Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνωστισμός και καμία τήρηση μέτρων στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης - Αντιδράσεις από ιερείς για τους ελέγχους

Συνωστισμός και καμία τήρηση μέτρων στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης - Αντιδράσεις από ιερείς για τους ελέγχους
H πλειοψηφία των πιστών δεν φοράει μάσκα και δεν τηρεί τις απαραίτητες αποστάσεις, με την Ελληνική Αστυνομία να μην διενεργεί καν ελέγχους μετά τις αντιδράσεις των ιερέων

(upd 2) Ανησυχία προκαλούν οι εικόνες συνωστισμού στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την πλημμελή τήρηση των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό αλλά και τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, έχει σημάνει συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα. Κι αυτό τη στιγμή που η Βόρεια Ελλάδα δέχθηκε τεράτιο πλήγμα από τον κορωνοϊό τον Χειμώνα του 2020 με τις ΜΕΘ να έχουν γεμίσει και δεκάδες ανθρώπων να έχουν χάσει τη ζωή τους.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πλειοψηφία των πιστών δεν φοράει μάσκα και δεν τηρεί τις απαραίτητες αποστάσεις, με την Ελληνική Αστυνομία να μην διενεργεί καν ελέγχους μετά τις αντιδράσεις των ιερέων.
Thess.jpg
Πέριξ του Ιερού Ναού η παρουσία των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας -όπως τη Δευτέρα έτσι και σήμερα- είναι αρκετά έντονη, σε μια προσπάθεια αποτροπής των περσινών εικόνων που σημάδεψαν το εορταστικό τριήμερο και συνοδεύτηκε από τον «μαύρο» Νοέμβριο της Θεσσαλονίκης. Παρόλα αυτά, ούτε στις εισόδους, ούτε εντός του Ιερού Ναού βρίσκονται δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, με συνέπεια την ανεξέλεγκτη συρροή πιστών, η πλειοψηφία των οποίων δεν φορά μάσκα και ασπάζεται τις εικόνες.
Thess1.jpg

Ακυρώνονται μαθητικές παρελάσεις σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Εν τω μεταξύ, με απόφαση της Περιφέρειας ακυρώθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
«Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης, ακυρώνεται σε όλη την Περιφέρεια το μέρος της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που αφορά στη συμμετοχή της μαθητικής, φοιτητικής νεολαίας και των πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων.
Κατά τα λοιπά, ισχύουν τα κατά τόπους προγράμματα όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί» αναφέρεται στην απόφαση της Διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.
Παράλληλα, με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ματαιώνονται οι παρελάσεις και στη Θεσσαλία. Σύμφωνα με την Περιφέρεια, την Πέμπτη 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν μόνο οι επίσημες Δοξολογίες σε Ιερούς Ναούς και οι καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Υπενθυμίζεται ότι παρελάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις ούτε στις περιφέρειες Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία των πολιτών από την απειλή της επιπλέον μετάδοσης του κορωνοϊού λόγω του συνωστισμού που θα προκαλούνταν.
Επίσης, λόγω εθνικού πένθους, δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 27/10, η μαθητική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη.

Εκρηκτική η εικόνα στη βόρεια Ελλάδα

Η βόρεια Ελλάδα παραμένει στο επίκεντρο της ανησυχίας των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών καθώς συγκεντρώνει σχεδόν το 38% των νοσηλευομένων με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της.
Το περασμένο 24ωρο στα νοσοκομεία της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 743 ασθενείς σε απλές κλίνες covid και 131 σε ΜΕΘ. Οι ανεμβολίαστοι νοσηλευόμενοι συνεχίζουν να αποτελούν τον θλιβερό κανόνα, δέκα μήνες μετά τη διαθεσιμότητα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Το 77% των ασθενών στις απλές κλίνες και το 96% εκείνων στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας είναι ανεμβολίαστοι.
Αλλά και τα στοιχεία από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης για τους ασθενείς που κατέληξαν είναι τα πλέον δηλωτικά για την προστασία του εμβολίου: από τους 340 ασθενείς με κορωνοϊό που κατέληξαν στα νοσοκομεία της την περίοδο 12 Σεπτεμβρίου-24 Οκτωβρίου 2021, το 88% (299) ήταν ανεμβολίαστοι.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση κάνει πάλι τα στραβά μάτια στις εικόνες του Αγίου Δημητρίου

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη.
«Η ανεμελιά που επέδειξε πέρυσι η κυβέρνηση στον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, οδήγησε στο σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι «η επανάληψη του ίδιου λάθους φέτος, που αφού πέταξε λευκή πετσέτα στην πανδημία κάνει τα στραβά μάτια στις ίδιες εικόνες στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, καθιστά σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μικροπολιτικό παιχνίδι της ΝΔ, που είναι όμως κίνηση μεγάλου υγειονομικού ρίσκου και δείχνει τραγική υποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας και των προειδοποιήσεων των ειδικών».
«Με την πανδημία ήδη εκτός ελέγχου, με σχεδόν 4.000 κρούσματα και 30-40 νεκρούς τη μέρα, με παταγώδη αποτυχία στο εγχείρημα του εμβολιασμού και με τον ECDC να κατατάσσει την Ελλάδα στο υψηλότερο επίπεδο επιδημιολογικού κινδύνου, με δυσμενή πρόγνωση για τις επόμενες δύο εβδομάδες, τα κυβερνητικά αντανακλαστικά είναι επικίνδυνα προβληματικά και ανεύθυνα» σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας: «Ειδικά για τη βόρεια Ελλάδα, που έρχεται αντιμέτωπη με έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, αφού τα στοιχεία του τελευταίου 7ημέρου (κρούσματα/100.000 πληθυσμού) δείχνουν μεγάλη επιδείνωση σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο και τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλά».
«Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση με τις επιλογές της παίζει με την υγεία των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης