Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δίκη για βιτριόλι: Ομόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Έφη Κακαράντζουλα

Δίκη για βιτριόλι: Ομόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Έφη Κακαράντζουλα
Η ανώτατη ποινή που προβλέπεται είναι τα 15 έτη
Σχετικά Άρθρα

(upd5) Ομόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για απείθεια έκρινε την 37χρονη Έφη Κακαράντζουλα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, απορρίπτοντας τα αιτήματα της υπεράσπισης για την αναγνώριση ελαφρυντικών και μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη βλάβη.
Η ανώτατη ποινή που προβλέπεται είναι τα 15 έτη.
Η απόφαση επί της ποινής θα ανακοινωθεί αφού το δικαστήριο ακούσει τους συνηγόρους.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Νωρίτερα, ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε πως «Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε.
Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει».
Κατά τον Εισαγγελέα «Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου».

Κεχαγιόγλου: Δεν ανέχομαι bullying από κανένα – Σέβομαι το θύμα, να σεβαστούν όλοι το ρόλο μου

Με ένταση άρχισαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης της 36χρονης Έφης Κακαράντζουλα.
Αρχίζοντας την αγόρευση του ο δικηγόρος της κατηγορουμένης Σάκης Κεχαγιογλου εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη συμπάθεια του και τη συμπόνια του στην Ιωάννα και επισήμανε, ότι όλοι οφείλουν να ξεχωρίζουν το ρόλο του συνηγόρων υπεράσπισης.
«Υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και όχι αδικήματα» είπε ο κ.Κεχαγιόγλου, προκαλώντας από το ακροατήριο την αντίδραση της Ιωάννας.
Τότε ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε: «Δεν ξεκινάμε καλά.
Δεν ανέχομαι bullying από κανένα.
Σέβομαι το θύμα να σεβαστούν όλοι εδώ μέσα το ρόλο μου ως δικηγόρου υπεράσπισης».

Η κατηγορούμενη έχει ζητήσει συγνώμη πολλές φορές

Ο κ.Κεχαγιογλου πρόσθεσε ότι η εντολέας του πολλές φορές ζήτησε συγνώμη για την πράξη της, πλην όμως ακόμη μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται ως αμετανόητη. Και απευθυνόμενος προς δικαστές και ενόρκους οι οποίοι σε λίγες ώρες θα κρίνουν την κατηγορούμενη ζήτησε να μην επηρεαστούν από τον Τύπο και την κοινή γνώμη και να κρίνουν την εντολέα του με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και της αποδεικτικής διαδικασίας .
Στην αγόρευσή του ο κ. Κεχαγιόγλου ανέφερε πως η εντολέας του δεν ζητεί να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Όπως ανέφερε ο συνήγορός της 36χρονης, ο νόμος απαιτεί ο κατηγορούμενος να έχει προσπαθήσει να άρει τις συνέπειες της πράξης τους.
Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η εντολέας του, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορούσε να κάνει και πάρα πολλά πράγματα προς αυτή τη κατεύθυνση.
«Τι θα μπορούσε να κάνει;
Να βοηθήσει οικονομικά για την αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας.
Προέρχεται όμως από φτωχή οικογένεια, που δεν διαθέτει χρήματα.
Η ίδια ζούσε μόνο με το μισθό της.
Για το λόγο αυτό η υπεράσπιση δε θα ζητήσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας», ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου

Ο κ.Κεχαγιόγλου ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου για την κατηγορούμενη.
Συγκεκριμένα, είπε πως μόνο αυτό το ελαφρυντικό διεκδικεί για την εντολέα του καθώς η οικονομική της κατάσταση δεν της επιτρέπει να δείξει εμπράκτως την ειλικρινή της μεταμέλεια.
«Αν μπορέσουν τα επόμενα χρόνια η Έφη και η οικογένειά της να βοηθήσουν οικονομικά την Ιωάννα θα ήταν μια πράξη ηθική.
Η Ιωάννα είναι αξιοπρεπέστατη.
Και η οικογένειά της.
Δεν ξέρω αν εγώ θα ήμουν τόσο αξιοπρεπής στη θέση της.
Το ελαφρυντικό, κύριοι ένορκοι, αναγνωρίζεται ανεξάρτητα από τη βαρύτητα της πράξης» είπε ο κ. Κεχαγιόγλου, ο οποίος ανέπτυξε το σκεπτικό του για τη μετατροπή της κατηγορίας και επικαλέστηκε αποφάσεις δικαστηρίων που έχουν αναγνωρίσει σε δράστες ανάλογων επιθέσεων το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και όχι αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας το οποίο αποδόθηκε στην εντολέα του.

Δεν ήθελε να τη σκοτώσει

Μάλιστα έκανε αναφορά στην επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη, όπου το αδίκημα που αποδόθηκε στο δράστη ήταν της βαριάς σκοπούμενης βλάβης λέγοντας πως στην περίπτωση της Έφης «ήταν σφάλμα της εισαγγελίας η δίωξη που ασκήθηκε.
Κατά τη γνώμη μου ήθελε να τραυματίσει, δεν την ήθελε νεκρή.
Είχε 100 τρόπους αν ήθελε να τη σκοτώσει».
Κατά τον συνήγορο, η κατηγορούμενη έπεσε θύμα της εμμονής της «γιατί ερωτεύτηκε, γιατί παθιάστηκε με το λάθος άνθρωπο... Είναι ένοχη γιατί ζήλεψε και οργίστηκε.
Είναι ένοχη γιατί δεν ζήτησε τη βοήθεια ειδικού για να αντιμετωπίσει το πάθος της.
Αντί για αυτό πήγαινε στις χαρτορίχτρες.
Είναι ένοχη απέναντι στη Ιωάννα γιατί της καστέστρεψε την υγεία και το πρόσωπο.
Είναι ένοχη απέναντι στην οικογένεια της Ιωάννας και την οικογένειά της και είναι ένοχη και απέναντι στον εαυτό της της, γιατί κηλίδωσε το όνομά της και θα περάσει στην ιστορία ως βιτριολίστρια», είπε ο κ.Κεχαγιόγλου, τονίζοντας πως «είναι αθώα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία κατηγορείται».
Στο δικαστήριο αγορεύει ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης.

Παρέμβαση εισαγγελέα: Η κατηγορούμενη ήθελε να καταστρέψει τη ζωή της Ιωάννας

Παρέμβαση στην ακροαματική διαδικασία της εκδίκασης της υπόθεσης της επίθεσης με βιτριόλι έκανε ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ζητώντας το λόγο προκειμένου να απαντήσει στα όσα ανέφεραν οι συνήγοροι της υπεράσπισης.
«Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε.
Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει.
Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου» υποστήριξε ο Εισαγγελέας.
Σημειώνεται πως εντός ολίγου το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του επί της ενοχής της κατηγορούμενης.

Η απόφαση του δικαστηρίου


Το δικαστήριο εντός της ημέρας, θα αποφανθεί αν θα αποδεχθεί την πρόταση του Εισαγγελέα, αν θα κηρύξει ένοχη την κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ή αν θα μετατρέψει την κατηγορία, επιβάλλοντας σε κάθε περίπτωση την ανάλογη ποινή.
Η δίκη άρχισε στις 15 Σεπτεμβρίου.
Η κατηγορουμένη υποστήριξε πως το κίνητρο για την πράξη της αυτή που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της επίθεσης της στη ζωή της Ιωάννας, ήταν η ζήλια και η «εμμονή» της ότι η Ιωάννα είχε σχέση με τον 40χρονο άντρα που την ενδιέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης