Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Η πανδημία στην Ελλάδα αφορά το ένα τρίτο των ανεμβολίαστων

Εξαδάκτυλος: Η πανδημία στην Ελλάδα αφορά το ένα τρίτο των ανεμβολίαστων
Εμείς συνιστούμε τον εμβολιασμό υποστήριξε ο κ.Εξαδάκτυλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η πανδημία αφορά το ένα τρίτο των ανεμβολίαστων πολιτών διατύπωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των παρελάσεων.
«Το να πει κάποιος ότι θα ακυρώσει την παρέλαση, μια εκδήλωση ανοιχτού χώρου, που μπορεί να γίνει με συγκεκριμένους όρους, που μπορεί να τροποποιούνται μέχρι την τελευταία ώρα και να επιτηρούνται, την στιγμή που υπάρχουν πολλές δραστηριότητες ανοιχτές, θα άνοιγε μια συζήτηση που θα οδηγούσε στο συμπέρασμα για κάποιους ότι μαχόμαστε την πίστη και τον πατριωτισμό των Ελλήνων, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Εξαδάκτυλος.
«Η πανδημία σε αυτή την χρονική στιγμή αφορά το 1/3 των συνανθρώπων μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, από όπου προέρχονται οι σοβαρές νοσηλείες και οι απώλειες.
Αν τα 2/3 επιθυμούν δημοκρατικά να αυτοπεριοριστούν αποδεχόμενοι την άρνηση του 1/3, αυτό είναι κάτι που μπορούν να το πράξουν. Εμείς συνιστούμε τον εμβολιασμό.
Για το ένα τρίτο των ανθρώπων που κατασκευάζουν στο μυαλό τους πράγματα και αρνούνται να εμβολιαστούν, λέγοντας ότι ο ιός είναι ένα κατασκεύασμα της παγκόσμιας τάξης για να πληγεί ο ελληνισμός και η θρησκεία μας, ότι ο ιός θα επηρεάσει το dna του, ότι είναι καλύτερο να αρρωστήσει παρά να εμβολιαστεί, εμείς πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να συνεχίσουμε να συνεννοούμαστε με την κοινωνία, να μην τροφοδοτούμε τέτοια σενάρια.
Να συζητάμε έναν μήνα αν πρέπει να γίνει η παρέλαση δεν προσέφερε καμιά βοήθεια στην προσπάθεια που κάνουμε.
Όπως και το γιατί εκείνο επιτρέπεται και γιατί εκεί απαγορεύεται, δεν πρόκειται να βγει ποτέ άκρη και η Ελλάδα θα ταλαιπωρείται αδίκως με τον κορωνοϊό» είπε ο κ.Εξαδάκτυλος, υποστηρίζοντας πως στις περιοχές όπου αποφασίστηκε να μην γίνουν παρελάσεις, είναι τελείως διαφορετικός ο συμβολισμός.
«Ορθώς αποφασίστηκε αυτό.
Και αν αύριο αποφασιστεί να πουν τελευταία στιγμή ότι δεν θα υπάρχουν θεατές στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης γιατί όσοι προσήλθαν στις άλλες εκδηλώσεις δεν φορούσαν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και αυτή θα είναι μια δικαιολογημένη απόφαση» υποστήριξε ο κ.Εξαδάκτυλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης