμενους που συμμετείχαν στο περιστατικό του θανάτου του 20χρονου -, φαίνεται να εξηγεί τι συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, και γιατί οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έριξαν 35 σφαίρες εναντίον του, όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ.

Όπως φέρεται να είπε στο πλαίσιο της προανάκρισης στους αξιωματικούς της Δίωξης Εγκληματών κατά Ζωής:

«Μάς επιτέθηκε (ο 20χρονος) με το αυτοκίνητο… Γκρέμισε διαδοχικά όλες τις μοτοσικλέτες μας. Ενεργήσαμε πυροβολισμούς όταν είχε παρασύρει μια μοτοσικλέτα με το συνάδελφό μας πάνω σε αυτή.
Επιδιώκαμε την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου των δραστών.
Μετά το περιστατικό, όταν διαπιστώσαμε ότι όλοι οι συνάδελφοι ήταν καλά ειδοποιήσαμε το κέντρο και στη συνέχεια δώσαμε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες με τουρνικέ και αιμοστατικούς επιδέσμους.
Όλα έγιναν για την αποτροπή άμεσου κινδύνου της ζωής μου και των συναδέλφων μου».

Στο ίδιο μήκος κύματος

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι μαρτυρίες και των υπολοίπων έξι αστυνομικών οι οποίοι οδηγηθήκαν το Σάββατο στον εισαγγελέα Πειραιά που τους άσκησε ποινική δίωξη.
Παραπέμφθηκαν από τον εισαγγελέα Πειραιά σε τακτικό ανακριτή, για να απολογηθούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ενώ κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης λέει από πλευράς του ότι έδωσε την εντολή διακοπής της καταδίωξης λόγω της επικινδυνότητας της (μεγάλη ταχύτητα σε πολυσύχναστους δρόμους) ενώ στην περιοχή υπήρχαν δυο αστυνομικές ομάδες.
Οι αξιωματικοί της Δίωξης Εγκληματών κατά Ζωής έχουν πάρει τις ηχογραφημένες συνομιλίες, και τα σενάριο που εξετάζονται είναι είτε να μην άκουσαν οι αστυνομικοί, είτε εξετάζεται και αυτή η μικρότερη πιθανότητα, να κινηθήκαν παρακούοντας τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει ζητήσει από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ να κάνει έρευνα, ενώ η επιχειρησιακή αξιολόγηση των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στο περιστατικό θα πρέπει να αξιολογηθεί έως την Παρασκευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης