Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λέκκας για σεισμό στην Αθήνα: Ήταν ιδιαίτερα αισθητός - Να μην ανησυχούμε

Λέκκας για σεισμό στην Αθήνα: Ήταν ιδιαίτερα αισθητός - Να μην ανησυχούμε
Λέκκας: Θεωρώ ότι τα ρήγματα αυτά δεν είναι ικανά να δώσουν κάποιον πολύ μεγάλο σεισμό

Ο σεισμός στην Αθήνα το απόγευμα της Δευτέρας «ταρακούνησε» αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας, με τον Ευθύμιο Λέκκα εν προκειμένω να εμφανίζεται καθησυχαστικός.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ανέφερε πως η σεισμική δόνηση εκδηλώθηκε στη βόρεια πλευρά του ΟΑΚΑ και ήταν «ιδιαίτερα αισθητός σε μια ευρύτερη περιοχή των Αθηνών».
Μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε πως η μεγάλη αισθητότητα της σεισμικής δόνησης οφείλεται στο γεγονός πως έγινε μέσα στον οικιστικό ιστό, στον κορμό του πολεοδομικού συγκροτήματος των Αθηνών.
«Θεωρώ ότι τα ρήγματα αυτά δεν είναι ικανά να δώσουν κάποιον πολύ μεγάλο σεισμό, όμως χρειάζεται η όλη διαδικασία διερεύνηση για να δούμε ποια είναι η δυναμικότητα των ρηγμάτων και τι σχέση έχουν με το ρήγμα της Πάρνηθας, που είναι εξαιρετικά σεισμικό ρήγμα και το ρήγμα της Πεντέλης» πρόσθεσε.
«Δεν θα πρέπει να ανησυχούμε, οι πρώτες ώρες είναι δύσκολες για τους επιστήμονες, πρέπει να αναλύσουμε μεγάλο αριθμό δεδομένων και να δούμε ξανά όλη τη διαδικασία των ρηγμάτων στην περιοχή» κατέληξε ο κ. Λέκκας.
Ο σεισμός ήταν μεγέθους 2,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο τα 10χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας και συγκεκριμένα στο ΟΑΚΑ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης